30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!

Прескачат я за секунди със стълба, после не спират до Бургас
91
30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В момента мигрантите прескачат оградата за секунди – слагат стълба върху мрежата и за една минута минават 30 души, обяви арабистът Мажд Алагафари. Според него оградата по границата ни е само макет.

Още по темата

По думите му след това дори и камерите да ги засекат и да отидат граничарите на място, през това време нелегалните мигрантите се придвижват от Малко Търново до Бургас без да спират дори и по 9 часа.

"Който не издържи, остават го и продължават, при тях жал няма, целта е ясна - трябва да стигнат донякъде, откъдето да ги вземе транспорта и да ги закара в Германия", коментира Алгафари пред bTV. 

Според него за граничарите е много трудно да ги настигнат, защото докато намерят следата, нелегалните вече са километри напред. Той отсече, че полицията по границата е зле оборудвана и дори зле облечена.

"Имам приятели граничари и те ми казват, че като се приберат, в обувките им има лед. Купили им джипове, ама нелегалните не ходят по пътищата, защо не им купят АТВ-та?", попита Алгафари.

Друг проблем според него е липсата на преводачи.

Мажд Алгафари обяви, че от 1 януари е изтеглил екипа си от около 1400 преводачи, които са работили за МВР, защото държавата им дължи 200 хил. лв.

Той се оплака, че преди три месеца е писал и на премиера в оставка Бойко Борисов. Отделно е пратил справка от 40 страници за това МВР на кой преводач точно колко дължи, но резултат в крайна сметка не е имало. 

За да превеждаш 1 час ти плащат 15 лева, но трябва да отидеш и до мястото, а след това трябва да отидеш и до МВР, през това време, ти си похарчил тия 15 лева четири пъти, обясни Алгафари.

Според него цялата организация за борба с нелегалните не струва и пет лева, въпреки че непрекъснато се говори колко пари ни е дала Европа за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
22
 
! Отговори
викайте МОСАД преди 7 години
Когато направите ограда като израелската,тогава говорете.
29
0
 
25
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Китайците преди 2000 г. поддържат 7000 км стена, ние в 21 век не може да се справим с 200 км.
28
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
До НеаНа какво прилича държавата ли ?!Ами България беше означена от европейците на картата с череп и кости.Нещо против?
27
3
 
37
 
! Отговори
:( преди 7 години
Боко бави стената няколко години. Още в първия си мандат службите натискаха да се направи стена по границата, но тогава предателчето не разреши. Започна я лошия Орешарски, после Тиквун пак я забатачи и така. За талибаните по улицата на София се сърдете само и единствено на Тиквун Бей - приятелчето на Ердоган.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ohradata e goljsma dalavera a i ne e savarschena drugarkata ba4varova rumito sa nischto ne stsva samo sa posluschko na drugar boiko gorkia s tia grosni babi okolo nego milionerkata pavlova podvejda vojda toi i varva dado ot otrada 4avdar pristel na jivkov drugarite da si drugsri ptedi dado podle vnu4ka jeni jivkova umna ne e ministerka na modata tja e milionerka
25
5
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
"Екипа му от 1400 преводачи". Бре тоя има персонал колко АЕЦ Козлодуй. Я да го видим на колко хора е плащал осигуровки. Много глупости и дрънканици за двадасет минути
24
0
 
13
 
! Отговори
талибантурист преди 7 години
Внос-износ...далаверимпекс...*** да направи пачка.
23
0
 
27
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Ха дубрутрю! Сякаш не си знаем че е макет
22
2
 
9
 
! Отговори
Шyкapиcтaн преди 7 години
За тия пари - толко'...
21
3
 
4
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Разсмива ме ентусиазма ти да обаждаш хората , понеже друго не можеш .
20
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стълбите те ли си ги носят или турските граничари им дават?
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НеаКуха си л ейка!
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ДАЛАВЕРАТА С БУТАФОРНАТА"ОГРАДА" СПЕЧЕЛИХА ЕДИНСТВЕНО НЯКОИ ФИРМИ ТЪРГУВАЩИ С ЖЕЛЯЗО!СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ПЪК КАТО БЪДЕ ИЗОСТАВЕНА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ДЖИПСОВЕТЕ ОБЕЗКОСТЯВАЙКИ Я ЗА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То за оградата - златен макет се знае кой и е майстора, нещо друго ми е интересно: АлГАФари наистина ли говори за преводачи, или за превоЖдачи, на които не е платено? Знае се, че таксата не е 15 лева. Само питам.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХристиянинТи ако си беден само, доста са гладни и мизерстват.
15
0
 
7
 
! Отговори
до преводач преди 7 години
200 хил : 1400= 142 лв .Другото е врели некипели .
14
2
 
10
 
! Отговори
Тъпчо преди 7 години
Начи, правим си една елементарна сметка - 30 човека на минута, 1 час е 60 минути, денят е 24 часа, месеца е 30 дни средно. Декември по сметките на "арабиста" са влезли 30 х 60 х 24 х 30 = 1 296 000 мигрантас (един милион двеста деветдесет и шест хиляди).Те гастарбайтерите август месец не са толкова, като се понесат по магистралата Калотина-Свиленград и после обратно...
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е толкова пробита границата, поне не ги регистрирайте, ако ги хванете, че после където и да успеят да отидат в Европа, ще ни ги върнат тук. Оставяйте ги да си продължават пътя, те и без това не искат в България. Да се давят в Дунава, сърбите да ги стрелят, не ни интересува, тяхна си работа!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са 15 а 150
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете им Динко да им превежда. Има ли последователи неиздържали вечена простотиите на Сорос.