Убиецът от Куртово Конаре пробвал да се самоубие

Поиска да го пуснат при родителите му, съдът го остави в ареста
Обновена: 1 яну 2017 17:13 | 1 яну 2017 17:13,
61
Убиецът от Куртово Конаре пробвал да се самоубие
Снимка: Dnes.bg

28-годишният Илиян Рангелов, който направи самопризнания за жестокото убийство на приятелката си Милена в пловдивското село Куртово Конаре, е опитал да се самоубие тази сутрин.

Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.

Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд на 1 януари.

Прокуратурата поиска възможно най-тежката мярка – "задържане под стража", след като изтече 72-часовият му арест.

Прокурорът обясни, че е направен следствен експеримент, имало е много претърсвания и изземания. При едно от тях е намерен нож, който съответства според съдебно-медицинската експертиза като форма. Иззета е проба ДНК, резултатът от която се очаква да излезе, но при първоначалната експертна справка профилът на материала, иззет от ножа, съответства на профила на Милена.

Още по темата

След убийството Илиян е инсценирал заспиване, опитал се е да отклони разследващите, но след това е последвало самопризнанието. Касае се за остри отношения помежду им. Иззети са и телефоните и е прегледана кореспонденцията помежду им, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност, стана ясно в съдебната зала.

Въпреки чистото съдебно минал и добрата му репутация в селото прокуратурата смята, че обвиняемият може да въздейства върху свидетелите и самото разследване , тъй като се е опитал да заличи следите от делото си. От многото разпити, които са проведени, може да се направи заключение, че той е склонен към агресия. Същото са потвърдили и родителите на Милена.

Според адвокатите обаче той не би се укрил и не би извършил други престъпления. Адвокатите коментираха, че не могат да си обяснят как се е стигнало до инцидента вчера – опит за самоубийство. Той е рязал вените си, а пред съда се яви с бинтована ръка.

Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".

Майката на мъжа, след като чу мярката, произнесена от съдията, започна да плаче - не вярвала, че синът й е виновен.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5.01.2017 г. от 10 часа..

Dnes.bg припомня, че тялото на Милена бе намерено близо до къщата, в която живее. Младата жена работела в месокомбинат в съседно село и тръгвала на работа за нощна смяна към мястото, където я чакали колегите й. Именно те подали сигнала в полицията, че тя не е дошла на уговореното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния селски страхливец ... одраскал си малко ръката да предизвика съжаление за пред съда.Трябва да изгние в затвора това ***, но едва ли ...
16
2
 
66
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Голям мъж , а като стоя една вечер в ареста и взе да плаче за мама . Типичния лигльо-комплексар
15
1
 
30
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До До 1ЗАБЛУЖДАВАШ СЕ ! ТЕЗИ ЕКСТРИ И ОТПУСКИ ПОЛУЧАВАТ ЗАТВОРНИЦИТЕ НА ЛЕК РЕЖИМ ! ПРИ ТЕЖКИТЕ КРИМИНАЛНИ СЛУЧАИ НЯМА ТАКИВА ЕКСТРИ ,ДОРИ НАДЗИРАТЕЛИТЕ НАРОЧНО СЕ ОТНАСЯТ ПО-ДОБРЕ КЪМ НЯКОИ КАТО ИМ ДАВАТ СЪВЕТИ ДА ПРЕБИВАТ ОТ БОЙ НОВОДОШЛИЯ ПАНДИЗЧИЯ ! УЖ ВЪТРЕШНА САМОРАЗПРАВА МЕЖДУ ЗАТВОРНИЦИТЕ ! ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ДА ИМ ИЗТУПАТ ПРАХА ,НО ДА НЕ СЕ ВПУСКАМЕ В ПОДРОБНОСТИ ! НО ОБЩО ВЗЕТО СИ ПРАВ ,ЧЕ ТРЯБВАТ ПО-СУРОВИ НАКАЗАНИЯ И ДОРИ СЪВСЕМ ЗАКОНЕН БОЙ ПОНЕ 2 ЧАСА НА ДЕН
14
2
 
46
 
! Отговори
koprio преди 7 години
за да посегнеж на чуждия живот,значи има нещо сбъркано в теб...този не е за съжаление,всеки човек може да изревнува,но това неговото е предумишлено убийство
13
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този да не се прави на луд ами да го пращат при БАЙ СТАВРИ в централният лявото крило в дъното килията в дясно. Човека е строг но справедлив!
12
2
 
59
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".АБЕ ХИЧ НЕ Е ЛУД ЩОМ СЕ Е ОПИТАЛ ДА ЗАЛИЧИ СЛЕДИТЕ ! НЯМА НУЖДА НИТО ОТ ПРИХОЛОГ ,НИТО ОТ ПСИХИАТЪР ,ИМА НУЖДА ОТ ТЕЖКА ПРИСЪДА !
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те друго освен да плюят не могат ! Манталитета си личи, за тях щастието е парите!
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете го да се самоубие бе и тоя ли *** треа да го храни народа в затвора
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сме плюли. Една шепа народ сме. Голяма трагедия е.Трябва да помислим как да няма подобни трагедии в бъдеще.Ама нима очакваме друго при положение че се налага масово момичетата да бъдат мутреси и ко.ври а момчетата да бъдат мутри и груби?
8
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99% от коментиращите в сайта, не заслужавате повече от него. Ще дойде и вашата възможност, просто търпение! Но сигурно няма да доживеете.100 % нямате близки хора, нямате семейство, сами сте. Не знаете какво е любов. Жалки сте. Няма лошо, че не го разбирате, нали се чувствате велики и щастливи!
7
2
 
34
 
! Отговори
koprio преди 7 години
не мога да ги разбера тия хора,като момичето до тях е техния смисъл на живот и без нея не могат да живеят,защо не самонаранят себе си (самоубийство),а убиват уж човека без когото не могат.....
6
4
 
46
 
! Отговори
дядови преди 7 години
Добре е посъветван от адвокатите да се прави на луд ! Ще му дадат десетина години и след 2-3 е вън на път към друго убийство от ревност !? Това са великите евроатлантически ценности, които ни вменяват, без смъртно наказание, което напълно заслужава !Ако това е моя дъщеря, бих го пратил на оня свят, без да се замислям, вместо да го храня и отглеждам в затвора !
5
2
 
6
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
*** е пълен ***.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eвтин трик на адвокатите на обвиняемия за заблуда на съдът който вероятно ще мине предвид лабилността на съдът!
3
3
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
правилно решение да се самоубие това момче на кого е нужно на себе сина семеиството си на обществото чалга младеж без образование и обремененпо род и ген
2
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му една книга на Дънов за да прочете, че ако се самоубие го чакат още по големи мъки от тия дето сега има.дано Господ да му прости
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професионалистите са го задържли под стража с остър нож в ръката ? Може би ножа с който е заклал жената е оставн от същите тия професионалисти вместо да бъде иззет като веществено доказателство. А после ние ги фащаме те ги пускат.