Спряха контрабанден внос на над 20 тона пилешко

Полският ТИР пътувал за Косово, открили го до Нови Искър
14 фев 2017 16:00, Анисия Иванова
9
Спряха контрабанден внос на над 20 тона пилешко
Снимка: Reuters, архив

Предотвратен е контрабанден внос на над 20 тона пилешко месо в страната ни. Акцията е проведена от служители на ГДБОП, ГД "Гранична полиция", ГД "Национална полиция" (ГДНП) и НАП, съобщиха от МВР.

Операцията стартирала на 10 февруари, когато ТИР с полска регистрация се е явил на ГКПП-Оряхово за транзитно преминаване. Той бил натоварен със стока от полско търговско дружество, предназначена за фирма в Косово.

Граничният служител се усъмнил в коректността на данните, попълнени в транспортните документи, съпровождащи стоката, и веднага подал информация в Координационния център в ГДБОП. В хода на предприетите действия за проследяване на движението на товара, било установено, че превозното средство не е напуснало страната.

Веднага били сформирани екипи от служители на ГДБОП, ГДНП и спецвеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите, които под координацията на Междуведомствения  център, на 11 февруари открили камиона с пилешко месо на паркинг в близост до Нови Искър.

Шофьорът, полски гражданин, не е представил документи за произход на стоката. На място са извикани за съдействие и служители на СДВР, както и експерти от Българската агенция за безопасност на храните и Агенция "Митници".

Шофьорът е задържан от полицейските органи, а в ГДНП е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК. Стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
Яжти пийтИ и сер.... преди 7 години
От целия свят помията идва в българия!Така че всеки народ заслужава съдбата си.Слабите и бедните винаги са между *** и наковалнята.
5
2
 
6
 
! Отговори
Патато преди 7 години
Баце бърза да подава оставка и сега пропусна да се похвали с една контрабанда.
4
0
 
10
 
! Отговори
G преди 7 години
Да им беше дал на гладните митничари по едно пиле.Ама не и те от злоба.Сега не може да се оправи.
3
0
 
14
 
! Отговори
Баба Пенка преди 7 години
Сега вместо да нахранят пенсионерите с него ще го раздадат на емигрантите.
2
0
 
19
 
! Отговори
Влизам преди преди 7 години
3 Год в хл.камери на мой познат колбасар,вътре пълно с телета от Аржентина .Питам го това ще го продаваш ли като е 15(ПЕТНАДЕСЕТ)годишно ,той казва ,е как ,взел съм го по два лв трупно килото немаш идея какви пари има в него,праскам го на суджук и му вземам сякак по 10-12 лв.Абе ХЕИ не са ли ти проблем ? Ха ,казва той ,и те.ядат и пият .И така ,познайте кво месо ядем в БГ и дали е само моят познат !?!?!???!!!0
1
2
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
България е красива привлекателна страна,човекът спрял на паркинг да се порадва,тези пък веднага му се нахвърлили.