Оставка под натиск: Кой поиска поста на Георги Костов?

Той подал жалба в прокуратурата, описал всичко
Обновена: 23 фев 2017 09:53 | 23 фев 2017 09:51,
61
Оставка под натиск: Кой поиска поста на Георги Костов?
Снимка: БТА, архив

Вчера президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Георги Костов с указ, след като служебното правителство предложи той да бъде отстранен. Самият той заяви, че срещу него е упражнен натиск.

Пред Bulgaria ON AIR отстраненият главен секретар на МВР Георги Костов обяви, че миналата сряда е бил повикан от вътрешния министър и в прав текст му е казал да подаде оставката си.

Още по темата

"Каза да подам оставка по собствено желание, защото към мен нямало политическо доверие. Директно отговорих, че не мога да подавам оставка по такива причини. Узунов ми каза в прав текст, че ако не подам оставка ще стартира процедура по отстраняването ми и ще ме дискредитират“, допълни той.

В пряко включване по телефона в студиото на "България сутрин" Костов каза: "Едва след като излязох от кабинета му, на 36-тата минута подадох сигнал в прокуратурата, както смятам, че трябва да направи всеки човек, подложен на натиск. В тази жалба съм описал всичко подробно".

Той посочи, че квалификациите дали е упражняван натиск към него оставя да преценят от прокуратурата.

"В 12:00, след като вече бях подал сигнала в прокуратурата по телефона ми се обади секретарката на господин Герджиков - това е факт, хронологията се пази. Разговорът с премиера  продължи не повече от 50 секунди. Той директно ми заяви: Няма политическо доверие във вас, очаквам оставката ви!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
cas преди 7 години
Спиридонов ти си следващият , гадна корумпирана курр.... ва. Некадърниците вън.
45
0
 
6
 
! Отговори
Ремсист преди 7 години
Ходя си вчера по Ангел Кънчев и ми посвирва униформен с идеята да спра. Следва за къде си тръгнал ? Какво носиш в раницата? Ще ти правим обиск. Казах му няма проблеми. викни свидетел и пиши протокол за обиск. Намери се и един друг униформен за свидетел. Почна се едно бъркане по джобове, раница, зяпаха ми в гащите и накрая последва въпроса къде крия тревата и че ще стане много лошо ако я намерят. След като нищо не намериха ги помолих да се захващат с писането. 15 минути се чесаха по кратуните, викнаха още един дебелак, който им се явяваше шеф и след известно мърморене се сдобих с въпросния изст
44
2
 
5
 
! Отговори
До Хризантема преди 7 години
Хризантемке, ти да не си Бъчварова? Дето с цветето си стана министър. А на всички е ясно що за специалист е Георги Костов. Видими резултати ГРОБ.
43
2
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До Костов. Ти в ДАНС ли работиш? Или може би в МИ6 или Мосад? Да ва *** във всезнайковците, всеки си пише каквото му падне.
42
1
 
2
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
До 36. Абсолютни глу.пости си написал. Това в кварталната партийна организация ли го решихте?
41
3
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 години
Добре че чуждите посолства работят в София и други градове и имат томове информация за корупцията в МВР. Този от понеделник ще е на щат в Лукойл. ИПОН на Тиквата също започна от тази фабрика. Просто руснаците обичат да залагат на пропаднали типове с много зависимости. Спомнете си за Ало Ваньо, обещах на Гоце......Свински черва са комунистите
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩО за малоумие кой и къде е видял оставка с шампанско или 3 дни яли и пили ? Оставка под натиск: Разбира се оставка винаги е под натиск , а за това че муттренското келлеме се дърпа може да отнесе и нещо по сериозно.Нов бардак - нови куррви ! народна мъдрост
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се, ако е толкова качествен, сериозно, защо сложиха некадърница за министър на вътрешните работи?Това е анахронизъм!Няма нищо случайно - всеки е поставен на мястото си, защото този, който дърпа конците, знае защо и не му пука за нас.Не отричам този професионалист, но не мога да преглътна явлението бъчварова.Това е доказателството за анахронизма.Съпротивата на този мъж не мога да преценя дли е искрена, или е насърчена.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дойде, като "ниска топка" отива си като още по "ниска топка" - поръчки отначало -до последния край...подал бил сигнал в прокуратурата ....много ми е чудно как го е написал аз като го слушам не хващам ясна обоснована логическа мисъл ....много ми е интересно кво е написал ....разбира се ако той го е написал или само са му го дали да го пусне...и се дърпа не иска да си тръгва ...... аз за охрана на паркинг бих се зачудил дали да го назнача а тои гл.сек - не може все шефовете да да т.ъпи парчета
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да е поискал поста му,ще е по-добър от него.
36
6
 
21
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Костов махай се никой не те иска УВО. Има хиляди причини да си уволнен. Престъпността бежанците границата контрабанда и др
35
7
 
21
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Костов си тръгва, защото му разкриха контрабандните канали. Той лично е въвел график с работните часове на термичните камери по границата с Турция. Също така на митниците е изискал справка за работата на скенерите. Каналджия е, между другото. Елегантно го помолиха да подаде оставка, ама не.
34
3
 
14
 
! Отговори
naco преди 7 години
СТИГА! СТИГА с тази "оставка"!!! ВЪРВЕТЕ по ПЪТЯ на "УСВОЕНИТЕ" ПАРИ! РОВЕТЕ,РОВЕТЕ,РОВЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,сега му е ВРЕМЕТО!!! ВСИЧКО останало ще се РАЗКРИЕ само!?
33
5
 
8
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До а/а Да, точно "УЖ"...лъжата се видя още в самото начало....вижте кой кой е в служебното правителство...нима някой е сляп...За продажните души и чевръстите доносничета да не коментираме- то е повече от ясно!
32
3
 
21
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
а стига сте ни занимавали само с тоя костов бе
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тоя Костов какво си мисли, че е най-големият професионалист в България и не може в никакъв случай да го сменяват?! Нещо от Баце ли се е заразил?
30
18
 
12
 
! Отговори
ТВ преди 7 години
Трябва да се признае на Костов, че е реагирал адекватно и навреме, подавайки сигнал в прокуратурата. Ще им се стъжни на другарчетата бесепарчета този номер.
29
10
 
12
 
! Отговори
библиотекар2 преди 7 години
Библиотекарите и Пеевски го сменят. Така ще бъде много удобно и на Цацата. А Узунов е само проформа. Папка, слушка и изпълнява. Другия лалугер премиера е пълна безгласна дума. От него нищо не зависи и за това го туриха *** за да си фалшифицират спокойно изборите.
28
3
 
11
 
! Отговори
анониммен преди 7 години
я се вьрнете малко назад от 1 януари 1992 г се започна забравихте лихаиде стига с този костов да си взема 20 заплати и в пенсия в селата плачатза здрава рька не останаха старци
27
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб не е партия. Герб е организирана престъпна група за ограбване на българския народ! Моите лични впечатления са, че всички членове на тази "партия" са престъпници. Не съм фен на други партии, там положението е подобно. Но при Герб нещата са строго фокусирани и изключително брутални. Нагли и арогантни хора, които нямат милост към никого и които не се спират пред нищо за пари и за власт!