Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан

Открит е и ножът, с който е извършено престъплението
Обновена: 23 фев 2017 12:48 | 23 фев 2017 11:54, Веселина Йорданова
129
Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан
Кадър от видеото на МВР, с което се търсеха свидетели.

19-годишният Йоан Матев е обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Това стана ясно на брифинг на прокуратура и полицията по случая.

Още по темата
Матев е бил непълнолетен към момента на извършване на убийството - 2 юни 2015 г., което означава наказание от 2 до 8 години, ако бъде признат за виновен.

Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянното му задържане.

Снощи е открит и ножът, с който е бил наръган Георги. Вчера като свидетел е разпитано лице, което е посочило къде точно е оръжието и е потвърдило подозрението на разследващите за извършителя.

Според полицията мотивът за жестокото убийство е грабеж - Йоан искал да вземе портфейла на Георги. Задържаният обаче не е обяснил мотивите си.

Експертиза на записите от камерите е върнала движението на Йоан до пейката, където е издъхнал Георги. Тя доказва, че в точния час на убийството той е бил до пейката, обясни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. По думите му експертизата е прецедент по своята сложност. Помогнала и ръстова експертиза, която показала пълно съвпадение между задържания и заснетия от камерите младеж.

Братът на Йоан е разпитан като свидетел. От полицията обаче отказаха на този етап да съобщят дали той е бил на мястото на убийството. Маринов не отговори и дали бащата на задържания е полицай, както обявиха някои медии.

След случилото се Йоан променил изключително много навиците си, външния си вид, включително спрял да ходи редовно на училище. Това също затруднило разследващите. В момента той е студент по право в Благоевград.

След убийството са проверени над 400 души, изготвени са психопортрети, изискани са записи от камери, обясни градският прокурор Емилия Русинова. Проверени са всички средни училища в София, снети са обяснения от множество лица.

На камера на БНР е забелязано лице, което идва откъм парка, което навело разследващите, че вероятно това е извършителят на престъплението, припомни тя.

Йоан влязъл в полезрението на полицията преди около 5-6 месеца. Извършени са претърсвания на всички жилища, които се знае, че е обитавал, както и на моторни превозни средства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
5
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До анонимен 68: Как пък веднага позна, че е провинциален? Страшен си! Върви да помагаш на разследващите!
60
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 67 преди 7 години
Хайде и ти се изказа неподготвен! Хайде да оставим тези които трябва да си свършат работата и ще се разбере кой какво познал, непознал и кой какво скрил, помогнал и т.н. Ако не си разледващ полицай/ка моля те не коментирай нещо от което грам не ти увира главата. Българите много обичаме да сме специалисти по всичко и да мятаме експертни мнения наляво и надясно!!
59
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива провинциални *** като този сноват из София с озверели погледи в търсене на поредното престъпление.
58
2
 
40
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 7 години
майка му го е познала на снимките, знаели са родителите му, помогнали са му да се скрие. Не може да ме убедите в друго. Всяка майка ще си познае детето по силует дори, по начин на движение, по тичането, по дънките или блузата която му пере през ден, по прическата, по излъчване...родителите му са знаели и трябва да понесат отговорност за съпричастие и укриване на убиец!
57
2
 
9
 
! Отговори
ами сега преди 7 години
По последна информация бащата на Убиеца и полицай!
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заглавието трябва да е такова, каквото ще бъде по всички цивилизовани държави: 'обвиниха еди кого си за еди кое си убийство'. точно както пише в текста. а журналистите са последните, които може и следва да си позволяват волности като 'обвиниха невинен' или 'ето този е убиец'. миналата година отново в този стил писаха за 'псхихопат навлезе в насрещното с ауди'. оказа се, че човекът получил инфаркт и загубил съзнание. просто тази професия изисква отговорно поведение, а не махленско.
55
4
 
14
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Няма начин баща му да му е помогнал, ако беше така, никога нямаше да открият ножа.
54
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Лов на ВЕЩИЦИ 44Струва ПАРИ ножа и затова го е запазил БАЛЪКА.Ако беше умен нямаше да убива хора по градинките за три и двайсет.Българите сте най-простият народ на земята.Аз повече българин не съм!
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде веднага се емнахте, баща му, дядо му, стринка му.Първо не мисля че трябва да се излива помия по семейството му.Те може изобщо да не са знаели за какво става дума.Второ нека изчакаме да завършат всички действия на полиция и прокоратура да видим какво ще стане на делото.Все пак МВР казаха че има задържан(заподозрян) за убиството никъде не са казали че той е виновен.И така ще е до края на делото. Обаче журналистите и хората веднага, той убиеца, бащата му помогнал и такива мити глупости!
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе да, анонимно бил 'насочил' полицията и още по-анонимно с джи пи еса и металотърсача си намерил нож.... канарчетата - на канарските острови..
51
3
 
2
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Добре, де... Какво според вас да е заглавието? - Предполагаемият убиец, може би? Странно за какви неща се хващате само! Едва ли не само открито съчувствие не изказахте, че несправедливо му лепнали етикет убиец...
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
открит е ножът - неръждаем, от комплекта кухненски прибори, със запазени днк следи и отпечатъци, убиецът специално го е прибрал във вакуумирана найлонова торбичка, за да не се повредят уликите от сезоните и атмосферата. уот да фак????? 2 години по-късно хорейшо и шерлок холмс, с помощта на далай лама и нострадамус, им се явило насън точното местоположение на точния нож. :):)
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47За глупост просто не съдят.............поне за сега.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така е открит ножа след 2 години?!? Къде е бил?!? Ама че ужас!!!
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиецът на Георги 19-годишният Йоан???още делото не е почнало, те вече сложили етикет. да не излезе нещо друго накрая? за онова момиче от борисовата яна обвиниха поне трима различни и всеки път писаха: 'ето го убиецът'.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хмммИма човек който го е предал, анонимно е насочил разследващите към убиеца. Не мисля че полицията е успяла сама да се справи. могли са много по рано да го хванат но големите шефове на татко са спряли хода на разследваните. Нека да го осъдят на доживотен затвор.
45
1
 
18
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Ако баща му не беше полицай, щяха да го кажат, но щом мълчат , работата е ясна. Върпоса е дали някой е прикривал тая гад.
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спрял е да ходи на училище, но е завършил с достатъчно висок успех за да влезе да учи една от най-трудните специалности и в която се влиза с най-висок бал......баси!
43
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
непълнолетен при убийството щото е дете.....но се е покрил с ясното съзнание, че е убиец и престъпник, това трябва да е утежняващо и да го съдят като разумен пълнолетен, още повече, че ако на 17 е нямал акъл, то на 19 държавата вече го смята за разумен, ми к що не се е предал, когато е станал разумен и пълнолетен а, нали вече е способен да носи отговорност за постъпките си? Аз съм ЗА съд и присъда като пълнолетен! тия глупости за непълнолетни трябва да се махнат от закона.
42
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Защо ми изтрихте коментара? Пише ли в статията - НАРЪГАН!ПИШЕ! Има ли българска дума ПРОБОДЕН - ИМА!Вместо да ме триете - засрамете се!Вие сте убийците на българският език!