Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!

Поне година доказвате, че документът е фалшив
Обновена: 2 фев 2017 15:01 | 2 фев 2017 13:25, Петя Славова
255
Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!
Снимка: bTV

Всеки може да загуби парите си, ако някой твърди със Запис на заповед, че му е длъжник. Това става ясно от случай с жена от Враца.

Цветанка Иванова никога не е срещала Спас от софийския ромски квартал "Христо Ботев”. Разбира за съществуването му преди месец, когато във врачански банков клон става ясно, че е загубила парите от сметката си на стойност 35 хиляди лв. Тази сума Цветанка е изкарала след 10 години тежък труд в Израел, съобщава bTV.

Лист, наречен "Запис на заповед”, е единственото доказателство, според което тя е длъжник на Спас от "Христо Ботев”. Отдолу има подпис, за който Цветанка твърди, че не е неин.

Столичният адвокат Симеон Рачев Миков предоставя хартийката пред Врачанския районен съд. На нея пише, че Цветанка дължи на Спас 55 хиляди лева. Експресно, още на следващия ден, съдът в лицето на съдия Емил Кръстев узаконява записа на заповед и издава изпълнителен лист за събиране на задължението.

Врачанските магистрати отбелязват, че законът е такъв. Всеки може да изкара длъжник всекиго. Истинността на този елементарен за фалшификация документ, не се проверява. Длъжникът трябва да докаже, че твърдението не е истина.

Самият Спас категорично отрича да познава жената и да й е давал пари, които след това да си е прибрал обратно по съдебен път.

Цялата процедура е извършена с пълномощно и договор за правна помощ от адв. Симеон Рачев Миков от Софийската адвокатска колегия. Именно в неговата сметка са прехвърлени 35-те хиляди лева на Цветанка. В кантората му негов колега коментира, че парите вероятно вече са предадени – на ръка или по банков път.

Изпълнителното производство срещу Цветанка е извършено от съдебният изпълнител Иван Чолаков. Той е взел парите от сметката на Цветанка и ги превел по сметката на адвоката Миков.

По закон длъжникът трябва да бъде информиран за предстоящата конфискация на имуществото му. Това обаче не се случило. Цветанка не била открита на адреса си по лична карта във Враца, защото се преместила да живее на село месец преди аферата.

Под запор се намира и апартамента й в София, който жената давала под наем. Засега съдебният изпълнител обещава, че ще спре обявяването на имота за публична продан. До изясняване на случая, но отбелязва, че законът не го задължава да спре процедурата докато няма съдебно решение, че записът на заповед е фалшив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: измамаЗапис на заповед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
освен,че са и свили парите и апартамента са решили да прилапат ,тея са към имотната мафия,не са очаквали бабата да е разтропана и че ще разшуми случая
140
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-виновен е съдията,защото от него зависи справедливостта и без него схемата не действа
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А утре ще гласуваме а ?
138
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А УТРЕ ЩЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАМЕ А ?? ЩОТО АКО НЕ ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИТЕ ЩЕ СЕ ПОЗАМИСЛЯТ МАЛКО ! БЪДЕТЕ СИГУРНИ ! И МАКАР И МАЛКО НО ДОСТА НЕЩА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ !!
137
0
 
20
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
Аз пък се питам ,въпросния Спас откъде ги е спестил,та да й услужи?
136
0
 
26
 
! Отговори
винкела преди 7 години
ей такива като гореспоменатите господа заслужават някоя вечер като се прибират вечер едно яко пернишко сурвакане с код кафяво.....демек до *ане!
135
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А от кьде адвокатчето знае че именно тази жена има пари в банка Значи има и други замесени или е свой човек родника или близьк
134
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В невероятна държава живеем!
133
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има такива хубави сатърчета за транжиране на пържоли,дори аз като жена бих се справила първо с главата на адвоката!после на съдията!
132
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая жена ако е моя майка и някой и открадне спестяванията и още повече че се знае кой е - ще намеря начин да му стъжня живота
131
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са проблеми в законите, а злоопотреби на длъжностни лица или друго яче казано - корупция. В имотните измами е така, в банките е така. Имената на виновниците са ястни. Айде сега някой с качулка да потроши въпросния адвокат, да пребие въпросния съдия и няма да правят друг път така. Защото за 5000 хил. лв много хора ще се намерят да им дръпнат по един хубав бой. Народа сам трябва да вземе властта и да се защитава. Държава няма - има крадци с власт, а ние си траем. В гените ни е да сме роби
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер е идеята , ще се размърдат бързо, ако на някой съдия му стиска да реши толкова бързо :)
129
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
tezi pari ne sa vsi4kite za roma Spas ,ima i za advikata sadiqta te sa vatre v dalaverata
128
0
 
43
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Така и софийското ЧСИ Мариян, незнам си кой вземаше цялата инвалидна пенсия на болна жена! И всичко това заради неизплатени 70лв. от бърз кредит за 200лв. Които станали 700 и нещо, с разните такси и хонорари на Мариянчо.Две пенсии взе на жената ей нeщacтник, по 152лв. помисли ли кво ще яде тая жена за месеца бе ***? Па и телефона си не вдигаше, който беше оставил.Знам че ще прочетеш това Марияне, бoклyко дoлeн защо цялата пенсия?!А банката е ОББ, която позволи това!
127
2
 
36
 
! Отговори
потърпевш преди 7 години
Как може такова безобразие всеки може да изкара Заповед за запис и да тормози хората т.с да го ликвидира да го унищожи. Какви са тези институции които издържаме с нашите данъци да подържат крадците и мошениците. Къде е спавидливоста всички навързани като свински въжета адвокоти ,ноториуси ,съдии. Народа затова няма доверие на съдебната система.
126
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
kakvo se 4udite be utre se zvani na vratata otvarqte i nqkoi vi pokozva naturalen akt i kazva tozi apartament e moi i ste na ulicata vikaite samo da ne vi belejat
125
0
 
2
 
! Отговори
до 160 преди 7 години
Бъркаш , това не е сделка, а дълг.
124
1
 
39
 
! Отговори
Темида ?! преди 7 години
Съдията има не по-малка вина, въпреки "спазването на закона". Действал е експресно, вместо да отсъди по съвест...това доказва че е замесен в схемата. Организатор и реализатор на схемата е адвоката на 100 %.
123
0
 
25
 
! Отговори
гражданин на НРБ преди 7 години
Съдебната система е прогнила от всякъде . Вместо ВСС да се занимават с оправяне на системата те се занимават със своите далавери. Много прав беше Радан Кънев за промяна на законите вместо това получи само негативни упреци. Къде са депутатете от БСП , Герб,ДПС всичкитези некадърници които гласуваха мижави промени да видят как системата се гаври с хората. Много хубаво правят румънците и тук трябва да стане така.
122
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука докато не започнат да се режат глави и да се набиват на колове, нищо няма да се промени. Я тези тримцата айдуци да се лишат от тиквите и да видим КОЙ ДРУГ МАГИСТРАТ ЩЕ НАПРАВИ ПОДОБНА ДАЛАВЕРА?!