Баба изтегли от банка 40 бона, даде ги на ало апаши

Мним полицай ги поискал, първоначално дала злато и 320 лв.
Обновена: 14 фев 2017 11:57 | 14 фев 2017 11:40, Анисия Иванова
87
Баба изтегли от банка 40 бона, даде ги на ало апаши
Архив: Булфото

76-годишна жена от Тервел стана поредната жертва на ало измамниците в страната. Бабата трябвало да участва в залавяне на телефонни измамнини и дала на непознати 40 000 лв., съобщиха от полицията в Добрич.

Вчера следобед тя се обадила в полицейското управление в Тервел да съобщи за измамата.

Според разказа й в неделя тя получава обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служители на МВР. Мнимият полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници.

Около 15:00 часа на улица в града жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След предаването им жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който заявява, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници.

Около 08:00 часа в понеделник жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и оставя сумата пари на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: добричМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
7
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
До .30На служители на тервелския клон на банката не им е работа, нито в правомощията да провеждат разследване и да звънят в полицията. Те тямат и право да съобщават лични данни на свои клиенти, нито имат мисия на този свят да спасяват някого от собствената им глупост. А вашият коментар е поредният пример, че масово хората не знаят кой за какво им аправо да се обажда, какво е в неговите правомощия. Отваряйте си очите, защото с тази неграмотност и вие сте потенциална жертва.
30
1
 
15
 
! Отговори
11 преди 7 години
Баси бабата... обаче и случката и новината леееко намирисват.
29
9
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Плюете ББ, че бил докарал народа до просешка тояга, ама ако позвъните на 10 пенсионери, осем от тях ще ви метнат поне 2 бона през терасата.Това в кръка на шегата разбира се.. или пък не.. :)
28
0
 
21
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
До АнонименА дали днес.бг не е замесен в бизнеса с фалшиви, неграмотно и манипулативно написани новини, в които се съобщават факти, които няма как да се случат като това например в 8.00 бабата да почука в банката и тя да и брои 40 бона?!А..? Дали някой се замисля какво точно чете и доколко написаното е коректно и проверено?!
27
2
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
Обикновенно за теглене на такава сума пари искат предварителна заявка. Служителите на банката не им ли е присветнало малко, че възрастна жена, тегли голяма сума пари без заявка. Нищо не им струва, ко ен да попитат, поне да звъннат в РПУ и дискретно да проверят за какво става въпрос.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицията 100% е Замесена в тоя бизнес, сьщо и банките които дават инфо кой да изнудват и разбира се считат за нормално пенсионерка да изтегли 40000 просто е така. Бандитска дьржава от горе до долу
25
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
На мен ми предложиха изгодни машини за гласуване,гарантирана победа за другарката Нинова.Още умувам дали да кандидатствам ..Плащането е след изборите.
24
1
 
14
 
! Отговори
osho преди 7 години
Обвиняваме възрастнте хора, че са социално неграмотни, че не могат да се ориентират. Ами ето ги тези списвачи тук, които не знаят, че не можеш просто така да дръпнеш 40К от сметката си от днес за утре. Ето така се вирее и се разпространява глупостта и социалната неадекватност. Утре тези журналисти ще остареят и също толкова няма да знаят кой може да им изисква суми и кой не.
23
0
 
20
 
! Отговори
лаик преди 7 години
възможно ли е вече да се явиш на гишето в 08:00 понеделник и да изтеглиш 40 бона. Мислех си, че за суми над 5000 лв се прави заявка дни предварително.
22
4
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Това, че пенсионерите се чудят какво да си правят парите вече е ясно и на децата в детската градина. Ама друго се чудя. Преди месец за тези кражби беше виновен Б. Борисов. Сега кой ви е виновен?
21
0
 
17
 
! Отговори
osho преди 7 години
Мили журналисти, в банките такива суми се теглят с предварителна заявка. Неграмотни сте. Накрая ще се окаже, че не било баба, а бабаит, не били телефонни измамници, а нещо друго....!
20
0
 
22
 
! Отговори
K9 преди 7 години
Баба изтегля 40 бона от банка Х има нещо гнило защо банката не е алармирала полицията за да я следят / твърде вероятно е да е намесен вътрешен човек от банката
19
2
 
8
 
! Отговори
баба Гица преди 7 години
Добре, че нямам пукнат лев.Каквато съм кукундрела, можеше да ги подаря и аз като другите куфалници.
18
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е електората на Радев - *** пенсионери.
17
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До Бай ИванВ Монтана хванаха един, наскоро!А един лежа две години във Враца.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя банка има 10 000лв в брой.Мирише ми на реклама.
15
3
 
21
 
! Отговори
batkaro преди 7 години
Е какво да направи полицията в случая? Да сложи полицай при всеки пенсионер ли?! Аман от прости хора. Сигурно знаят наизуст всички епизоди от турските сериали, ама не могат да запомнят 2-3 балъшки разказа за телефонните измамници.
14
7
 
8
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Като са кадърни да вземат ще вземат. Държавата не им дава пари и гладен се не стои. Затова вземат от тея дето имат. Това е социална справедливост. Не може само парите да ги държат българите.
13
3
 
26
 
! Отговори
ноне преди 7 години
Дреме ми вече не ги жаля! Спрете да ме занимавате защото и аз смятам да стана ало апаш.
12
1
 
36
 
! Отговори
До СТАМАТ преди 7 години
Никоя! За суми над 10 000 лв. освен заявка се попълва и декларация, където се вписват и основанията на изтеглените пари. Тези новини вече яко миришат и не е ясно къде се къса нишката - при пенсионерите, при ченгетата, при измамниците, при журналистите ли, или при всичките накуп.