Бабо, жертва си на хакери, дай пари! 20 бона дала

71-годишна се върза на ало измамниците в Монтана
5 яну 2017 12:07, Анисия Иванова
18
Бабо, жертва си на хакери, дай пари! 20 бона дала
Снимка: Reuters, архив

71-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 19 800 лева, съобщиха от полицията в Монтана.

На 4 януари  неизвестен мъж позвънил на домашния телефон на жертвата и се представил за "комисар Алексиев от полицията".

Съобщил й, че има опасност от хакерска измама и за да не стане жертва, трябва да съдейства на полицията за залавяне на група измамници по телефона, която действала на територията на града.

Алексиев обяснил на възрастната жена, че трябва да изтегли парите си от банката и да ги предаде на ало измамниците, които полицията щяла да чака и да залови на мястото, където ще вземат парите.

Още същия ден тя изтеглила на два пъти от банка в Монтана сумата от 19 800 лева, които предала на измамниците.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МонтанаМВРало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГробаряКакви 10 години?Познавам пенсионери, които спестяват толкова за 4 години.И не говоря за такива взимащи тавана.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да го напиша за пореден път! Възрастта не прощава на никого, не са виновни старците, че оглупяват със всяка година, докато накрая им поставят диагноза - деменция. Хитреците просто правят скрининг по телефона, преди да се усетят близките, че старецът им е изкуфял и да вземат мерки. На всеки възмущаващ се сега от "глупостта" им, може да му се случи същото като го налегнат дементни старини. Зачестяват случаите.Хапчета за сърце-много,за деменция-нито едно.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не си мърда пръстта доно като станем като не сме толкова кухи не разбрахте ли че банковите служители имат пръс в цялата схема те дават номерата на ало измамниците как може да има толкова прос народ нз скапана държава
10
8
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ей тея избраха Радев.
9
2
 
4
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
парите са от децата или имот, може и от пенсия пестена 10 години... възрастните, а и много млади новини не гледат, не са политически загрижени, не гласуват... пасивни и слабо грамотни... За Интернет не са и чували...
8
6
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
На тях разчита другарката Нинова.
7
5
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
И откъде у нашите бедни пенсионери такива огромни сучи пари ?!?? А после реват , че пенсията не стигала. Явно не стига да я хвърлят през балкона на всеки измамник.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ее не! това е ежедневие, прекалено е, горките възрастни хора! първо полицията да почне да си върши работата, някой ако знае да каже, че не мога да разбера защо е толкова сложно да се установи и задържи алоджията, като всички сим карти са регистрирани и се знаят на кой са, че ако е някой звънал да каже за бомба и после веднага го хващат, а тука?? и второ тея в банките да не спат, а да се усъмнят и поинтересуват защо са им на възрастни хора изведнъж да теглят големи суми и без придружител близък
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не друго, то поне телефонните измамници на дадоха възможност да еазберем по-добре финансовото положение на българския пенсионер. Всеки ден по двама души най-малко изгърмяват с хиляди левове. За съжаление, обаче политиците пак говорят само за увеличение на пенсии. Никога не се говори за увеличение на детските. За това на родителите трябва да се дават право да гласуват с повече гласове на изборите!
4
7
 
27
 
! Отговори
въпрос без отговор! преди 7 години
Откъде имат толкова пари в СевероЗападнала България?
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A сега как стават господине,особено на добре платена държавна работа?Деца на властимащи ,или мнооого пари под масата,особено по министерства и енергодружества.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо банката й е дала толкова пари без предварителна заявка.
1
15
 
26
 
! Отговори
Стар комунист преди 7 години
По времето на комунизъма нямаше компютри, а телефони имаха само правоимащите. Редовите комунисти си знеха, че само с подкуп и връзки могат "да станат нещата". Затова сега мятат пачки през балкона.