Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин169Според теб,за да "случи на човек",жертвата е трябвало да му даде всичките си пари,или да стои със скръстени ръце,някой да го намушка без той да получи синини?!В нормалните държави полицаите стрелят само при движение на ръката към джоб,или чанта,камо ли изваждане на нож.Самоотбраната е позволена,но не и за насилника,който е нападнал с цел обир.Той едва ли е помолил учтиво за парите.
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин169Това не е"тинейджърско сбиване",а нападения с цел грабеж,при упостреба на нож.Пресметни,колко престъпления в едно е извършил Йоан.Именно,защото у нас санкциите са леки и обществото е склонно да сведе едно углавно престъпление до "грешка",докато се "мотал",убийствата на младежи ще зачестява.
142
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
За съжаление едно тинейджърско сбиване завършва трагично. Йоан отива до жертвата си и го рекетира с изваден нож, но не случва на човека. Онзи се защитава и му удря няколко туката в лицето, при което Йоан ръга с ножа на месо и тръгва да бяга.
141
0
 
4
 
! Отговори
й преди 7 години
към коментар 1-все пак има текст чл.294 НК.
140
1
 
35
 
! Отговори
Ясно е преди 7 години
На всички е ясно че убийството е било прикривано. Отделно продължава да не се дава гласност на развитието.Обърнали ли сте внимание при други знакови убийства на деца, медиите се надпреварват да канят гости - психолози, криминалисти, социални работници, които разсъждават от всички студия. Опитват се да установят връзка с близки на извършителя,с тези на жертвата също. Дали е правилно или не, по-скоро не е правилно . Но сега няма такова нещо. Майката е ПР. Изводите на вас за независимите медии.
139
0
 
14
 
! Отговори
ЯНА (1) ГЕОРГИ (2) преди 7 години
До factotumОЩЕ ЗНАМ КАКВО НАПРАВИ МИНАЛОТО ЛЯТО :)
138
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Свестните у нас считат за луди." Христо Ботев
137
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително трявба да подведът под съдебна отговорност учителите които са знаели ! Също да разследват семейството данъчно !!!
136
0
 
17
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Знам какво направи миналото лято!
135
0
 
28
 
! Отговори
месара преди 7 години
абе да попитам : джуклестата майка и баща му митничар на тоя " ученолюбив и кротък " младеж , къде са , няма ли да кажат нещо ?!
134
0
 
32
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Разбира се, че са се страхували, обяснимо е за нашето общество, в което да си почтен, съвестен и отговорен е основателна причина за страх от тежки за психиката и физиката ти последствия.Сега момичето, което е помогнало с информация, къде е, как се чувства? Ще научат кое е и ще му стъжнят живота.
133
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРЕШКАТА Е, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ НЕ ОБЯВИХА НАГРАДА ОТ 1000 ЛЕВА ЗА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАЛАВЯНЕТО НА ПРЕСТЪПНИКА!!!ДА СА ГО ПРЕДАЛИ 100 ПЪТИ ДОСЕГА МИЗЕРНИТЕ ДУШИЦИ ДЕТО СА ГО УКРИВАЛИ!
132
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Тошо не ставаха такива неща. При бай Тошо съм се прибирал стотици пъти в 3 часа през нощта през целия град и никой никога нищо не ми е направил. При бай Тошо хората бяха много по-добри. Ако случайно станеше убийство, го разкриваха за 2 часа! А сега 3 години ми разкриват убийство и пак не могат да хванат убиеца, защото убийството се хваща най-лесно в началните часове на убийството.
131
1
 
16
 
! Отговори
до 142 преди 7 години
Раната на главата на йоан ли? Елементарно, сам се е наранил и демонстративно е отишъл да се мие в училището си, да го видят всички! Демек, ако го пипнат да излезе с версията, че той е бил нападнат, ранен, защитавал се е...и "случайно" пробол Георги В СЪРЦЕТО!!! не в ръката, крака, дори не в корема.Що не е отишъл да се измие на тенискортовете, или вкъщи?!
130
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА КЛЕВЕТИШ КОМШИЯТА ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РУСКИ ТЕРТИП!!!!!!!!!!!ПРАЩА СЕ ИНФОТО АНОНИМНО!! Е НЕ МОЖЕ ДА СА ТОЛКОВА ***!ЯВНО СЪУЧЕНИЦИТЕ МУ СА ЗЛИ БЕЗБОЖНИЦИ И НИЩО ПОВЕЧЕ!
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКЪВ ТИ СТРАХ!!!!!! ИЗЛАГАЦИЯ И ТОВА Е ЗАЩОТО МУТРАТА БЕШЕ НА ВЛАСТ ТОГАВА И НАРОДА НЯМАШЕ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ ТАКА МУТРАТА ДАВАШЕ ПРИМЕР!!!!-----------И ДА МЕ Е СТРАХ ВЕДНАГА ПРАЩАМ ЕДНА АНОНИМКА ДО МЕДИИТЕ И ДО ПОЛИЦИЯТА И ДО МИНИСТЕРСТВОТО !!!------ТОВА САМО ПОКАЗВА, ЧЕ В ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ ВСИЧКИ СА ПЛЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
128
4
 
21
 
! Отговори
Родно образУвание преди 7 години
Сега ще оневинят убиеца и ще погнат съучениците. Някой изобщо обръщал ли е внимание на противоестестявените прояви в училищата, та сега са се загрижили за морал? Бабички на преклонна възраст губят времето на деца, родени в 21-ви век, директорите само правят сметки колко парчета ще приемат и по колко лева на калпак им е субсидийката, даскалите си рекламират частните уроци вместо да преподават, в университетите приемат без изпит, професорите не знаят къде се поставя пълен член...
127
0
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ялова работа е тая...По-добре да помислят за парични награди за далите ВЯРНА информация.Парите могат да се вземат от тези за пускане под гаранция.
126
16
 
2
 
! Отговори
66031 преди 7 години
да клеветиш комшията - това е американската мечта!Явно сме далеч от американците...
125
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Български редти си куче