Миграционните потоци не са причината за терора

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение
4 яну 2017 13:00, Екип на Bloomberg
47
Миграционните потоци не са причината за терора
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Миграционните потоци не се оказаха причината за терористичните атаки. Това коментира секретарят на Съвета по сигурността към МС Георги Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение, смята той. "ЕС и всяка държава членка имат бъдеще само ако развиват общите мерки на противодействие, защото по този начин могат да се развиват и формите на сътрудничество с трети страни", заяви Кръстев. 

Една от неотложните мерки, които бяха предприети в сферата на сигурността е приемането на Закона за противодействие на тероризма в края на 2016. "Без него институциите биха били с "вързани ръце" и в невъзможност да действат при извънредни ситуации", отбеляза той. 

Преодоляването на конфликтите в Сирия и Ирак рязко ще намали натиска върху европейските граници особено от гледна точка на търсенето на бежански статут, коментира още Кръстев. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този въобще не е в час. И заема висш държавен пост... Мъка, мъка...
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И точно защото мигрантите и тероризма нямат нищо общо, точна за това турската полиция е блокирала КПП-тата българо-турската граница, та атентаторътот Истанбул да не премине в България.А нашата гранична полиция трябва да пази останалата зелена граница. Опазил ни бог! Най-слабо охраняваната граница. Та той убиецът вероятно вече е в България и се топли в кякоя къща, при някои изплашенистарци, които после ще убие за да не го издадат.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха.. . Човекът вика, че терористите падат от небето.
2
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда....велико откритие - червено на кранчето - и .. О чудо ! Теква топлата вода! *** те мигрантите изобщо не са причина за терора - тировете сами се карат...калашниците, и те....откъде го изкопахте тоя умник!
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя льольо? Не сте ли го цитирали погрешно, случайно? Не знам как може някой все още да си мисли, че мигрантските потоци и тероризма нямат общо. Някакъв смехурко селски.