Чанта с 12 бона и злато на бравата, за ало апашите

Други четири жени от Пернишко им дали над 9 бона
20 яну 2017 19:46, Анисия Иванова
9
Чанта с 12 бона и злато на бравата, за ало апашите
Архив: Булфото

Нови пет жени от различни градове в страната са станали жертви на ало измамници в сряда, съобщиха от МВР.

Възрастна жена е измамена от мним полицай в Разград. Тя била въведена в заблуждение от непознат, представящ се по телефона за служител на МВР, който участва в акция по залавянето на измамници. Тя поставила 12 000 лева и златни накити в чанта, която закачила на бравата на входната врата. За случая 73-годишната потърпевша съобщава в полицията ден след измамата. Образувано е досъдебно производство.

Други четири жени са измамени по телефона в Перник и Радомир за един ден.

Близо 6000 лв. дала 59-годишна перничанка. Приложена била схемата за провеждаща се акция на полицията по залавянето на телефонни измамници. Жената изтеглила парите от банка в областния град и по заръка на мнимите полицейски служители ги оставила в кошче за боклук в центъра на града, като през цялото време била държана на мобилния телефон от престъпниците. Непрекъснато й давали указания да не казва на никого, за да не провали операцията.

Други две жителки на пернишкия квартал "Изток" хвърлили от терасите си пари, за да помогнат също на мними полицаи, "провеждащи" акции. Жена на 87 години дала 1000 лева, а 79-годишна - 1610 лева.

Радомирка на 81 години дала 600 лева и множество златни накити. И при нея била приложена схемата за специализирана полицейска операция по задържането на телефонни измамници.

По всичките случаи са започнали досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Chakai malko преди 7 години
Bulgarski nationalni tradicii, sport i cultura...kulturnia i sportnia ministar takava ra dost imat...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доказано!Българина колото повече остарява ,толкова повече оглупява.,,Бизнеса с излишните пари на пенсионерите тепърва ще се развива има още над 2млн. кандидати да го развият,няма да се изненадам ,ако някой тегли и кредит за да помогне на ,,нуждаещ се роднина ,,или да участва в,, спец.акция на полицията,,
4
0
 
2
 
! Отговори
По дяволите... преди 7 години
Ше взема и аз да почна да лъжем и баламосвам богати червени бабички, получавали цел живот "народна пения"....гдето сега не им требва.....!Я, как на Митьо Пищова , баба му-осиновителката ,му завещала 200-хил.$...!Що Пищова да може ...а , Аз --не..??!!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Рик преди 7 години
И после Нацията затъпявала - тия 30 , 40 и 50 набор се оказаха егати с каква устойчива във времето Тъпотия . Нямат стигане . Напразно ги съжалявахме а и парите май наистина не им трябват . Щом ги слагат в кошове за *** и по входни врати .
2
1
 
8
 
! Отговори
... преди 7 години
Ако тези неща са верни, то на ден заминават едни 50-60000 лева брак.
1
0
 
23
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво, ето това си е добър ден. Втората статия за деня с измамени, вчера същата история както и предишния ден.Предлагам хвърлянето на пари през терасата да се превърне в национална дисциплина и в края на годината да се обявяват първите 3 места. Е бати и тъпия народ сме ....