София, 2017-а: 22 бона откуп за кола и куче!

Похитителите искали 25 000 лв. за Лексус с ваймаранер
25 яну 2017 18:52,
46
София, 2017-а: 22 бона откуп за кола и куче!
Снимка: архив "Булфото"

22 500 лева откуп плати жител на София, за да си върне обратно откраднатата кола, заедно с любимото си куче.

Историята се разиграла в квартал "Драгалевци" преди броени дни. Неин потърпевш е бивш кадър на Министерството на земеделието и храните.

След като напуснал ведомството Александър Атанасов станал председател на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.

На 18 януари вечерта той се прибирал към дома си с личната си кола. Той спрял лексуса си пред зеленчуков магазин, но оставил колата запалена, защото било студено, а кучето му - 2-годишният ваймаранер Арис, бил на задната седалка, разказва историята "24 часа".

Докато Атанасов чакал на опашката, изумен видял как колата му потегля. Бизнесменът звъннал на тел. 112 и полицаи пристигнали за час, но не могли да открият крадците и колата.

Те иззели запис от охранителните камери, на който се виждал крадецът – мъж, облечен в черно и с качулка на главата.

Четири дни Атанасов нямал никаква следа нито от лексуса, нито от кучето. Чак на 22 януари получил обаждане с искане за откуп от 25 хил. лв. "Исках си кучето и не ме интересуваше колата", разказа той.  Похитителите обаче отказали да му го върнат без лексуса.

"Повечето автокрадци биха взели само колата и оставали кучето отвън. Бил съм набелязан", смята Атанасов. Той успял да събере 22 500 лв.

На 23 януари вечерта се върнал на пл. "Драгалевци" и оставил парите на оградата на близкото училище. Двама мъже в черно и с качулки ги взели и избягали.

Атанасов намерил колата си там, откъдето му я откраднали. Отвън автомобилът бил в добро състояние, но когато я отворил, намерил вътре изгризани колани, надрани седалки, покрити с изпражнения.

Кучето било наплашено и отслабнало. В продължение на пет дни нито са го хранили, нито са го пускали навън, смята Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
41
 
! Отговори
Мътни води преди 7 години
Не го интересувало лексуса, искал си кучето ... всна е работата, този е крал като за световно и може да си купи още 5 лексуса утре. Мътни води като в Марица тук
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчна проверка? Лесус 80 бона - 22 бона откуп??? Какво е декларираал тоя докато е бил държавен служите - сигурно кредит 10 бона и голф двойка...
7
4
 
31
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Абе.то за какво и да работиш ..я да помислим Кой от НАС ИЗКАРВА 22 БОНА НА ГОДИНА ЧИСТИ?????няма полиция няма нищо спи държавата комунистически сън
6
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искал си кучето, не искал лексуса, похитителите обаче не искали да върнат кучето без лексуса... Това задължително трябва да бъде в световните новини!
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той успял да събере 22 500 лв....като ходел по кофите събирал джилязо бутилки и хартия. Три деня събирал и на четвъртия ги предал на вторични суровини. От където му дали 25 000 лева за добрата работа по кофите!!!! Ех дева аз това събиране дева!! Как се събират тези 25 000 лева за дни бре? Малко са му поискали 100 хилки щяха да са добра оферта!
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам:1. Докога ?2. Защо родната полиция не е проследила крадците по телефоните ? Ако не може, милите депутати могат да решат проблема с нов закон. Но изгоден ли е за всички ? Колко са на хранилката ?3. Защо на крадците не е устроена клопка ? Или от полиция или по-добре от едни други момчета, че първите само ще ги хванат ( вероятно ще се здрависат с тях ) и ще ги пуснат...
3
3
 
35
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Такива като тоя муха ги ухапала и без това морен вОда не е пил.
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жив да го ожалиш бедния *** кадър на земеделското колко ли е откраднал от българските земеделци.Сега като знаят че вади 25 бона за песа без да пита,да не почнат да го навестяват по-често.
1
15
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
7 години ГЕРБ на власт = анархия. Мутрите окончателно се завърнаха.