Миграционните потоци не са причината за терора

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение
4 яну 2017 13:00, Екип на Bloomberg
47
Миграционните потоци не са причината за терора
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Миграционните потоци не се оказаха причината за терористичните атаки. Това коментира секретарят на Съвета по сигурността към МС Георги Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение, смята той. "ЕС и всяка държава членка имат бъдеще само ако развиват общите мерки на противодействие, защото по този начин могат да се развиват и формите на сътрудничество с трети страни", заяви Кръстев. 

Една от неотложните мерки, които бяха предприети в сферата на сигурността е приемането на Закона за противодействие на тероризма в края на 2016. "Без него институциите биха били с "вързани ръце" и в невъзможност да действат при извънредни ситуации", отбеляза той. 

Преодоляването на конфликтите в Сирия и Ирак рязко ще намали натиска върху европейските граници особено от гледна точка на търсенето на бежански статут, коментира още Кръстев. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Плешив си ,матов си, с дебели вежди си, с вампирски поглед си ...значи си от нашите !!! Обаче не си Моше, не си Давид, не си Йехов, не си Шало. и т.н. ..значи маже да си палестинъц, египтинъц, хорезмин, "вавилонъц гадън" и т.н. Няма вече САЩ и САЩИ -клъц, пръц за евр ... мръц ! Ех Самюъл ... ех Айн
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къф е тоя гнусен лъжец?
23
0
 
11
 
! Отговори
Поп Андрей преди 7 години
Кръстев Георге , каквото и да си учил чадо, ако бог не ти е дал една искрица ум и разум, тейко ти на халост е хвърлил парите си, за да те изучи. Дипломата са ти я дали, но бог не ти е дал оная искрица, а той я дава по рождение.
22
6
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Ако не се обвинят бежанците за терористичните атаки,трябва да се обвини този който наистина стои зад тях,а това би било началото на световна война.Преди бежанската криза в Европа пак си имаше атентати.Взривените израелци в България,взривен влак в Испания,атентата с кулите в САЩ и още много други.Това си е един вид световна война,но хибридна,тоест с по малко жертви,тъй като никой не може да си позволи да започне ядрена война.
21
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 7 години
Още един дето "потоците " бежанци , не са му проблем...абе и-диоти ли ни управляват???
20
0
 
14
 
! Отговори
МАЛКИЯ ВАЛХАЛА преди 7 години
До АнонименНЕ Е МОЖЕ БИ ПРИЯТЕЛЮ. ВСИЧКО Е ИЗМИСЛЕНО ОТ МНОГО ВРЕМЕ. ЧАКАТ ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ
19
0
 
19
 
! Отговори
Циник до Наблюдател преди 7 години
У нас не е толкова изявено - но демагози, като нози с розЕвата вратна връзка в една Германия - съставляват Mein Stream - а! Само удобни на толерастката сбирщина коментари биват оставяни да видят бял свят! Волята народна - е обявена за грозен популизъм! Толкова за свободата на слово , и мнение! Този сайт е презставителна извадка на същото! С лежерна ръка се пренебрегват правата ни УЖ гарантирани от КОНСТИТУЦИЯТА ! АМИН!
18
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Непрекъснато се дава изява в медии на разни пишман специaлисти! Естествено причината за тероризма е разбиване на арабския свят от Запада с безумната идея за силово налагане на демокрация, следствие на което плъзва миграция паралелно с ислямски тероризъм! Някой да е чувал за Будисти терористи.....?
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преминаването на границата ,където те си искат е атентат с/у държавноста.Живеенето на соц.помощи е атентат с/у социалната система.Отношението им към европейските жени е атентат с/у тях.Постоянните проблеми /бунтове нелегално придвижване из страната и др./които създават по-голямата част от ,,бежанците,,е атентат с/у обществото.Може би някой иска тези атентати и всичко е подготвено преди години.
16
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Така значи - моя коментар го триете - макарче , е на сносен български...и смея да твърдя смислово, и стилово издържан - а разни крещящи шльокавици с латински букви - ги оставате!
15
1
 
15
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Така си е. Терористите просто са силно почернели от слънцето германци.
14
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Еми точно пък "общи мерки за противодействие" са най- вредното нещо за ЕС! Ние например какво общо имаме с някаква склеротичка която не може да си мери приказките? Да си се оправя сама като ги е наприказвала такива. Че и не си признава грешката на всичко отгоре. Популистите и били виновни, па руснаците и били виновни, крайно десните и били виновни... Ми няма как да не се увеличат така наречените евроскептици в такава ситуация. Много е нагла че така си търси оправдание за собствените си грешки.
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
затваряйте границите и стига филосовствали по медиите мекотели
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът е казал:Миграционните потоци не се оказаха причината за терористичните атаки. Какво пищите? Четете, мислете и после пишете. Разбира се че миграционните потоци не са причината за терористичните атаки. Причините са много по-сложни и трудно предотвратими.
11
1
 
24
 
! Отговори
Тъп преди 7 години
Какъв тупанин е тоя, че и акъл взел да дава. Кой му дреме какво бръщолевиш бе брайно, ние очи нямаме ли да не видим какво е положението.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миграцията не е причина за терора===========може би бебетата в яслите?
9
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Миграцията не е причина за терора ,може би,но е причинена от същите тези,чието дело е и терора!Миграцията и терора са просто част от средствата,с които постигат целите си и може да се каже,че успяват!И двете неща са старателно планирани и щедро финансирани,знаете от кого-чадата Давидови.А най-страшното е,че са успели да предотвратят всякаква съпротива от страна на засегнатите страни-чрез пропаганда и купени/зомбирани политици!
8
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Общ!?!? Като раздаваше парите ецб да спасява банки, общо ли ги раздаваха, парите по юнкер общо ли ги раздаваха, като пазим България общо ли я пазим, или важи правилото от дъблин, време разделно е дошло всеки за себе си
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
о мъко ,мъко и тоз открива топлата вода от висок пост защо ги храним....
6
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 7 години
РозЕва вратовръзка - ей ся ша ни обясни за толерантност...и либерализъм. Мурксул-ханъм само такива умници ги събира - след това изказва съболезнования, поема разноските по погребенията, и раздава безплатни парцели - в гроцлбища по желание на опечалените близки!