Бобъра – бандит! Бил надупчен заради тонове хашиш

Таксиджията иска да признае вината си срещу по-лека присъда, но...
13 фев 2017 07:00,
32
Бобъра – бандит! Бил надупчен заради тонове хашиш
Снимка: Труд

Простреляният таксиметров шофьор е обвинен за превозване на тонове хашиш от пристанището в Бургас до склад в софийското село Мировяне. Искал е да признае вината си срещу по-лека присъда. Бил е надупчен с куршуми, за да замълчи завинаги и да не уличи съпроцесниците си. Това е основната версия на полицията за стрелбата в събота вечерта в софийския квартал "Надежда".

39-годишният таксиджия Борислав Петров, по прякор Бобъра, бе надупчен с куршуми в гърдите и главата, след като бил повикан на адрес и чакал клиент пред блок 441.

Още по темата

По него гърмял маскиран мъж с черни дрехи. В тъмното килърът успял незабелязано да се доближи до колата и да открие огън.

Кървавият атентат от засада е бил предварително организиран.

И вчера лекарите от спешното отделение на ИСУЛ продължиха борбата за живота на простреляния. Състоянието му остана критично.

Съседи на шофьора разказват пред "Труд", че той бил затворен и мълчалив. Живеел сам с възрастната си майка. Колегите му от таксиметровата компания пък заявиха, че са много учудени, че има кримидосие.

Бобъра е подсъдим заедно с още 9 души по дело за наркотрафик в спецсъда. Групата бе заловена през юли 2012 г. при операция "Сахара". Заловени бяха общо 14,5 тона хашиш, оценени на 72,930 млн. лв. Около 2,5 тона бяха заловени в ТИР на "Дунав мост" 2, след което маскираните полицаи нахлуха в склад в Мировяне, където откриха по-голямата част от дрогата.

Според обвинителния акт босове на групата били Людмил Герасков и синът му Бойко. Бащата успял да избяга и е обявен за издирване. Тоновете пресован хашиш били натоварени на кораб под молдовски флаг и с български екипаж. Пратката пристигнала на пристанището в Бургас. Бойко Герасков и Борислав Петров-Бобъра организирали превозването до склада в Софийско. Оттам тя била товарена в тайници на ТИР-ове, които пътували за Белгия и Холандия.

"Престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност, която е извършвало лицето като таксиметров шофьор", каза вчера старши комисар Младен Маринов, шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

"Пострадалият има криминални регистрации. Известен ни е от предишни години като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици. В момента делото е в съдебна фаза", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Тонто преди 7 години
С сега що някой от таксиметровите синдикати не излезе да обясни защо този криминално проявен кара такси и кой го е проверявал?С какво този господин е по-сигурен от Uber който изгониха?Сигурен съм че той е карал за да си изкара хляба не да разнася наркотици и кара ***
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гошу. Върви си и не се връщай, ***
21
1
 
5
 
! Отговори
Бате Енчо преди 7 години
Сега след като са го гръмнали в главата ще се държи доста детински на процеса!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямат професи, нямат знания, нямат пари да отидат на запад, за да научат нещо добро. Остават тук и се набутват от малки в организерани престъпни групи. Много е жалко и трудно за такива млади хора. В соц. тая работа се правеше само организирано от МВР. От запада постояно предупреждаваха БКП да контролира митниците. Но наште служби само имитираха.
19
2
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
До 21Утре тръгвам...по-скоро се връщам :) Бях си за една седмица тук, по работа, ама много студено и сервитьорите са нелюбезни, както и таксиметраджиите. Там за една година не видях перуанец да пуши никъде, тук във всяко второ такси си пушат като пичове, че трябва аз да им правя забележка да хвърлят цигарата, че ме дразни пушека
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18 нали пише , че е организирано.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21 Абе ти с Перу ли ни сравни. Бегай за перу.
16
1
 
14
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
В Перу всеки таксиметров шофьор задължително има в жабката кокаин и го предлагат съвсем свободно. Полицаите знаят, ама нищо не им казват. Всичко в името на туриста все пак :) И те като нас нямат почти никаква тежка индустрия и само на туризъм разчитат - Маачу Пикчу, Титикака, платото Наска и т.н.
15
0
 
31
 
! Отговори
Андро преди 7 години
Масово таксиджиите разнасят дрога и са топячи на полицията всичките!
14
0
 
13
 
! Отговори
Некой си... преди 7 години
До Джими: Бобъра от ж.к. Гоце Делчев е набор '76, познавах го лично, казваше се Никола, а брат му е Грудката, от 91-92 година се занимаваше с ВИС-аджиите, бачкаше за Клюна. Сегашния Бобър е някакъв друг типаж.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E, как баш той е отишъл на този адрес, а не негов колега? Тия поименно ли се заявили на диспечерката, че искат точно той да ги вози?
12
0
 
15
 
! Отговори
месара преди 7 години
както казват в лотарията : честито на печелившите ! добре че поне не са убили и някой случайно минаващ по улицата .
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не е бил скрит някъде под охрана като защитен свидетел? Може ли обвиняем за трафик на тонове наркотици, който се е съгласил да съдейства на разследването и да свидетелства да се остави да си митка на воля с таксито? Аз се чудя как досега за тези 5 г. не са го чушнали, а чак сега са се сетили.
10
0
 
11
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Горкия човечец, какво имала да му пати главата....
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и свестни таксиджии, ама, както е писал колегата по-долу, повечето са си крими типове. По-добре не ги ползвайте и без това са твърде много за град като София.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne e chudna strelbata a keleviya sud
7
0
 
38
 
! Отговори
вижда се преди 7 години
И килърите ни като политиците -за нищо не стават !!
6
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинен за наркотрафик за милиони, делото в ход, а той си кара таксито.
5
5
 
37
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Другия път преди да си вземете такси си помислете, какъв ли рецидивист може да се окаже шофьора! По-добре си чакайте рейса, там поне шофьорите имат някакъв минимален контрол! Да се возиш на такси е руска рулетка! Или ще е някой от ***, дето им са забранили името тука, или ще е някой с криминален файл по-голям от вестник, или е най-добрия случай някой бесен мякащ селянин като един оня ден дето като му казах "за Докторската градина" а той ми вика "туй къдйе бйеши?"!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Фандъкова пък шеф на Топлофикция.