Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!

Поне година доказвате, че документът е фалшив
Обновена: 2 фев 2017 15:01 | 2 фев 2017 13:25, Петя Славова
255
Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!
Снимка: bTV

Всеки може да загуби парите си, ако някой твърди със Запис на заповед, че му е длъжник. Това става ясно от случай с жена от Враца.

Цветанка Иванова никога не е срещала Спас от софийския ромски квартал "Христо Ботев”. Разбира за съществуването му преди месец, когато във врачански банков клон става ясно, че е загубила парите от сметката си на стойност 35 хиляди лв. Тази сума Цветанка е изкарала след 10 години тежък труд в Израел, съобщава bTV.

Лист, наречен "Запис на заповед”, е единственото доказателство, според което тя е длъжник на Спас от "Христо Ботев”. Отдолу има подпис, за който Цветанка твърди, че не е неин.

Столичният адвокат Симеон Рачев Миков предоставя хартийката пред Врачанския районен съд. На нея пише, че Цветанка дължи на Спас 55 хиляди лева. Експресно, още на следващия ден, съдът в лицето на съдия Емил Кръстев узаконява записа на заповед и издава изпълнителен лист за събиране на задължението.

Врачанските магистрати отбелязват, че законът е такъв. Всеки може да изкара длъжник всекиго. Истинността на този елементарен за фалшификация документ, не се проверява. Длъжникът трябва да докаже, че твърдението не е истина.

Самият Спас категорично отрича да познава жената и да й е давал пари, които след това да си е прибрал обратно по съдебен път.

Цялата процедура е извършена с пълномощно и договор за правна помощ от адв. Симеон Рачев Миков от Софийската адвокатска колегия. Именно в неговата сметка са прехвърлени 35-те хиляди лева на Цветанка. В кантората му негов колега коментира, че парите вероятно вече са предадени – на ръка или по банков път.

Изпълнителното производство срещу Цветанка е извършено от съдебният изпълнител Иван Чолаков. Той е взел парите от сметката на Цветанка и ги превел по сметката на адвоката Миков.

По закон длъжникът трябва да бъде информиран за предстоящата конфискация на имуществото му. Това обаче не се случило. Цветанка не била открита на адреса си по лична карта във Враца, защото се преместила да живее на село месец преди аферата.

Под запор се намира и апартамента й в София, който жената давала под наем. Засега съдебният изпълнител обещава, че ще спре обявяването на имота за публична продан. До изясняване на случая, но отбелязва, че законът не го задължава да спре процедурата докато няма съдебно решение, че записът на заповед е фалшив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: измамаЗапис на заповед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
23
 
! Отговори
Има ли държава ? преди 7 години
Това е организирана престъпна група, всичко е премислено и организирано - банков служител, адвокат, съдия, съдия изпълнител...тази жена не е избрана случайно, както и Спас . На практика, тя трябва да съди него, а не адвоката....
120
0
 
28
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Най-бързия начин този "закон" да се промени е по тази схема да се вземат парите на няколко политици и магистрати. Сигурен съм че тогава ще отнеме седмица за се извършат необходимите промени.
119
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдът не си е свършил работата за мен тук.Ако беше привикал ищеца (бай ***) да покаже откъде има 55 хиляди лева и че е платил данъци върху тези пари (продал си е колибата в Долно Нанагорнище, работил в чистотата 45 години или друг начин), нищо от това нямаше да се случи.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви дам малко информация. Когато има писмо от съдия изпълнител банката е длъжна да преведе парите, както и работодателя е длъжен да запорира заплатата на длъжника до определена сума.
117
0
 
30
 
! Отговори
88 преди 7 години
тази държава е разграден двор...няма институции...всеки се оправя сам...след като няма съд , вземете в свои ръце правораздаването....
116
1
 
41
 
! Отговори
на зло куче зъл прът преди 7 години
няма ли кой да помогне на тази жена ? веднага да си напише една записна заповед че адвоката и дължи 100 хил лв, да си намери съдия който да приеме документа за достоверен и да наложи на съдия изпълнител да му изтеглят парите от банката..
115
0
 
19
 
! Отговори
До 135 преди 7 години
"Това няма как да стане. Положеният подпис трябва...".На теория 6+, но взело и се е случило на онази жена от предаването сутринта, както и на още мнозина. И що?Щото съдът ударно спазил Закона, адвокатът не бил извършил нищо противозаконно, ЧСИ-то не бил длъжен, призовкарят не намерил адресата, авери на заемодателя махнали веднага залепената призовка, а пък депутатите когато го писали не мислили точно за тази хипотеза. Все отбор видни херувимчета.Написал си най-горното, но ...нищо не твърдиш
114
0
 
27
 
! Отговори
Язека преди 7 години
Един супер-важен въпрос:Може ли да споделите името на банката ?
113
0
 
61
 
! Отговори
Затвор за тримата преди 7 години
престъпната група се състои от:-адвокат Симеон Рачев Миков;-съдия Емил Кръстев;-съдебният изпълнител Иван Чолаков. Отнемане на адвокатски права и затвор 35 години. Конфикусване на имуществото им и връщане на парите на жената. Явно че в схемата има и банков служител замесен, най-малкото от банката са можели да уведомят жената при такава голяма сума.Кви са тези бележки - жената я съветвам да заведе дело срещу БГ в Страсбург.
112
0
 
20
 
! Отговори
темида преди 7 години
А ПРЕДИ ВРЕМЕ АЗ ЗАКУПИХ БОНОВЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПРЕДПРИЯТИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ИВ.КОСТОВ. ДОСТА ГОДИНИ СЛЕД ТОВА НАМЕРИХ БЕЛЕЖКАТА И ОТПРАВИХ ЗАПИТВАНЕ В ЦЕНТР. ДЕПОЗИТАР-София КЪДЕ СА МИ БОНОВИТЕ? ПОЗНАЙТЕ КАКВО СЕ ОКАЗА. ЛИЦЕТО........ОТ ГР? ВРАЦА КОЕТА НЕ ПОЗНОВАМ СЕ Е СДОБИЛО С МОИТЕ БОНОВЕ БЕЗ ДА ЗНАМ. В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ РАЗРОВИХ ИНТЕРНЕТ и РАЗБРАХ ЧЕ ОТ ТОЗИ ПРОЦЕС СА ИЗМАМЕНИ 250000 българи, което прави случая достойно КВАЛИФИЦИРАН ЗА СЪДЕБЕН ПРОЦЕС. И ДО ТАМ СПРЯХ , а можеше да водя но не по
111
1
 
12
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
Имам длъжник! В понеделник го давам на колекторска фирма. Дупе да му е яко. Имам нотариално заверени договори за заем. Освен че не връща парите и *** като дърт ......
110
9
 
7
 
! Отговори
съвсем анонимен преди 7 години
До Анонимен 107Да, така е. До 89-та измамите и кражбите се узаконяваха от Партията,която раздаваше банани и командироваше в чужбина "нашите хора", за да ги награди за всички низости, които вършеха. И сега техните дечица научиха новостите в занаята.
109
3
 
13
 
! Отговори
! преди 7 години
Статия с цел - всяване на страх!Абе никой няма да ви плаща безумните кредити ве, трябва да ви е ясно. Никой не ви карал да раздавате безумни кредити, на безумни цени. Цялата система се крепи на върха на косъм, който скоро ще бъде скъсан и всичко ще се посипе като пепел.А пък тия ЧСИ-та не ги знам как спят спокойно, направо им се чудя, като живота му виси на косъм всеки един миг. Що за психология трябва да имаш, що за изверг трябва да си като психологически типаж, за да станеш ЧСИ!?
108
0
 
38
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Сега на този ако му забранят до живот да а адвокато другите ще мирясат ,ама няма кой да наказва
107
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българ*аците още от соца са научени да "бръмчат" и да правят "далавери".Като започнеш от Премиера, минеш през докторята, адвокати, нУтариуси и вся осталная ***!Това може да се ИЗКОРЕНИ само с рязане на ръце!!!Иначе оправия няма да има НИКОГА.
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яаааа! Пак трият неудобни коментари!
105
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 136Каква глупост, бе?! Показаха и жената, и адвоката, и *** по БТВ сутринта! Всичко е истина. Адвокатът се крие като мушмурок - гузен, та чак пуши! На такива - 7,62 и още един - контролен. И ще минат както мераците, така и възможностите за следващи далавери. И неговите, и на мнозина други от долната алчна пасмина, наречена "адвокати".
104
0
 
19
 
! Отговори
иван преди 7 години
*** тъпия закон, ако не е пред нотариос който да отговаря ако има измама таква заповеди не трябва да са валидни.
103
0
 
22
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Нищо чудно, неприкосновеността на собствеността е мит. А описания случай е същия както случая КТБ, само дето е на различно ниво от различен мащаб...
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Случката се развива от края на 2016-та и очевадно заповедта си е свършила работата, но щом казваш...