Баба се хвана на ало апаши, остави им 3 бона до дърво

Жената от Монтана била заплашена от непознат по телефона
20 яну 2017 19:02,
5
Баба се хвана на ало апаши, остави им 3 бона до дърво
Снимка: Dnes.bg

Жена на 76 години от Монтана е станала поредната жертва на телефонни измамници в региона.

Бабата оставила вчера 3000 лева до дърво в парк в центъра на града, съобщиха от МВР.

На домашния телефон на жената се обадил непознат, който отправил заплаха за саморазправа с нея и семейството й, ако не му даде 15 000 евро. Тя затворила телефона, а веднага след това се обадил друг непознат, който се представил за началника на криминалната полиция в Монтана. Той поискал съдействие за залавяне на банда, която се занимавала с телефонни измами и тероризъм.

Мнимият полицай поискал жената да остави всичките си налични пари на посоченото място в парка, като обещал, че при вземането на парите измамниците ще бъдат арестувани и сумата ще й бъде върната до вечерта.

След като повече не се обадил никой, тя позвънила в полицията и разбрала, че е измамена.

След серия подобни телефонни измами полицията в Монтана напечата листовки с указания как да се действа в случай на обаждания от непознати по телефона.

Листовките бяха разпространени чрез кметовете в селата и чрез полицейските инспектори в кварталите в градовете. Екземпляри от тях са поставени на публични места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера ми се обадиха и на мен. Ама като му казах, че е телефонен терорист, веднага затвори. Всяка вечер по телевизията говорят за ужилени хора и все още има *** да се връзват. Аз съм пенсионерка. Опъвам си краката според чергата както е казал народа. Но нямам 3000лв.
2
3
 
10
 
! Отговори
no name преди 7 години
И на мен ми е адски странно откъде имат толкова пари тези хора!!! И да ги дават на абсолютно непознати!
1
2
 
14
 
! Отговори
.!. преди 7 години
докато има овце ще има и вълци...май така беше. Иначе мойта баба няма и 300лв, да не говорим за по 2000,3000 ... Май БГ пенсионера не е толкова за оплакване