46-годишен се върза на ало апашите, хвърли им 1080 лева

"Инспектор Лазаров" му обяснил, че ще помага за залавяне на престъпници
9 яну 2017 11:44, Боряна Павлова
19
46-годишен се върза на ало апашите, хвърли им 1080 лева
Снимка: Булфото, архив

Поредна телефонна измама е станала в Монтана вчера - мъж на 46 години от областния град е хвърлил плик с пари на измамник, чакащ под терасата му, съобщиха от МВР.

В събота следобяд непознат се обадил на мъжа от Монтана и се представил за "Инспектор Лазаров" от полицията и му казал, че участва в операция, с която трябва да бъде доказана вината на група телефонни измамници, излезли от ареста - уж поради липса на доказателства.

Мнимият инспектор предупредил, че скоро измамниците ще му се обадят и ще му поискат пари. Той го посъветвал да им даде част от исканата сума и обещал, че скоро след това престъпниците ще бъдат задържани и той лично ще му върне парите. Малко след това на телефона му се обадила жена, която му казала, че трябва да даде 20 000 лева за спешна операция на негова близка. Жената казала, че човек чака под терасата му да хвърли парите.

Мъжът повярвал, събрал 1080 лева и ги хвърлил на човека под терасата. След това изчакал няколко часа и след като никой не му се обадил да върне парите - подал сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

След серия от подобни телефонни измами полицията в Монтана напечата листовки с указания как възрастните хора да действат в случай на обаждания от непознати по телефона. Листовките бяха разпространени чрез кметовете в селата и чрез полицейските инспектори в кварталите в градовете. Екземпляри от тях са поставани на всички публични места - в пощенски станции, банки, спортни зали, православни храмове и т.н.

Районното управление на МВР в Лом напечата стикери на които пише "Стоп, измама, не давай пари", които кварталните инспектори лепят на слушалките на домашните телефони на възрастни хора, при посещения в домовете им. Въпреки това телефонните измами в региона не спират и често пъти жертвите дават последните си спестявания на измамниците. Напоследък в техните мрежи се оплитат не само възрастни, но и хора на средна възраст.

На 4 януари т.г. жена от Монтана даде 20 000 лева на измамници, а на 24 декември м.г. лекарка от Вършец даде 22 000 лева и множество златни бижута на измамник, който също се представил за полицай и обещал да спаси внука й от престъпници, готвещи покушение срещу него.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Тъкмо щях да кажа днес няма бълконен бизнес, ама на ...
12
0
 
3
 
! Отговори
Do 14 Skitnik преди 1 година
Не си прав. Това, което Ганьо прави най-добре е да се присмива на лековерните, след което и той става лековерен и други ганьовци му се присмиват по същия начин.
11
1
 
1
 
! Отговори
Скитник преди 1 година
Едно от нещата които Ганьо прави най добре е да хвърля пари през терасата! И......... после да звъни?!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1080, тия са някакви тв измамници с full hd)
9
0
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 1 година
Идея си нямате за какво става въпрос. Ако на вас ви се обадят, после други като вас ще пишат за вас, че сте уникално прост материал, нещо си за по рождение и за цял живот и там подобни. Ина мен ми се обаждаха преди много години и не е за вярване какви ги измисляха. При мен не мина, но това ще го помня цял живот.
8
2
 
1
 
! Отговори
Алоджия преди 1 година
Брей то бива скранзливост ,само с 1хилка се изрьсил
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още свежи пари се върнаха в икономиката...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инспектор Лазаров да вземе да ми звънни и на мен.
5
1
 
14
 
! Отговори
един друг преди 1 година
Уникално прост мат'рял. На 46 години и да се хваща на такива елементарни номера. Като цяло слаб старт на седмицата (само 1000 лева), но да видим какво предстои.
4
2
 
19
 
! Отговори
инспектор Стрезов преди 1 година
Дайте му телефона на тоя. Искам и аз да му се обадя да помогне за някое разследване
3
1
 
18
 
! Отговори
опаа преди 1 година
Който си е глупав по рождение ,то е за цял живот
2
1
 
23
 
! Отговори
Куха лейка преди 1 година
На 46 г. Колко???? Куха лейка трябва да си???? Бабите ги разбирам.... ама тоя! Да му се чудиш как е спестил толкова пари?
1
1
 
23
 
! Отговори
да преди 1 година
сам доброволно си дава парите, а после било престъпление.. подал бил сигнал.. сигнал за какво.. че си балък ли.. то това и без сигнали е ясно