Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян

Бездомните четириноги били убити с ловно оръжие край завод
16 яну 2017 12:40,
65
Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян
Снимка: архив Булфото

Поредно убийство на животни бе извършено в Смолян. Две кучета са били открити разстреляни в района на една от промишлените зони в града. Драмата се е разиграла в неделя около 16:30 ч.

Сигналът за инцидента е бил подаден от охранителя на завод "Арексим", който съобщил, че е чул изстрели от огнестрелно оръжие в близост до предприятието.

На място пристигнал полицейски екип, който обходил района и открил двата трупа на кучетата.

По първоначални данни най-вероятно четириногите са застреляни с ловно оръжие, тъй като са открити сачми от ловни патрони.

"Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира пред "Дарик" говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Тя уточни още, че по случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредният сигнал, постъпил в полицията от началото на годината, за убийство на кучета.

Преди това жител на рудоземското село Чепинци се оплака, че четириногото му е било отровено.

В последните месеци на миналата година, пък, в Девин бяха открити трупове на десетина кучета, за които отново се предполага, че са били отровени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тато из Правец Варварското отношение към животните е вследствие на варварското отношение към хората!!! Всичко във вселената има връзка! Не е възможно да се грижиш за хората, а да се отнасяш безотговорно към заобикаляшия те свят- природа, животни и т.н. Отговорното отношение започва с това, че не се изхвърлят домашни животни и се поема контрол върху размножаването им. Но да искаш подобно нещо от това народонаселение е непосилно! 85% пият ракия, псуват и за нищо не стават.
30
7
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Защо в Българиия хората толкова много мразят животните!!!Не мразят тези, които ни убиват на пешеходни пътеки, тези , които ни нападат и ограбват денем по улиците , тези, които ТРОВЯТ НАС И ДЕЦАТА НИ С ХРАНАТА, за денонощие в страната загиват средно по 3 - 4 човека от катастрофи , а тоя народ е СВИРЕП към кучетата !!!???
29
7
 
7
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Само да уточня: На ловците се разрешава да отстрелват бездомни кучета! И това го пише много ясно в закона. Друг е въпросът дали е редно да се стреля в близост до завод. Много ми е интересно как са открили съчмите!?
28
8
 
14
 
! Отговори
teo преди 7 години
ВЕРА К. АЛЕКСАНДРОВА, КОЛКО ЛЕВА И КОЙ ТИ ПЛАЩА ДА ПИШЕШ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНО ЗА КУЧЕТАТА??? ЗАЩО НЕ ПИСА НИТО РЕД ЗА НАХАПАНИТЕ ДЕЦА И СТАРЦИ ОТ КУЧЕТА УБИЙЦИ? ЯСНО НЯМАЛО Е КОЙ ДА ТИ ПЛАТИ, ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ПОПАДНЕШ ТИ ИЛИ ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ НА ТЕЗИ КУЧЕТА УБИЙЦИ И ТОГАВА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПИШЕ ТВОЯТА НАГЛА РЪКА ?!?! ВЕРА ТИ СИ ВРАГ НА ОБЩЕСТВОТО И ПАРИТЕ ПОХАРЧЕНИ ЗА ТВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ *** И БАЩА ТИ СА ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА!!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой ще си пусне детето само в промишлена зона , за да го нахапят? Но интересно защо разследват точно този случай , като със сигурност има стотици подобни?
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ,по -добре ли е да захапят детето ви?Да ни пази Господ от развилнели се кучета.
25
8
 
17
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Щом няма марка или нашийник е бездомно! Щом е бездомно не е имунизирано ! От тук следват куп болести и зарази! Значи е вреден дивеч !!! Слагайте минуси и бягайте да си вържете кучетата!!!
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден се обеждавам все повече че този народ е и.зроден и пълен с психопати. Първо заради постъпката и второ заради коментарите на болните мозъци които се четат тук. Не може да сте нормални и да се радвате на такива неща. Кого подивяхте така?? Каква е тая агресия?? Пълни и.д.и.оти сте!!!Болен, деградирал, затъпял народ!! Затова е и на изчезване.
23
9
 
7
 
! Отговори
без преди 7 години
Простотия се шири из нашите ширини. Разни мърльовци решават, че могат да стрелят когато и по когото си искат.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира пред "Дарик" говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.О боже мой, затова ли се харчат държавни пари...? Много добре, че са ги застреляли помиарите, утре като нахапят някое дете по-добре ли ще бъде?
21
10
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Каква драма ,бе ? Толкова народ избиха,вие за две кучета-драма...
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да си пусне човек детето само на училище като е пълно с помиари по пътя? Тука се изказват някви 30-40 годишни моми и ергенчета отглеждащи котки и кучета. Аз също имам две кучета ама са ми в двора. Едното не е чистокръвно, но не застрашават никой!
19
6
 
14
 
! Отговори
Баба Меца преди 7 години
Ново потвърждение на факта,че у нас броя на неандерталците внушително надвишава броя на "хомо сапиенс".
18
9
 
20
 
! Отговори
Щом преди 7 години
кучето се намира извън населено място по ЗУТ,няма нашийник и прелка пред предните лапи,всеки ловец с бележка за вреден може да го отстреля!Толкоз!
17
3
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Аз не знам защо въобще отстрелват вълци.Било "вредно" животно, абе щото било вълк. Страхотна логика на нискостеблени.
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво -днес в Смолян от утре и в цяла България
15
12
 
10
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Отчаяни ловци,прибирайки се от лов с празни торбички срещат "дивеч" и го "отстрелват". Сега трябва да ги задължат да изядат труповете. Разследващите би трябвало да са наясно,че по ловните дружинки има някакви техни си нормативи за избиване на недиви животни. Седемнайсти век още не е отминал някъде край нас.
14
5
 
15
 
! Отговори
до стената преди 7 години
Разстреляни? Вера пак е попресолила манджата. За домашно да чете тълковния речник.Както и да е, офицерска смърт за песовете.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е случаен лафа: "Да го застрелят като куче" :)
12
11
 
4
 
! Отговори
Вълк преди 7 години
Тук не мисля, че думата е от съществено значение, действието си е едно и също. И вълци,и кучетата да са , ще " пречат" еднакво на стрелеца, все пак става въпрос за някакъв затънтен селски завод , а не за голям столичен квартал, където бездомните кучета наистина са заплаха.