30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!

Прескачат я за секунди със стълба, после не спират до Бургас
91
30 мигранти влизат у нас на минута, оградата – макет!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В момента мигрантите прескачат оградата за секунди – слагат стълба върху мрежата и за една минута минават 30 души, обяви арабистът Мажд Алагафари. Според него оградата по границата ни е само макет.

Още по темата

По думите му след това дори и камерите да ги засекат и да отидат граничарите на място, през това време нелегалните мигрантите се придвижват от Малко Търново до Бургас без да спират дори и по 9 часа.

"Който не издържи, остават го и продължават, при тях жал няма, целта е ясна - трябва да стигнат донякъде, откъдето да ги вземе транспорта и да ги закара в Германия", коментира Алгафари пред bTV. 

Според него за граничарите е много трудно да ги настигнат, защото докато намерят следата, нелегалните вече са километри напред. Той отсече, че полицията по границата е зле оборудвана и дори зле облечена.

"Имам приятели граничари и те ми казват, че като се приберат, в обувките им има лед. Купили им джипове, ама нелегалните не ходят по пътищата, защо не им купят АТВ-та?", попита Алгафари.

Друг проблем според него е липсата на преводачи.

Мажд Алгафари обяви, че от 1 януари е изтеглил екипа си от около 1400 преводачи, които са работили за МВР, защото държавата им дължи 200 хил. лв.

Той се оплака, че преди три месеца е писал и на премиера в оставка Бойко Борисов. Отделно е пратил справка от 40 страници за това МВР на кой преводач точно колко дължи, но резултат в крайна сметка не е имало. 

За да превеждаш 1 час ти плащат 15 лева, но трябва да отидеш и до мястото, а след това трябва да отидеш и до МВР, през това време, ти си похарчил тия 15 лева четири пъти, обясни Алгафари.

Според него цялата организация за борба с нелегалните не струва и пет лева, въпреки че непрекъснато се говори колко пари ни е дала Европа за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ако заглавието беше вярно нали знаете на какво щеше да прилича държавата в момента ? И помен нямаше да има от нея . А господина с изказванията какво иска точно ? И защо не каза по рано информацията а когато не са му платили 200 хил. Защото случая е пак :" Га яде кюфтета не рева , сега ревеш ".
9
1
 
10
 
! Отговори
Преводач преди 7 години
За 15 лв. на час се хващат само хора, които искат да помогнат. Браво. И тези пари да не ти ги дадат навреме е смешно...
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не преводачи трябват, а автомати и патрони.
7
0
 
36
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Докато не застрелят няколко за показно в момента на преминаване, ще минават и по 100 на минута. Ама нали трябва да се спазват евpoгейските ценности.
6
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
ПОЛИЦИЯТА ни ПАЗИ ама друг път...... АРМИЯТА ни пази ама друг път .... ЗА КАКВО ГИ ХРАНИХМЕ ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ "= 0000000
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незабавна оставка!!!А, чакай, те я подадоха вече.Абе все е тая, таша к. Няма шанс :(
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно този човек защо е толкова наясно с начините и детайлите свързани с трафик на мигранти.
3
0
 
9
 
! Отговори
правопис преди 7 години
Доста неграмотно написана статия, която е пълна с правописни грешки от сорта на: оставАт, АлАгафари и т.н. Ками, стегни се малко.
2
0
 
19
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Една от ползите,че сме бедни-никой не ще да остава в България ...
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ограда-макет струваща милиони.