Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан

Открит е и ножът, с който е извършено престъплението
Обновена: 23 фев 2017 12:48 | 23 фев 2017 11:54, Веселина Йорданова
129
Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан
Кадър от видеото на МВР, с което се търсеха свидетели.

19-годишният Йоан Матев е обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Това стана ясно на брифинг на прокуратура и полицията по случая.

Още по темата
Матев е бил непълнолетен към момента на извършване на убийството - 2 юни 2015 г., което означава наказание от 2 до 8 години, ако бъде признат за виновен.

Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянното му задържане.

Снощи е открит и ножът, с който е бил наръган Георги. Вчера като свидетел е разпитано лице, което е посочило къде точно е оръжието и е потвърдило подозрението на разследващите за извършителя.

Според полицията мотивът за жестокото убийство е грабеж - Йоан искал да вземе портфейла на Георги. Задържаният обаче не е обяснил мотивите си.

Експертиза на записите от камерите е върнала движението на Йоан до пейката, където е издъхнал Георги. Тя доказва, че в точния час на убийството той е бил до пейката, обясни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. По думите му експертизата е прецедент по своята сложност. Помогнала и ръстова експертиза, която показала пълно съвпадение между задържания и заснетия от камерите младеж.

Братът на Йоан е разпитан като свидетел. От полицията обаче отказаха на този етап да съобщят дали той е бил на мястото на убийството. Маринов не отговори и дали бащата на задържания е полицай, както обявиха някои медии.

След случилото се Йоан променил изключително много навиците си, външния си вид, включително спрял да ходи редовно на училище. Това също затруднило разследващите. В момента той е студент по право в Благоевград.

След убийството са проверени над 400 души, изготвени са психопортрети, изискани са записи от камери, обясни градският прокурор Емилия Русинова. Проверени са всички средни училища в София, снети са обяснения от множество лица.

На камера на БНР е забелязано лице, което идва откъм парка, което навело разследващите, че вероятно това е извършителят на престъплението, припомни тя.

Йоан влязъл в полезрението на полицията преди около 5-6 месеца. Извършени са претърсвания на всички жилища, които се знае, че е обитавал, както и на моторни превозни средства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
16
 
! Отговори
хммм преди 7 години
направо не мога да повярвам, или имаме невероятна полиция или просто се опитват да набутат някой с което делото да приключи. Убийството е станало тоя като е бил непълнолетен, т.е. преди повече от 2 години. Следващо изречение "открит е ножа с който е направено убийството" чак звучи невероятно как са го определили и то след толкова време, изглежда фантастично направо. И днес бг моля ви едно е заподозрян в убийство, второ е обвинен и съвсем трето е да го е извършил, престанете със сензационните заглавия.
40
3
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
до sis: Нито си мнителна, нито някой се опитва да ни взема за балъци! Жалкото е, че в такава действителност живеем! Тоя е запазил ножа, защото си е повярвал, че никой няма да го открие - нито него, нито ножа! Колкото до записването му да учи - колко му е? Там кой пита убил ли си, не си ли?
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баща ми ми разправяше една история: Двама мъже били заедно в една стая, единия е намерен мъртъв по-късно, другия не е осъден защото няма свидетели. Не знам дали е виц или истина, но като си знем съда нищо чудно тоя да го пуснат.
38
1
 
4
 
! Отговори
До кофражиста преди 7 години
Кире ако знаеше толкова много ,нямаше да си кофражист-трета категория.
37
6
 
10
 
! Отговори
sis преди 7 години
Или аз съм много мнителна, или отново ни вземат за балъци. Убийство с цел грабеж???? Портфейла къде е и защо до сега никой не каза, че мотива е грабеж? Нима близките не са се сетили, че му го няма портфейла? А убиеца после си променил налиците и външността - снимката, която обикаляше интернет беше от деня на престъплението. И никой не го е познал или заподозрял... и най-вече - пази си ножа за доказателство!!!! А същия този грабител има възможност да учи в Благоевградския университет!?!?
36
4
 
12
 
! Отговори
Лов на ВЕЩИЦИ преди 7 години
Момчето се е преобразило, но виждап ли си е запазило ножа до днес.Сигурно му е много ценен.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Горан прокажен *** му кажи и повече не го обиждай.
34
5
 
5
 
! Отговори
сс преди 7 години
Айдеее, Dnes.bg като медия с репутация, издадоха вече осъдителната присъда. За сега момчето е заподозрян и арестуван. В заглавието направо го осъдихте.
33
2
 
25
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, понеже нагло е записал да учи и право, след като е лишил човек от правото му на живот... Абе, каквото и да напишем все ще е малко!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Качете му снимката да го видим тоя касапин
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокажен народ.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2 до 8 години за ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ С УБИЙСТВО. Освен да спомена родата на законотворците и съда до девето коляно, друго не ми остава.
29
2
 
32
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Няма никакво значение, че в момента на извършване на убийството е бил непълнолетен! До навършване на пълнолетие такива обесници обикновено се държат в затвори за малолетни престъпници, и после се прехврълят в нормални затвори! Тоя директно си е за там! Тъй, като се е укрил много продължително време, даже следва да му дадат не една, а две доживотни присъди!
28
2
 
22
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Браво, че са го открили и хванали! Дано и получи адекватно наказание! Доживот, разбира се!
27
4
 
52
 
! Отговори
miko преди 7 години
Щом се е покрил и не е признал към момента на извършването, да го съдят с днешна дата - вече пълнолетен и да лежи до живот без право на замяна!Хем изббягал и се покрил, хем сега ще го броят непълнолетен, от къдя на къдя?!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро кофражистагледай си кофража ,не коментирай
25
7
 
68
 
! Отговори
Име...Ян преди 7 години
От коментарите разбирам какъв мръсен долен народ сме . Това да се разкрие такова убийство не е лесна работа .Знаете ли колко хора са работили . Дрънкате тука простотии. Мога само да поздравя хората заловили заподозряния! Дано си получи заслуженото .
24
3
 
35
 
! Отговори
gn преди 7 години
Е то затова * мръсно е записал да учи "право"да може да се защитава сам, понеже явно кинтите са му кът!! Да махат тая дивотия с "непълнолетието" от законите-да лежи за престъплението в пълния му размер, ако е искал да лежи по-малко, щеше да се предаде преди да навърши пълнолетие!! Негова си е отговорността и да го съдят като пълнолетен!!
23
3
 
10
 
! Отговори
huk преди 7 години
Gospód si znae rabotata..ne moje da ubivash..i da mislish che si neuyazvim!
22
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само жена може да бъде причината за такова жестоко убийство.