Бижута в подклакътник откриха на Капитан Андреево

Почти 630 гр злато за над 30 бона са хванати от митничарите
13 фев 2017 15:20, Анисия Иванова
1
Бижута в подклакътник откриха на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха близо 630 грама златни бижута при две проверки на "Капитан Андреево". Общата стойност на задържаните накити е над 37 000 лева, съобщиха от митниците.

При първия случай златните бижута са задържани при проверка на лек автомобил "Ауди" с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът на автомобила и неговите спътници не са декларирали, че пренасят ценности.

При извършената щателна проверка митническите служители открили в подлакътника на шофьорската седалка кутия, опакована с тиксо, пълна с общо 243 златни накита: обеци, синджири, медальони, пръстени, гривни, медальони. Според експертизата, изготвена от вещо лице, бижутата с общо тегло 397.30 грама са от 14-каратово злато на обща стойност 23 838 лева.

Контрабандните златни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На  шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон и му е задържано обезпечение в размер на 560 долара.

При втория случай, отново при проверка на румънски автомобил, влизащ в страната от Турция, в личния багаж на румънка са открити недекларирани 229.23 г изделия от жълт метал, които според експертизата са от 14-каратово злато на стойност 13 753.8 лева.

На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и е задържано обезпечение в размер на 150 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах бижутата в подлакътник ли са или подкътник.