Смърт по непредпазливост за инцидента в "Брикел"

По случая е образувано досъдебно производство
Обновена: 18 фев 2017 17:06 | 18 фев 2017 15:30, Петя Славова
4
Смърт по непредпазливост за инцидента в "Брикел"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Образувано е досъдебно производство за смърт по непредпазливост по повод на инцидента в ТЕЦ "Брикел", при който загина един работник, а четирима бяха ранени.

Още по темата

Това е станало известно по време на разговор на областния управител на Стара Загора проф. Веска Шошева и окръжния прокурор Дичо Атанасов, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Разследването продължава и днес. Назначени са технически експертизи, предстоят и разпити на свидетели на инцидента.

Проф. Шошева е разговаряла и с директорите на двете болници - в Гълъбово и УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" в Стара Загора, за състоянието на двамата по-тежко ранени работници. Пациентът, който е бил приет в гълъбовската болница, е в стабилно състояние. Той е с натъртвания и контузии в областта на таза и на лявото бедро. Няма опасност за живота му.

25-годишният мъж, който е в болницата в Стара Загора, също е в стабилно състояние. Лечението му продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"БРИКЕЛ"отвън да го гледаш,настръхваш,а вътре си е ужас.Ама пусти гласове-избори идат.Много ясно ,че всичко е наред и смъртта е по непредпазливост.Те в Бобов дол колко инцидента минаха ,нещо да стана
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама даже не знаеш,колко си прав баце! :-) Сега е още по зле! :-) Назначават прости мутри за директори на частни тецове даже!! :-) :-)
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тази работа се изисква професионално подготвени кадри. Работил съм 25 години в промишлена енергетика която мутрите унищожиха. За да се подържат тези ситеми в изправност неможе да хванеш хора от улицата. Бях бригадир на 50 човека с които подържахме в цяла българия тези съоръжения. Бях отговорен за живота и здравето на тези хора. Ако се случеше нещо с тях влизах директно в затвора! А сега кой е отговорен за смърта на този човек? Къдее спала охраната на туда и отговорника на групата?