Баба от Ловеч хвърли през терасата близо 20 бона

Ало апаш се представил за полицай и поискал всичките й пари
23 яну 2017 15:20,
40
Баба от Ловеч хвърли през терасата близо 20 бона
Снимка: Архив, Reuters

Възрастна жена от Ловеч е станала жертва на телефонна измама, съобщават от областната дирекция на МВР.

74-годишната жена е била подмамена по позната схема, с обаждане по телефона от непознат мъж, който се представя за полицай. Непознатият е поискал съдействие от жената, като за целта тя е трябвало да предостави "за нуждите на провеждаща се полицейска операция" всички свои пари.

Потърпевшата е хвърлила през терасата пакет със сумата от 13 400 лева, 1552 долара и 1775 евро.

По-късно през деня жената е съобщила в полицията, че е станала жертва на измама.

От областната дирекция на МВР - Ловеч, напомнят на гражданите да поговорят за телефонните измами с възрастните си близки, тъй като обикновено именно те попадат в капана на престъпниците.

Няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова да не се доверяват на хора, които не познават, да не предоставят лични данни и данни за свои близки по телефона.

В случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама, незабавно да подадат сигнал на тел.112 или да се свържат с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
един от Блог.бг преди 7 години
Да не е била баба Гинка? Тя ги печели в Брюксел, защо да не ги хвърля в България?
34
0
 
0
 
! Отговори
Несъчувстваща преди 7 години
Толкова се говори, толкова се разяснява, не мога да плача за тази бабичка. Щом знае да държи огромни суми у дома, да си ги пази. А пък и децата й не знаят ли на какво дередже е интелектът й? Аз се скъсвам от работа 40 години, и пак не мога да събера половината дори от тези пари. Как успяват стари хора, не знам...
33
0
 
3
 
! Отговори
Зенон преди 7 години
Човек който с труд си вади парите нигога няма да ги хвърля ей така.После няма случайни неща,тука участват,банки,пощи,нотариални,телефонни оператори и тн.Милицията не участва услужливо.Могат за 20м.да локализират кой откаде се обажда!Знам го от опит.И накрая ето ви електората на БСП незнаят в кой свят се намират а *** знаят да гласуват.
32
4
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО ,БЕ.. преди 7 години
ПАРИТЕ СА НУЖНИ НА УМНИТЕ , КАДЪРНИТЕ И НАХОДЧИВИТЕ ХОРА ---А , НЕ ЗА ДА СТОЯТ ПОД ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ НА ....МУХЛЯСАЛИ БАБИЧКИ!ГОСПОД СИ ЗНАЕ , РАБОТАТА....АМИН!!!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Ето ви ....МИЗЕРИЯТА , БЕДНОСТТА , КРИЗАТА И ..НИСКИТЕ ПЕНСИИ , ЗА КОИТО ГОВОРИ БКП/бсп......ха,ха,хаааааааааааааАЙДЕ , ПЛАЧЕТЕ И ВИЕ ЗА ...БАБИЧКАТА И ПАРИЧКИТЕ Й....!!!!!!
30
1
 
8
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Да събере още и пак да даде.Идио.тка.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много странно!?! При тези, няма празно! Все сериозни суми и злато. Тук са се овръвчили и куп "трети лица" - нотриуси, пощенски и банкови служители, вероятно и селски кметове...?Нали уж и за предплатените карти се иска лична крта? Ще каже някой - действат от откраднати телефони: Да, ама всеки с откраднат, или загубен телефон, първо звъни на оператора д му блокирт кртата.Нещо такова е и с каналджиите на т.нар "мигранти"..... Нема оправия!
28
2
 
11
 
! Отговори
Ники преди 7 години
ХА ХА ХА браво брато тези елемтарни хорица не трябва да имат 20000 а в същото време да нямат акъл за 2 стотинки
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имала - дала!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала, хвърлила.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, няма ден без такава публикация на днесбегето. И повечето са COPY- PASTE. :):ВЕрвам им! Само не знам - не се ли свршиха бабите, бе! И все със солидни суми си играят.:)Смях! Хи-хи, днесбегето.:)
24
2
 
8
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Може ли близките на тази нефелна женица да обяснят защо в жилището на тази очевидно неадекватна старица се намира такава сума пари и защо тя свободно разполага с тях. А и, има ли деца, внуци или други, които да и обяснят как стоят нещата. Разберете, риболовците ходят за шарани там, където има шарани. И после пенсионерите били бедни.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже и да е реален полицай небих му дал 20 000
22
1
 
15
 
! Отговори
Фактология преди 7 години
Няма такава държава със 20 копанара немогат да се оправят камо ли Миг-ове да ремонтират....
21
4
 
9
 
! Отговори
Съзнан Лоигиков преди 7 години
Затваряйте си домашните телефони в технополис има мобилни за стари хора,запишете си номерата в него и ограничете другите входящи номера и готово.Да му мислят БТК след като не си мърдат пръста .Жалко за тези които ще останат без работа от подръжката на линиите.
20
1
 
9
 
! Отговори
Социопат преди 7 години
Няма домашен телефон в България на който не са званяли.Майката на призидента изгоря с 500 лв.
19
2
 
7
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Нова седмица, нов президент, старите измамни схеми пак си вървят...
18
1
 
8
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
Въпроса става елемнт на национална сигурност.Заради тези телефонни терористи стотици хиляди си затвориха домашните телефони.Измамиха дори майката на Плевнелиев.Използват Македонски сим карти.Държавата и телекома да вземат мерки .Парите се изнасят вън и се ползват за наркотици.Същите непроследяеми карти могат свободно и да се използват в терористични атаки.....Данс да се включи...
17
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това няма да спре никога.Майка ми след като и казват че се обажда служител от посолството в Мадрид същия ден съм блъснал човек който е починал искат 10 000? за да ме докарат в Бг. Тук щели да ме освободят без проблем, се обажда в полицията и им казва че до половин час трябва да предада парите те и отговарят ча трябва да отиде в районното да подаде жалба. (Районното е на 10км.). Оставям изводите за Вас
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България МВР няма никаква легитимност щом позволява на таки да си разиграват коня и ограбват суверена! Има мафия между банкерите и ограбвачите и разбира се политически чадър...МВР няма лигитимност, нито пък съдилищата.