Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян

Бездомните четириноги били убити с ловно оръжие край завод
16 яну 2017 12:40,
65
Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян
Снимка: архив Булфото

Поредно убийство на животни бе извършено в Смолян. Две кучета са били открити разстреляни в района на една от промишлените зони в града. Драмата се е разиграла в неделя около 16:30 ч.

Сигналът за инцидента е бил подаден от охранителя на завод "Арексим", който съобщил, че е чул изстрели от огнестрелно оръжие в близост до предприятието.

На място пристигнал полицейски екип, който обходил района и открил двата трупа на кучетата.

По първоначални данни най-вероятно четириногите са застреляни с ловно оръжие, тъй като са открити сачми от ловни патрони.

"Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира пред "Дарик" говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Тя уточни още, че по случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредният сигнал, постъпил в полицията от началото на годината, за убийство на кучета.

Преди това жител на рудоземското село Чепинци се оплака, че четириногото му е било отровено.

В последните месеци на миналата година, пък, в Девин бяха открити трупове на десетина кучета, за които отново се предполага, че са били отровени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
14
 
! Отговори
Борнео до 9 преди 7 години
До Плавник Като си ербап, постни тези "пожелания" с профила си във Фейсбук! Иначе, тук в София се разхождат на стада и разни *** от кол и въже, донесли необразованите си *** заедно с нравите и омраза към околните-хора и животни.
10
19
 
13
 
! Отговори
До 9 Плавник преди 7 години
А бе плавници, откъде ви изскачат тези кучета в София? Защо на мен не ми изскачат? Да, има бездомни кучета, но в последните 10-15 години не съм видял нито едно агресивно бездомно куче в София. Да не би като видите картинка с куче, да ставате жълти отпред и кафяви отзад?
9
11
 
15
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Тези, които застрелват кучета, да дойдат в София. Тук се движат на глутници, скачат на домашни любимци, а и на хора, които си вървят спокойно по тротоара. По малките градове е безсмислено да ги избиват. Там са единични животинки, които живеят безобидно по дворовете на предприятия и фирми. В София вече не знаеш откъде ще ти изскочи гладно и агресивно бездомно куче. Тук трябва да идват да ги застрелват.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли народна пара сега ще се потроши, за да се разследва кой не нормалник е стрелял и убил животните в нарушение на закона? Всяка подобна самодейност я плащаме ние, чрез нашите данъци, а това ни струва доста пари.
7
8
 
28
 
! Отговори
Малък въпрос преди 7 години
Защо в медиите обикновено умъртвяването на куче се нарича "убийство", а това на вълк - "отстрел"? Как биха звучали, ако ги разменим/ практически става дума за един и същ животински вид/? "Отстрел на куче" и "Убийство на вълк".
6
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро имаше една смешница тук, която обясняваше колко изтънчено хоби е ловът и колко благородни са ловците. Ами, ето това са всъщност , шайка пияници, които дори не се осмеляват да стрелят по домашни кучета, а предпочитат бездомни, за които на никой не му пука. Иначе и това си е хоби, няма спор.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити..."Хахах, късмет!И тая си няма идея какви ги дрънка.
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Родопите времето е спряло около 1885 година. Шериатските изпълнения са на мода :)
3
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В таз държава не мога разбера?!Кучетата ли са по-важни или хората?!Май кучетата..
2
24
 
30
 
! Отговори
Кор преди 7 години
Браво! Само така!
1
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами то как иначе освен ако ги тровят и стрелят?