Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян

Бездомните четириноги били убити с ловно оръжие край завод
16 яну 2017 12:40,
65
Пак убийство на животни: Застреляха кучета в Смолян
Снимка: архив Булфото

Поредно убийство на животни бе извършено в Смолян. Две кучета са били открити разстреляни в района на една от промишлените зони в града. Драмата се е разиграла в неделя около 16:30 ч.

Сигналът за инцидента е бил подаден от охранителя на завод "Арексим", който съобщил, че е чул изстрели от огнестрелно оръжие в близост до предприятието.

На място пристигнал полицейски екип, който обходил района и открил двата трупа на кучетата.

По първоначални данни най-вероятно четириногите са застреляни с ловно оръжие, тъй като са открити сачми от ловни патрони.

"Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира пред "Дарик" говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Тя уточни още, че по случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредният сигнал, постъпил в полицията от началото на годината, за убийство на кучета.

Преди това жител на рудоземското село Чепинци се оплака, че четириногото му е било отровено.

В последните месеци на миналата година, пък, в Девин бяха открити трупове на десетина кучета, за които отново се предполага, че са били отровени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз издигам в култ живота, независимо от притежателя му. В това се различаваме явно.
50
2
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
За съжаление няма плиткоумни и дълбокоумни коментарии! Всеки казва , което мисли. За съжаление ,някой човеци са изперкали до там, че не правят разлика между човек и животно.То голяма любов към кучетата - голямо нещо!?!?! ВСЯКО ЖИВОТНО В ПРИРОДАТА ИМА СВОЕТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ - ОСОБЕНО ДОМАШНИТЕ !! И когато отделния собственик не е "собственик", животното трябва да се остави да дави човеци, така ли ? Да разпространява зарази и мръсотия ? Държавата има опита и власта да реши проблема- не иска !!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз не казвам че подкрепяш коленето на прасета,но ние не можем да спрем да се храним с пържоли и да потъпкваме вековни народни традиции.А относно убийството на животни аз също не подкрепям когато е неоправдано.Но в последните години някои хора превърнаха кучетата в култ над другите животни и те ме дразнят.Помислих че си от тях а явно не си.Моите извинения.До От 49
48
0
 
1
 
! Отговори
От 49 преди 7 години
До anonimenНикъде не говоря за кучета, а за животни като цяло. В случая става дума за кучета, но това съвсем не е цялостният проблем. Та какво точно те кара да мислиш, че подкрепям коленето на прасета? Или просто се чудиш за какво да се хванеш?
47
3
 
0
 
! Отговори
От 49 преди 7 години
До anonimenНикъде не говоря за кучета, а за животни като цяло. В случая става дума за кучета, но това съвсем не е цялостният проблем. Та какво точно те кара да мислиш, че подкрепям коленето на прасета? Или просто се чудиш за какво да станеш?
46
2
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
а убийството на прасетата за коледа и то трябва да е убйиство така ли? или кучето е с нещо повече от прасето.аман от почитатели на ***.До Анонимен
45
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийството си е убийство - независимо дали е на човек или на животно. А самият факт, че се чувствате добре и подкрепяте такова поведение, говори що за хора сте. Обръщам се към всички по-долу, които се обявяват ЗА убийството на животни. Но да, успокойте съвестта си, че са бездомни и опасни. То и вие, с болните си мозъци, сте опасни за обществото, ама не ви стрелям по улиците, нали...?
44
1
 
17
 
! Отговори
Почти преди 7 години
във всички складове и производствени предприятия около градовете като нощна охрана се наемат дишащи с акумулатори дърти пърдули,със съответното символично заплащане и без оръжие!Те от своя страна,от страх примамват с храна безпризорни кучета.Кучетата привикват към територията и започват да си я пазят.Стават изключително агресивни,и ако човек спре за нещо,или след работно време отиде да потърси някой или просто се е заблудил,направо ще бъде изпохапан доста лошо!После казват ми те са скитащи...
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 34 и 35 A тази нация дали има бъдеще, как мислите? Така ли изглежда една държава, чийто народ има бъдеще? Има ли бъдеще държава, чийто поданици се държат като варвари??? Умират от студ и глад някакви незнайни, обикновени хорица? Като кучета ***.
42
13
 
6
 
! Отговори
За съжаление преди 7 години
Чета доста плиткоумни коментари. На мен ми пречат глупавите хора и техните издънки. Да процедирам ли и аз така, с пушката?
41
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 7 години
Някой знае ли дали е отпаднало поощряването на отстрела на бездомни кучета от БЛРС?
40
5
 
7
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Така и трябва. Едно време нямаше и кучета нямаше и насилие зад всеки ъгъл нямаше я и тотална липса на морал но пък хората имаха пари да живеят поносимо. Сега има насилие има и кучета, няма морал , няма и пари за простолюдието но пък за сметка на това богаташите лъжат балъците с това че им е дадена демокрация. Жалките балъци обаче осъзнават реалността когато не могат да си излекуват децата или най-малкото ги набият на някое кръстовище.
39
12
 
12
 
! Отговори
Белия зъб преди 7 години
Убийците (на хора и животни) имат нещо сходно помежду си - проблемно детство, били са насилвани от майки и бащи по един или друг начин, израстват без самочувствие и с големи комплекси. Отнемайки живот се чувстват важни, като че ли нещо наистина може да зависи от тях.Съжалявам ги.
38
7
 
21
 
! Отговори
така е преди 7 години
А като нападат и хапят хората, да ги милват с перце ли, боздомно ли е ликвидиране!!!!
37
2
 
7
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Аз обичам животните! Имаме две кучета и никога не излизат без нас ,нашийник,и намордник ! Имунизирано са ! Но тук става въпрос за друго! Вижте предния ми коментар !!!
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудо голямо.
35
6
 
4
 
! Отговори
анонимен до 31 преди 7 години
Номер 31 А ЗА ХОРАТА - УБИЙЦИ нещо да напишеш????????????? Тези с МПС -тата и без тях, за храните в БГ ?????????
34
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Абсолютно право имаш
33
3
 
7
 
! Отговори
Нед до 32 преди 7 години
На ловците е разрешено да стрелят по бездомни кучета само в гората , но не и в очертанията на града.Вземи си направи справка какво гласи закона!!
32
7
 
9
 
! Отговори
До 34 и 35 преди 7 години
Напълно съм съгласен с вас. Затова писах че просто се и.зроди този народ. Абсолютна агресия срещу хора и животни. На всичко отгоре и четете им само коментарите. Как се радват като диваци на такива новини. Това е много страшно за бъдещето на тази нация.