Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!

Поне година доказвате, че документът е фалшив
Обновена: 2 фев 2017 15:01 | 2 фев 2017 13:25, Петя Славова
255
Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!
Снимка: bTV

Всеки може да загуби парите си, ако някой твърди със Запис на заповед, че му е длъжник. Това става ясно от случай с жена от Враца.

Цветанка Иванова никога не е срещала Спас от софийския ромски квартал "Христо Ботев”. Разбира за съществуването му преди месец, когато във врачански банков клон става ясно, че е загубила парите от сметката си на стойност 35 хиляди лв. Тази сума Цветанка е изкарала след 10 години тежък труд в Израел, съобщава bTV.

Лист, наречен "Запис на заповед”, е единственото доказателство, според което тя е длъжник на Спас от "Христо Ботев”. Отдолу има подпис, за който Цветанка твърди, че не е неин.

Столичният адвокат Симеон Рачев Миков предоставя хартийката пред Врачанския районен съд. На нея пише, че Цветанка дължи на Спас 55 хиляди лева. Експресно, още на следващия ден, съдът в лицето на съдия Емил Кръстев узаконява записа на заповед и издава изпълнителен лист за събиране на задължението.

Врачанските магистрати отбелязват, че законът е такъв. Всеки може да изкара длъжник всекиго. Истинността на този елементарен за фалшификация документ, не се проверява. Длъжникът трябва да докаже, че твърдението не е истина.

Самият Спас категорично отрича да познава жената и да й е давал пари, които след това да си е прибрал обратно по съдебен път.

Цялата процедура е извършена с пълномощно и договор за правна помощ от адв. Симеон Рачев Миков от Софийската адвокатска колегия. Именно в неговата сметка са прехвърлени 35-те хиляди лева на Цветанка. В кантората му негов колега коментира, че парите вероятно вече са предадени – на ръка или по банков път.

Изпълнителното производство срещу Цветанка е извършено от съдебният изпълнител Иван Чолаков. Той е взел парите от сметката на Цветанка и ги превел по сметката на адвоката Миков.

По закон длъжникът трябва да бъде информиран за предстоящата конфискация на имуществото му. Това обаче не се случило. Цветанка не била открита на адреса си по лична карта във Враца, защото се преместила да живее на село месец преди аферата.

Под запор се намира и апартамента й в София, който жената давала под наем. Засега съдебният изпълнител обещава, че ще спре обявяването на имота за публична продан. До изясняване на случая, но отбелязва, че законът не го задължава да спре процедурата докато няма съдебно решение, че записът на заповед е фалшив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: измамаЗапис на заповед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
43
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 7 години
Казвам ви, че престъпната група се състои от:-адвокат Симеон Рачев Миков;-съдия Емил Кръстев;-съдебният изпълнител Иван Чолаков.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 129Дано нямаш късмета да го видиш, че тогава ще можеш да си Очуден за цял живот!
99
0
 
43
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Такива измами се случват само на обикновени трудови хора ,събирали като пчелички цял живот !! На депутати ,магистрати и тям подобни това е невъзможно да се случи ,може би защото са в схемата ?? От всеки мобилен оператор могат срещу дребна сума да ти вземат ЕГН-то,номера на л.к. и адреса и после доказвай ,че нямаш сестра !! Егати Държавата !
98
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледай как бързо да не кажа светкавично могат да работят съдии и съдебни изпълнители...Можело значи ама за кого ?
97
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Успял - това да не е платено рекламно съобщение на адвокатската гилдия бре? И защо ти е да плащаш такива цифри? Ако въобще някога си виждал толкова на куп, разбира се? Лееко си попрекалил с научната фантастика. Или с тежките напитки. Не ти ли е малко рано?
96
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и тъка е във цялата държава,при наличието на алчни и безкрупулни адвокати и бездействието на държавните органи от който никой не страхува,защото докъто си размърдат дебелите ***,жената може да остане на улицата.
95
0
 
36
 
! Отговори
horeishio преди 7 години
Като в близкия изток трябва да стане,на площада и бой с повета по главата докато се размажат.
94
1
 
31
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
93
0
 
49
 
! Отговори
Т. Петков преди 7 години
Това е нещо страхотно. В каква държава живеем, ако всичко е истина. Най-малко - що за банка е тази, която позволява кой да е да се бърка в отношенията с клиентите й. Освен това - може да се задоволи едната страна без да се проверява истински ли са документите, а другата страна не. Това равнопоставеност ли е? Къде отива старото правило "Невинен до доказване напротивното"!!!
92
0
 
27
 
! Отговори
Смуки преди 7 години
От личен опит: бях поръчител, спират да плащат, банката мълчи , осъждат ме без да знам и без да си сменям адреса или работата, обжалвах ... и пих една студена вода, от 1000 ми искаха 10000 !
91
1
 
62
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Цацаров къде спиш? Подведи под съдебна отговорност "съдията" ,който е постановил това съдебно решение и адвоката. Как ще има съдебно решение без да е призована ответната страна да се защити и да докаже правотата си в съда? Откъде този *** има толкова пари и защо ще й е дал тези пари на тази жена на юнашко доверие без никакъв писмен документ? Това са много пари,явно това е престъпна схема,в която участват всички замесени,заедно със съдията.
90
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е затва трябва човек да си държи няколко хилки допълнително вкъщи, като стане така, плащаш си на правилния човек да му пусне един куршумец в тиквата на тоз.
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УспялПффф, най-вероятно никога не си виждал 2 хил. лв. накуп.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С една или с един Запис? Кой не е внимавал в часовете по български език.
87
0
 
7
 
! Отговори
Гошо от Почивка преди 7 години
До УспялНа върха на хранителната верига си! Браво! Намерихме те , Издиславе!
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА утре ще искат да гласуваме а ??Не се притеснявай, на никой не си притрябвал, ако искаш гласувай. Има достатъчно мераклии за гласуване, и без теб ще мине гласуването.
85
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обaче господин 7.62 не чaкa. Много бързо решaвa.
84
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време един човек застреля банкова служителка точно за измама и изнудване. Дали не е време да бъдат застреляни и няколко съдия-изпълнители и да започнат да спазват закона. То е ясно, че тях от съд не ги е страх. Може би ще ги е страх от смъртта?А аз точно по тази причина не държа повече от 200 лева в банка. В часа който ми преведат заплатата и я изтеглям. Никакво доверие в тези мушеннически институции.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А утре ще искат да гласуваме а ??
82
66
 
6
 
! Отговори
Успял преди 7 години
На моя личен адвокат плащам 2 хил лева месечен хонорар само да се занимава с личните ми дела. Изобщо не се интересувам какво се случва, той се занимава. Само некадърниците и мързеливците днес нямат пари да си наемат адвокат и заслужават да бъдат мамени.