ГДБОП разби група за трафик на жени в Германия

Трима били в схемата, набирали кандидатки от Ямбол и региона
26 яну 2017 19:22, Анисия Иванова
5
ГДБОП разби група за трафик на жени в Германия
Архив: Булфото

ГДБОП разби група за трафик на жени в Германия, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия.

Двама от участниците в групата – Мехмед М. и Мерсан М., са задържани вчера в Ямбол при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Третият се намира на територията на Германия, за него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в България. Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2011 г.

Мехмед и Мерсан набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге, ФРГ.

Превеждали ги там с личните си автомобили и ги "предавали" на живеещия от години в Леге трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в "бизнеса". На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафикът, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата задържани участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Утре от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Браво!
3
1
 
7
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Общо 14 души, сред които и 23-годишен българин, са били арестувани в Австрия в четвъртък по подозрение, че принадлежат към терористична организация и вероятно са свързани с ИДИЛ. Това потвърдиха от австрийската прокуратура за NOVA.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега тях ще ги порят в затвора
1
0
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Чуете ли някой на име Мехмед, Мерсан,Мюмюн,Мимиш,Мюслим или нещо подобно.... бягайте колкото можете и не се обръщайте назад!