На празниците: Без задръствания по граничните пунктове

"Гранична полиция" увеличава дежурните смени
21 дек 2016 22:55, Анисия Иванова
1
На празниците: Без задръствания по граничните пунктове
Архив: Булфото

В Главна дирекция "Гранична полиция" е създадена необходимата организация за недопускане на задръствания на граничните контролно-пропускателни пунктове на страната по време на коледните и новогодишните празници, съобщиха от МВР

Осигурени са достатъчен брой полицейски служители, за да бъдат извършвани ефективни гранични проверки на максимален брой трасета без забавяне на пътниците и товарния трафик.

Има готовност за увеличаване на дежурните смени в случай на засилване на трафика.

Провеждат се работни срещи с останалите служби за граничен контрол, както и със службите за граничен контрол на съпределните държави, включително и на съвместните пунктове, с цел договарянето на общи мерки за ускоряване на граничните проверки.

Ръководството на ГДГП е разпоредило да се създаде необходимата организация за осигуряване на непрекъснат работен процес на ГКПП, включително и във времето на застъпване на дежурните смени. Ще бъдат предприети завишени мерки за сигурност в обществените зони в районите на ГКПП.

От ГДГП препоръчват на гражданите да използват и не толкова натоварените пунктове.

При пътуване на деца - български граждани, само с единия родител, е задължително носенето на декларация от отсъстващия родител и копие на документа, което остава на граничния пункт, през който е напусната страната, напомнят от ведомството.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари