Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.


198
Още от
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 11 месеца
Това девоиче и семеиството и какъв тормоз ги очаква сега не ми се мисли просто
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Аха - в Рабфака, толкова любим на гербавите.

Мое лъжливо момченце - на "гадния" СОЦ му трябваха инженери и лекари и там се приемаха хора, които ще работят след това. Във всяко военно училище нямаше проблем да те вземат. В ПЖИ (железничарското) също нямаше проблем да учиш.

Виж, в АОНСУ (училището за партийни кадри) не приемаха кой да е. В школата в Симеоново също се влизаше с връзки. А Рабфака беше за роднини некадърници, предложени от партията. Ти май за там рониш сълзи...
162
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи МВР самостоятелно не може да намери един нож на 6 метра от местопрестъпление, нито убиец, заснет с видеокамери, но приблемът бил, че никой не им е казал по-рано кое е лицето. Вие нормални ли сте бе??? Каква сигурност гарантирате на хората които ви съдействат? Това девойче Стефани дали няма да си гледа зад гърба сега 30 години докато се точи делото? Нещо анонимнист да запазвате, ала бала? А в това време целия "експертен" екип на разследването ще вземе по 20 заплати за довиждане.
161
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В соца. ДА ПРОДЪЛЖИШ СЛЕД СРЕДНО ТРЯБВАШЕ ДА ИМАМ ЧЕТРИМА ЧЛЕНА НА БКП ДА МЕ ПРЕДЛОЖАТ.
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Струва ми се , че този ще излезе че е грешка на съда. И ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В ХИЛЯДИ ЗА НЕПРАВИЛНО ВОДЕНЕ НА ДЕЛОТО.
159
0
 
3
 
! Отговори
До 188 преди 11 месеца
Не е точно така.
И през соца имаше кастовост, поне в периода на късния социализъм тя се беше очертала много ясно, спомням си това.
Ще ти дам един пример. Тогава излизаше в."Средношколски вестник". В негов брой имаше материал относно високомерието на учениците от езиковите гимназии. В следващия брой публикуваха текста на анонимно писмо, изпратено от хора, които се представяха за ученици от подобна гимназия - наистина беше изключително арогантно, с твърдение, че те са бъдещият хайлайф на България.
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След промените през1989г.,нали казваха ,че щяло да дойде ново поколение възпитано от демократични принципи,отворено към света и свободомислието.Каква илюзия?
157
0
 
14
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 11 месеца
Колко много народ е знаел! Сега ни показват българското продължение на филма ,,Мълчанието на агнетата,,. Що за морал се възпитава в тази частна гимназия?
156
0
 
11
 
! Отговори
Пешо* преди 11 месеца
Ех, българино, българино...
Важно е на Вуте да му е зле.
Пък, че следващото заклано дете е твоето...
155
0
 
10
 
! Отговори
До българоубийците преди 11 месеца
Създадохте една прокълната от хората "демокрация"! Скоро и този период на чудовищно беззаконие ще отмине, но последиците му ще са по-страшни от Баташкото клане! За вас, българоубийци, няма прошка. Прощава се на хора, а вие отдавна сте зверове
154
5
 
16
 
! Отговори
бивш преди 11 месеца
едва ли има по-тъпо племе от българското:роби или нагаждачи.
153
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Ако директорката и съучениците му се измъкнат това ще настрои повече хора да са съучастници в престъпления.
152
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Учителите и директорът, който си осигурил алиби с искането на извинителната бележка, да се осъдят.
151
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко много лица са знаели още почти веднага за убиеца на Георги , а след това разбралите стават вече над хиляда само полицията чака година и осем месеца за да стигне това до нея. "Хвала" на такава полиция. Сигурно е имало и полицаи които са знаели, но и те са си мълчали. Будната кома на МВР продължава както казваше един техен министър още.
150
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А тате милиционер е чакал да завърши право, да се забрави случая и да го прати в чужбина. Ще бие много на очи, ако изчезне веднага след убийството.
149
0
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 месеца
"Станала грешка"? Станала грешка моля ви се!?! Това не е грешка, това е престъпление! Тежко престъпление, с фатален край. И този младеж от снимката трябва да си понесе последствията за престъплението, което е извършил, а не последствия за "грешка".
Още нещо: напълно логично е да се търси и съучастие у тези, които са го познали, а не са сигнализирали.
148
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И после пращай децата си на училище, учителите да ги учат на ценности.
147
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Йоан и Марсел - милиционерска му работа:)
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 125
До 154 ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА УБИЙСТВО,А НЕ ЗА ОБИКНОВЕНО ПРЕГРЕШЕНИЕ!
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Българин
169 Кога са имали време да се бият,щом го е наръгал за 20 секунди?