Богата и наивна баба метна 34 бона, и тя "хвана" измамник

Хвърлила през балкона и златото, което имала, усетила се, но късно
Обновена: 16 фев 2017 12:18 | 16 фев 2017 11:40, Камелия Цветанова
78
Богата и наивна баба метна 34 бона, и тя "хвана" измамник
Снимка: Булфото, архив

Поредната наивна баба се прости със спестяванията си и златните си накити като се хвана в капана на ало измамниците.

Въпреки че от полицията многократно предупреждаваха, и то най-вече възрастните хора, да не се подвеждат, че трябва да дадат пари, за да бъдат заловени телефонни измамници, явно схемата работи безупречно.

Такъв е и случаят на поредната измамена баба. Възрастната жена от Монтана повярвала на мнимия инспектор Христов, който й звъннал по мобилния, уж, за да я  предупреди, че ще получи обаждане от телефонен измамник като за залавянето му ще е нужно тя да изхвърли спестяванията си през прозореца.

80-годишната жена получила след това обаждане на стационарния си телефон от друг мъж, който започнал да я заплашва.

Бабата изхвърлила през прозореца на жилището си на 2 пъти в торби сума с общ размер 11 360 лв, както и златни накити - 3 златни пръстена, 4 златни парички, ланец.

На следващия ден около 09:30 часа изтеглила от банката  спестяванията си. Тя оставила в книжен плик до контейнер на кръстовището на ул. "Веренишка" и ул. "Цар Борис ІІІ" в Монтана сума в размер на 23 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Защо няма радио точки да предават новини както едно време? Мойта баба и дядо целия конфликт в Израел през средата на 70-те разшифроваха с един атлас и новини от радио точката.
64
3
 
0
 
! Отговори
Fcsv преди 7 години
Виновни са медиите защото не говорята за тези измами всеки ден по тв какво очаквате баба на 85 г. Да си пусни таблета и да прочете за схемите им
63
2
 
3
 
! Отговори
Баба Финансист преди 7 години
Я не съм се минала бабовото, я съм финансист от време оно, кога се пишеше финансистъ!
62
0
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Лесно в селския ти хоремаг, където се правиш на ХорейшоТези карти са регистрирани на душевно-болни, ***, а напоследъкдори се регистрират в Румъния ....да не говорим, че мобилните оператори бавят справките по няколко месеца и разследването попада в задънена улица .....Айде сади си домати, гледай си кокошките и не разсъждавай по сложни за теб теми..
61
2
 
5
 
! Отговори
ВВ преди 7 години
Тези измамници ме кефят! Да им е честито на бабите. хахаха
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време е новият президент да реагира и да спаси старите хора от тези измамници..за 20 дни могат да ги вкарат в затворите стига да икат ,,,проблема е че те си плащат на Герб и Бойко ...и за това вече 10 г тормозят хората
59
0
 
2
 
! Отговори
NYC преди 7 години
Vdigayte pensiite
58
2
 
8
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Парите са ЗА ДА СЕ ХАРЧАТ
57
0
 
12
 
! Отговори
% та къде отива преди 7 години
Въпроса е тия ромчета къде се отчитат после .Всички милионни схеми си имат покровители от жълтите павета и ръководни чиновници..
56
3
 
7
 
! Отговори
КАРМА преди 7 години
Тоя народ си заслужзва политиците и съдбата.Вместо да плюят бандитите и мошенниците,оплюват бабите метнали спестяванията на живота си през балкона....Когато иде реч за пара българина е завистливо и коварно парче.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам, че ако се закрият стационарните телефони които се ползват предимно от възрастни хора измамите ще намалеят, даже ще изчезнат.
54
1
 
14
 
! Отговори
материала бате преди 7 години
Монтана е крепост на Комунизма.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по лесно от това, да се хване ало измамник. Знае се на кой е картата, знае се кога се е позвънило, къде е бил този човек, какво работи и от къде има пари, но полицията не работи. И съда също, щото още е дивият запад, само че на Балканите.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе уж малки менсии, а мятат хилядарки.. Що аз не метна и не притежавам 30 000, а работя?!
51
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 7 години
айде стига с тея ,,новини" де,ставате банални вече..няма ден да не публикувате за някой ,,изгорял" с няколко хиляди.. то да е единичен случай да го коментира човек,ама..защо аз не хвърля някоя хилядарка? защото нямам.. уж сме най-бедната нация,а се оказва,че много от бабите и дядовците са паралий..така излиза.. :) живи и здрави да са си,ама по тая TV не дават само за ферхунде и щерка й,а и новини ..
50
0
 
16
 
! Отговори
Роко преди 7 години
Един познат таксиджия ми разправя следното:-Возя един ром, вика ми - Искаш ли да изкараш едни бързи пари? -искам. -Отиваш там и взимаш нещо от човека. -Звъня, отваря бабата. - Ти ли си доктора? -?! Аз съм. Дава ми плик с пари. -Звъня на рома... вика ми:-Вземи си 1000 лева от тез 8 бона,другите ги сложи еди каде си... Това е! Може и да си измислям, не знам... за инс.Радев :)
49
1
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Няма страшно на простите баби с пари като ги изхвърлят,няма да има какво да мятат и ще умират гладни като едновремешни кучета...Казвам едновремешни кучета,защото сега кучетата живеят по-добре от някои хора.
48
1
 
21
 
! Отговори
Мелиха преди 7 години
Българки помагат на млади роми. 1.Защо gsm операторите продават предплатени sim карти по 100-200 броя на физ. лица?2.МВР то да прозвънява на старците и когато получават пенсии да им се говори... 3.Банките как дават 40 бона на бабичка? Вероятно не знаят или? 4.Бабите новини и публицистика не гледат... гледат Турски сапунки и ги коментират на другия ден с наборки на кафе.
47
1
 
6
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Трябва и акъл Разбира се че банковите служители могат да ги светнат , но няма кой да им плати. При капитализма мажеш да щракнеш с пръсти ,само ако някой плати.Така е навсякъде и най вече при братушките. Няма вече душа за душа сутрин в колата преди работа.
46
4
 
10
 
! Отговори
Предположение преди 7 години
До Боби 52 Боби няма файда от това което си написал. Те не прихващат нищо. Внуците им казван не гласувайте за БСП , ама те не , та не.Какво да ги правиш? Болни....