Левове, евро, лири... хиляди "летят" към ало измамници

МВР задържа 43-годишен, знакова фигура в телефонните измами
26 яну 2017 13:20, Анисия Иванова
16
Левове, евро, лири... хиляди "летят" към ало измамници
Снимка: Dnes.bg

68-годишна жена от Генерал Тошево оставила пред дома си 12 450 лева, 100 евро, 50 английски лири и 19 грама златни накити. Била измамена по телефона, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници, съобщиха от полицията в Добрич.

Съобщение за извършена телефонна измама било получено на 24 януари в полицията в града. Установено е, че около 15:00 часа на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за служител на МВР.

Мнимият полицай казал, че има акция по залавяне на телефонни измамници е необходимо нейното съдействие. Малко по-късно жената оставила всичко, което успяла да събере - 12 450 лв., 100 евро, 50 английски лири и 19 грама златни накити пред жилището си.

Незабавно са предприети оперативно издирвателни мероприятия от униформени служители на Генерал Тошево, Добрич, Разград и Русе.

Така в района на централа жп гара Русе е установен извършителят. Задържан е криминално проявен мъж на 43 години от град Ветово, Русенско, знакова фигура в "телефонните измами", уточняват от МВР.

В хода на разследването е установено, че извършителят е съпричастен към втора телефонна измама в Генерал Тошево на 25 януари, при която 70-годишен мъж предал 300 лева за капаро на радиатори.

Златните накити, парите - лева евро и английски лири, са намерени и иззети. С прокурорско постановление, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на мъжа продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ветово, там е заровено кучето. Но никой не иска да рови там, защото папка от ромовете...
11
1
 
5
 
! Отговори
Ноу хау - 2 преди 7 години
"Като се върнете, аз вече ще съм хванал крадеца и ще ви го предам."Ще се опитват да ви прекъснат.Вие търпеливо ги изслушайте, пак повторете, че искате да съдействате и отново повторете вашата история, но започнете с това, че сте склонни да оставите и ваши пари и злато. Веднага ще проявят интерес и тогава пак повторете вашето предложение - те да оставят злато и пари и да се отдалечат, после вие ще направите същото.Накраят ще истерясат. Вие викайте "Чакай, не затваряй!"Повече не звънят.
10
1
 
5
 
! Отговори
Ноу хау - 1 преди 7 години
Като ви се обадят такива, изслушайте ги, после им кажете, че ще им съдействате, но имате предложение, което е по-добро от тяхното.Кажете, че тайното място ще го изберете вие и ги питайте дали полицията дава разписка срещу пари и злато, иззети при акция. Веднага ще ви кажат "Да!"Тогава им кажете "Отидете в банка, вземете срещу разписка поне 15 000 лв, от бижутериен магазин вземете пак с разписка колкото ви дадат злато и ги оставете където ви кажа. Отдалечете се на 1 км и се върнете след 1 час."
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакам с нетърпение да ми звъннат и да получат дарението което съм им подготвил. Само дето после ще мислят че е джихадист и се е самовзривил в служба на ИдИл.
8
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хуан преди 7 години
До Фонд даренияПросяци като теб само на дарения чакате.
7
4
 
6
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 7: тук е пълно с платени червени провокатори. Достатъчно е да се огледаш около теб и да видиш как живеят хората (дори и пенсионерите) и ще ти стане ясно, че всички се вайкат без причина.
6
4
 
8
 
! Отговори
Фонд дарения преди 7 години
Това според мен не е кражба, а присто дарение. Човекът си поискал бабата имала на сърце и му дала. Не е луд, който яде баницата, луд , е който му я дава.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ми е интересно как знаковата фигура ще бъде справедливо наказан
4
2
 
13
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Кога ще го пуснете. Хайде,че избори наближават,Нинова има нужда от свои хора..........
3
8
 
15
 
! Отговори
давид виденов преди 7 години
не връщайте парите на тая дърта кофилница ,нека отидат за лечение на деца с церебрална парализа.Дъртата един ден пак ще ги даде нало измамниците
2
4
 
19
 
! Отговори
Шоколадов преди 7 години
Да оставим балъците настрана. Но откъде ,,бразилците,, имат информацията за парите на хората ? А, мадам Бъчи ?!!!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кметове в тия населени места да обяснят на някои хора,които явно и телевизия не гледат,че това са измамници.Че простотията е повсеместна,то е ясно,но някой все пак да прояви съчувствие към тези хорица и да ги предупреди.Има начини за това.