МВР на лов за педофили, хвана двама - в Русе и Шумен

В домовете им са открити видеоклипове с насилие, дрога
Обновена: 2 мар 2017 06:57 | 1 мар 2017 22:20, Анисия Иванова
13
МВР на лов за педофили, хвана двама - в Русе и Шумен
Снимка: МВР

Полицията задържа двама педофила при спецоперации в Русе и Шумен, съобщиха от МВР.

Мъж, разпространявал материали с брутални сцени на извращения с деца, е задържан при операция на ГДБОП в Русе, а в Шумен е хванат 27-годишен разпространявал файлове с детска порнография чрез приложение за чат-комуникация.

В хода на поредна реализация, на 28 февруари спецполицаи от регионалната структура на ГД „Борба с организираната престъпност“ в Русе, подпомогнати от свои колеги от главната дирекция, извършили претърсване в дома на 34-годишен жител на областния град.

При оглед на намерената компютърната конфигурация са открити над 7000 файла, снимки и видеоклипове с детска сексуална експлоатация. Според първоначалните данни от разследването, бруталните сцени на извращения с деца, мъжът разменял с хора по света.

Колекцията си с детска порнография започнал да трупа от около 2 години, като през това време обменял информация с лица със сходни интереси предимно от Русия, но и не само.

Задоволяването на престъпните си сексуални фантазии русенецът комбинирал с употребата на марихуана. По време на претърсването са открити и иззети 200 грама листна маса.

Мъжът е задържан с мярка за срок до 24 часа. Районна прокуратура - Русе същия ден му е повдигнала обвинение за притежание и разпространение на детска порнография и за притежание на наркотични вещества.

Операцията е в продължение на активните действия на ГДБОП за неутрализирането на престъпна дейност на осъществяващи сексуални посегателства над деца.

От дома на шуменеца са иззети огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети. Данните по разследването са допълнени благодарение на сътрудничеството на ГДБОП с техните канадски колеги

В хода на предварителна проверка, извършена на 27 февруари от служители на териториалното звено БОП в Шумен и колегите им от главната дирекция, е засечен разпространител на порнографски материали.

При последвали претърсвания в областния град са иззети огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети, както и мобилния телефон на 27-годишния извършител.

Според събраните до момента данни, той използвал приложение за чат-комуникация, за да разменя файлове, съдържащи детска порнография, с други потребители с подобни интереси.

Мъжът е разкрит, въпреки завидните му компютърни умения и опитите му да прикрива следите си във виртуалното пространство.

Данните по разследването са разширени благодарение на сътрудничеството на спецполицаите от ГДБОП с техните канадски колеги.

Операцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Шумен и е част от продължаващите действия на ГДБОП за неутрализиране на престъпна дейност, свързана със сексуални посегателства над деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Варг напиши нещо. Как е в панделата.Споко няма да те осъдят нали си най-известното *** в България !
9
0
 
1
 
! Отговори
Сапа преди 7 години
Слагаш сапа където не му грее слънце да види колко е приятно
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такива : вързани между 4 коня,и яхваш конете в различни посоки !
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са най-гнус*ните хора, не знам, какви са максималните наказания за тях, но трябва направо химическа кастрация и поне 20 години на топло и да ги *** всеки ден.
6
0
 
2
 
! Отговори
Тъпа кука преди 7 години
Наистина хубаво написано прессъобщение! Не завиждам обаче на канадските колеги, че им се е наложило да работят с неграмотни чичаци и ***-натегачи от българия!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za takiva reshenieto e "polonium"
4
2
 
12
 
! Отговори
пази боже преди 7 години
"В домовете им са открити снимки и видеоклипове с насилие, компютри, дрога"Ужас, ако дойдат вкъщи, ще ми намерят компютрите, пък аз досега не знаех, че да имаш компютър, е престъпление... Не се научИхте да пишете и това си е, не.кадърн.ици.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новата мо'да: Вместо да подхвърлят на някой нарочен пакетче дрога, полицаите му хвърлят флашка с детско порно (бонус ако детското порно са го снимали самите полицаи или техни хора).След това, хванали педофили. Някак по-престижно звучи от наркоман или дилър.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям лов е паднал! Хванали са всеки педофил, който не им е дал 5лв.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хванали ги....кажете дали ще ги осъдят...или вашти обичтиви следователи пак ще филосовстват.няма таферни да съберет доказателства.....все ергени..разведени..с любовници...и сребролю.....ци