Пак валят пари! Жена даде 6750 евро на измамници

В област Монтана раздават листовки срещу измамите
25 яну 2017 13:40, Красимир Ангелов
23
Пак валят пари! Жена даде 6750 евро на измамници
Снимка: Булфото

67-годишна жена от Монтана е дала 6750 евро в брой на телефонни измамници, които я заблудили, че помага на полицията в акция срещу телефонни измамници, съобщиха от МВР в Монтана.

От там припомнят, че на 4 януари жена от Монтана даде 20 000 лева на измамници, а на 24 декември 2016 година жена от Вършец даде 22 000 лева и множество златни бижута на измамник, който също се представил за полицай.

Преди няколко дни пък мъж на 46 години от Монтана хвърли всичките си налични спестявания на измамник, който чакал под терасата на блока му, а други две жени дадоха съответно 6000 лева и 3000 лева на телефонните измамници.

Заради атаките на измамниците полицията в Монтана напечата листовки с указания как да се действа в случай на обаждания от непознати по телефона.

Листовките бяха разпространени чрез кметовете в селата и чрез полицейските инспектори в кварталите в градовете. Екземпляри от тях са поставани на всички публични места - в пощенски станции, банки, спортни зали, православни храмове.

Районното управление на МВР в Лом напечата стикери на които пише "Стоп, измама, не давай пари", които кварталните инспектори лепят на слушалките на домашните телефони на възрастни хора, при посещения в домовете им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнооооого ромски защитници са се изцвъкали тука както чета...Само едно мнение прочетох на разумен човек.На ромските защитници 100 цирея да и излязат.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мозък да вземат да им раздават на ку'ите ***, че от това най имат нужда
16
3
 
0
 
! Отговори
давид виденов преди 7 години
престанете да ни занимавате с глупости
15
2
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
На тези хора вече им е изпържен мозъка от сериали и махленски клюки от входа. Няма да я забрави онази със стоте бона. Живееш цял живот като куче, даваш под наем 3 апартамента и накрая ги даваш на непознат.
14
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен1Напротив, по време на социализъма имаше ред и закон, и хората и непомисляха, че някой може да ги измами, я по телефона, я с пирамида, я като прати мутри, да застраховат "доброволно". Всичко това, за което пишете, е плод на демокрацията. Я хванете 3-***, и ги закарайте на центъра на стадиона, като в Китай, а близките им да платят патрона,, за екзекуцията, и да видим, ще има ли измамници, наркодилъри, контрабандисти, каналджии, вилнеещи роми..Не било хуманно ли?????
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли някоя дьртофелница да ме удари по главата с някоя торба и мене !
12
2
 
6
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Евала на полицията и на разпространителите на листовките. Дано пенсионерите я прочетат, разберат и запомнят (но ме съмнява). Мозъците им са заети да помнят имената на героите от индийските и турските сериали.
11
5
 
8
 
! Отговори
Трифон преди 7 години
Стига вече с тези телефонни измамници От къде у пенсионерите толкова пари Защо някой не ги попита как спестиха по 20000 с триста лв пенсия И не ме говорете че им ги пращат близките от чужбина
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 000 лв, 20 000 лв, 6 750 евро - рядко човек има у дома си толкова пари.Това означава, че мошениците знаят кой току що е продал имот или в коя къща си е пристигнал гурбетчия.Защо още в училище не се обяснява на децата, че големи суми се прехвърлят само по банков път, за да ти е мирна главата.МВР да не пренебрегва факта, че много нашенски гурбетчии редовно пращат пари на семействата си не чрез банка, а в колети, дадени на познати шофьори на бусове, за да спестят таксата.Крадците разузнават
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само до информираност, за да даде човек повече от 50 лв току така трябва много добре да премисли и прецени ситуацията, дори ако отсреща наистина не го лъжат.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па изгоре некой реститут - както е казал не до там великия бантустански народ - лесно дошло, лесно си отишло!
7
2
 
13
 
! Отговори
орк преди 7 години
До Анонимен 6снощи по бнт-то, дето всеки с телевизор го има, говореха за телефонните измамници, ама на бабите им е по- интерсно там за Ферхундето и Хаванч некой си, така че щом имат пари да дават.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да направят някой сериал за тези измамници, че бабите да се научат да се пазят. Щото апелите на полицията не го чуват. Не гледат новини, а само сапунки.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другите баби хвърлят хилядарки през прозореца, само моята баба изгони и се накара на куриера, който й носеше коледен подарък от мен, защото беше изненада :-D
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като гледам какви яки суми хвърлят от монтана и монтанско,не искам да чувам колко беден бил северозапада ни. дори и прогнозата за времето при тях не искам да чувам!
3
3
 
13
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Вдигнете лихвите по депозитите на 10 процента и ще видите колко пенсионерска пара ще изскочи изпод дюшеците .Тогава и измамите ще секнат и банкерите ще са щастливи .
2
8
 
7
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Няма проблем.Да гласуват за БСП и всичко ще е О.К. Пари се изкарват , любовта към БСП е вечна.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седиш цял ден пред телевизора и ти повтарят до безкрай да внимаваш, но ти пак си си *** и плащаш като поп. По-малко от 50 години социализъм превърнаха българите в едноклетъчни организми.