30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!

Прескачат я за секунди със стълба, после не спират до Бургас
91
30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В момента мигрантите прескачат оградата за секунди – слагат стълба върху мрежата и за една минута минават 30 души, обяви арабистът Мажд Алагафари. Според него оградата по границата ни е само макет.

Още по темата

По думите му след това дори и камерите да ги засекат и да отидат граничарите на място, през това време нелегалните мигрантите се придвижват от Малко Търново до Бургас без да спират дори и по 9 часа.

"Който не издържи, остават го и продължават, при тях жал няма, целта е ясна - трябва да стигнат донякъде, откъдето да ги вземе транспорта и да ги закара в Германия", коментира Алгафари пред bTV. 

Според него за граничарите е много трудно да ги настигнат, защото докато намерят следата, нелегалните вече са километри напред. Той отсече, че полицията по границата е зле оборудвана и дори зле облечена.

"Имам приятели граничари и те ми казват, че като се приберат, в обувките им има лед. Купили им джипове, ама нелегалните не ходят по пътищата, защо не им купят АТВ-та?", попита Алгафари.

Друг проблем според него е липсата на преводачи.

Мажд Алгафари обяви, че от 1 януари е изтеглил екипа си от около 1400 преводачи, които са работили за МВР, защото държавата им дължи 200 хил. лв.

Той се оплака, че преди три месеца е писал и на премиера в оставка Бойко Борисов. Отделно е пратил справка от 40 страници за това МВР на кой преводач точно колко дължи, но резултат в крайна сметка не е имало. 

За да превеждаш 1 час ти плащат 15 лева, но трябва да отидеш и до мястото, а след това трябва да отидеш и до МВР, през това време, ти си похарчил тия 15 лева четири пъти, обясни Алгафари.

Според него цялата организация за борба с нелегалните не струва и пет лева, въпреки че непрекъснато се говори колко пари ни е дала Европа за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дето пише заглавията на какви медикаменти е? Правите ли разлика между "на митута" и "за минута"? Важен е трафика а?
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е парламентарната система. Не може такава малка страна да има 240 депутата. 80, най-много 100 депутата стигат. Затова трябва да се извърши реформа на парламентраната система, само тогава ще се оправят нещата!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КомунистЯсно е, че всеки влиза както си иска(с пари),проблема е, че трябва веднага да излиза !
47
2
 
11
 
! Отговори
проблемът е в глават преди 7 години
До Анонимен 59Фирмите ще вдигнат заплатите, защото мигрантите шават и не искат да седят во веки в територията. За българите ако зависеше от тях нямаше да има заплата, само и само по-бързо да ви претопят. Споко ще имате евро и по-високи заплати, ама ще ги делите с аамед от Киркук и ал чаршафи от Кабул.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тиквата и той е макет
45
0
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
до 55Защото ни искат територията!Населението ще се стопи, а останалите ще станат слуги на новите ни господари !!
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на България сега е съдебната система. Трябва да се реформира съдебната система и всичко ще се оправи, а собствениците фирмите автоматически ще вдигнат заплатите поне на 1000 лева минималната веднага след съдебната реформа. Значи ако искаме големи заплати трбва да се предприеме съдебна реформа в България, това е проблема!
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от комунистите и сега живеят добре, а ние още не сме се изчистили от комунистите и затова в България сме зле.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 55Защото много краде ***:1.От държавата2.От общината3.От друг Ганьовец и т.н.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ти дава акъл чии *** да целуваш, щом ти харесва да целуваш ***, целувай ***, не ми пречиш. А оградите на Орбан не действат, иначе нямаше да предлага в Брюксел България и Гърция да стават депо за мигрантите.
40
0
 
35
 
! Отговори
... преди 7 години
Бре помня аз по бай Тошово време каква ганица имаше е по 4 - 6 реда телена ограда разорано помежу тях и мини имаше на разни места! Вишки да не кажа на всеки километър! Патрулите бяха през час! *** на махнахме я и сега даваме по 2 милиона за 100 метра мрежа дето и пинци не може да спре! Абе човек каквото сам си направи и цяло село не може да му го направи!
39
3
 
20
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Проблема са евроатлантиците които не харесват любимата ни русия и сега за това сме на тоя хал, разграден двор и всеки си влиза както си иска.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44Орбан си е гадно либерално ***, което и пет пари не дава за прогнилата ни държава. Със сърбите лесно ще ни запушат от запад и втасахме, или лотки за Дунава ще им купува Боко. Евроидиотите сме и нищо повече. Гърците са хитри и не са регистрирали ни един и за седмица 2 могат да ги извозят некъде си, зашото имат един от най-големите морски флота в света, а ние ко имаме миришещия на плажно масло Дръзки. Пред закриване братя, пак ще учите румънски май.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се инсталират сензори за движение и готово.
36
9
 
17
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Проблема е, че преди 73 години на девети 44 комунистите избиха елита на нацията и сега за това сме на тоя хал, разграден двор и всеки си влиза както си иска.
35
0
 
17
 
! Отговори
ss преди 7 години
да се минира около границата.........елементарно е
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че е излязла тази информация да се види истината ... защото на политиците не им пука, те си имат охрана.Но пък идват избори
33
0
 
29
 
! Отговори
БГ лицемери преди 7 години
Оградата е средство за източване на пари. Вие къде сте виждали нещо свършено от тея с държавна пара, и какво се възмущавате не ми е ясно. Аз даже очаквам да е някаква нарисувана, или от пластмаса. Не разбирате ли, че тия качествено си строят само палатите. Ама вие да не падате от небето, все едно не сте живели през последните 10 години в тоя разграден двор. Имате такава ограда, защото такава сте заслужили с апатията си, която скоро ще ви изяде главата.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отчитат се на Боковите хора, щом ги пуска.
31
5
 
18
 
! Отговори
Орбан > Боко преди 7 години
Унгария построи стената по границата за 3-4 денонощия. Точка по въпроса.