Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан

Открит е и ножът, с който е извършено престъплението
Обновена: 23 фев 2017 12:48 | 23 фев 2017 11:54, Веселина Йорданова
129
Убиецът на Георги от Борисовата градина – 19-годишният Йоан
Кадър от видеото на МВР, с което се търсеха свидетели.

19-годишният Йоан Матев е обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Това стана ясно на брифинг на прокуратура и полицията по случая.

Още по темата
Матев е бил непълнолетен към момента на извършване на убийството - 2 юни 2015 г., което означава наказание от 2 до 8 години, ако бъде признат за виновен.

Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянното му задържане.

Снощи е открит и ножът, с който е бил наръган Георги. Вчера като свидетел е разпитано лице, което е посочило къде точно е оръжието и е потвърдило подозрението на разследващите за извършителя.

Според полицията мотивът за жестокото убийство е грабеж - Йоан искал да вземе портфейла на Георги. Задържаният обаче не е обяснил мотивите си.

Експертиза на записите от камерите е върнала движението на Йоан до пейката, където е издъхнал Георги. Тя доказва, че в точния час на убийството той е бил до пейката, обясни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. По думите му експертизата е прецедент по своята сложност. Помогнала и ръстова експертиза, която показала пълно съвпадение между задържания и заснетия от камерите младеж.

Братът на Йоан е разпитан като свидетел. От полицията обаче отказаха на този етап да съобщят дали той е бил на мястото на убийството. Маринов не отговори и дали бащата на задържания е полицай, както обявиха някои медии.

След случилото се Йоан променил изключително много навиците си, външния си вид, включително спрял да ходи редовно на училище. Това също затруднило разследващите. В момента той е студент по право в Благоевград.

След убийството са проверени над 400 души, изготвени са психопортрети, изискани са записи от камери, обясни градският прокурор Емилия Русинова. Проверени са всички средни училища в София, снети са обяснения от множество лица.

На камера на БНР е забелязано лице, което идва откъм парка, което навело разследващите, че вероятно това е извършителят на престъплението, припомни тя.

Йоан влязъл в полезрението на полицията преди около 5-6 месеца. Извършени са претърсвания на всички жилища, които се знае, че е обитавал, както и на моторни превозни средства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В рамките на 2 часа преброиха стотици хиляди бюлетини в Костинброд. И до ден днешен обаче не са готови с повторното преброяване. Този нож пак за 2 часа доказаха че е оръжието. За реалната експертиза при тези темпове ще отнеме около 40 години
20
15
 
4
 
! Отговори
/// преди 7 години
Последнко кои е убиеца май и МВР не знаят, само прах в очите на българина предизборно.
19
4
 
37
 
! Отговори
Все едни и същи преди 7 години
Момчето от Соло по същия начин беше. С две убийства си го пуснаха, щото бащата е някъв от БСП! Дребните риби горят и тва си е. Братята Галеви, защо не ги намират? Защото не искат. Сега от НАСА обявиха, че има вероятност за живот на новите намерени планети. Там ще ги търсят братята. Четох статистика за над 120 човека, които се издирват за убийства и т.н. и "не могат" да ги намерят. Несериозно е! Това е от доста години насам.
18
3
 
55
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
До кога убийци ще се отърват с по няколко месеца, понеже били непълнолетни, невменяеми, с влошено здраве и пр.Убийството и изнасилването са актове, които няма как да извършиш без да разбереш какво правиш, дори и да си в 5ти клас.Връщайте смъртното и удебелете малко тоя НК. Наблъскайте по 15-20 годинки за всичко, което включва насилие и махнте тези ограничения за възраст.
17
9
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Не вервам !Студент по право с баща офицер от МВР ще прави обир за дребни пари и то придружен с убийство ..Не ми се връзва работата.И този нож 2 години стои без "убиецът" да го унищожи или скрие завинаги ...Абе, съмнителна работа !
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, все пак баща му е полицай.
15
2
 
50
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Студент по право убиец!!!до къде я докарахме ....
14
4
 
50
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Защо не го почакате да завърши право ,собствената му защита да бъде дипломната работа
13
2
 
38
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Няма престъпление, в което да не участва полицай/ бивш или настоящ/. Няма съдебен провал, в който да не е намесена дейно / съзнателно или по некомпетентност / прокуратурата. Няма кражба в която да не участва политик. ---Както казваше майка ми---Чума да ги тръшне---
12
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За един скапан портфейл с малко дневни да отнемеш живот!?!?! Този е социопат, дано в затвора го оправят така, че никога да не излезе от там. Този пак ще убие едим ден!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е моделчето на визаж? Сякаш снимката прилича, интересно как изглежда сега.
10
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ножът сигурно от сантименталност ще гоо държи а? 2 години няма да отиде до някой язовир да го изхвърли или да го промени с ъглошлайф? А експертиза дали ножа съответната отнема месеци. Тези за 2 часа са успели? Костинбродските бюлетини още не са допреброили. Работата не мирише, а вони
9
5
 
71
 
! Отговори
д-р Дрее преди 7 години
Оставете НОЖА Родителите не прикривайте те са съучастници в прикриването на престъплението. Изкарайте ги на светло или и те са с партизански корени.
8
6
 
80
 
! Отговори
д-р Дрее преди 7 години
Смъртна присъда за убиеца. А щом е бил непълнолетен спрете да прикривате родителите.
7
23
 
96
 
! Отговори
Съвпадение?!?!?! преди 7 години
Много интересно. ГЕРБ се махна от власт и случая беше разкрит. Съвпадение? Не ми се вярва. Да не се окаже сега, че убиеца е синче на ГЕРБ функционер или приятел на Тиквун от мутренските времена?
6
50
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йоан е искал да открадне парите на Георги, за да ги вложи в черната каса на БСП!
5
3
 
34
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
Браво!
4
11
 
28
 
! Отговори
28 преди 7 години
Задържан и обвинен все още не означава виновен. Ако е той- дано си го поучи, но ако не е... Ако, примерно, някой иска да има виновен, просто защото трябва да има такъв?
3
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамин папин сладък. Значи разбра се кой е и какъв е.
2
4
 
58
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Белене един красив курорт.