Полицията пресече онлайн кражба за 30 бона в Ямбол

Преводът е блокиран преди парите да бъдат изтеглени от сметката
2 мар 2017 15:23, Анисия Иванова
6
Полицията пресече онлайн кражба за 30 бона в Ямбол
Архив: Reuters

Полицията пресече опит за онлайн кражба на 30 000 лева, съобщиха от ОДМВР – Ямбол.

Вчера вечерта в Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал от представител на юридическо лице, който съобщил, че по-рано през деня, без знанието и съгласието на титуляра, е осъществен достъп до компютърна система и електронен подпис и е направен превод по сметка на физическо лице за около 30 000 лв.

В резултат на предприетите незабавни действия на служителите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Ямбол и със съдействието на служители по сигурността от съответните банкови институции, посоченият превод е блокиран преди парите да бъдат изтеглени от сметката, по която са наредени.

Средствата ще бъдат възстановени на юридическото лице. Работата по случая продължава.

От полицията призовават всички юридически и физически лица, използващи електронно банкиране по притежавани от тях банкови сметки, да бъдат особено внимателни при работата със съответните онлайн платформи.

След приключване на работа с банковата сметка незабавно да се затвори онлайн платформата и да не се оставя включен сертификатът за квалифициран електронен подпис в компютъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ЛюКало преди 7 години
Браво на Коцето!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А защо не са изчакали да видят кой ще тегли парите?"защото тогава парите няма как да бъдат върнати на собственика, преди престъпника да е осъден (стоят запорирани). А сам се сещаш колко пъти ще се обезценят тези пари докато делото приключи...
3
0
 
12
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Човекът се обадил и от банката блокирали трансфера.Не разбрах полицията какво общо има.Доколкото познавам ямболските полицаи, решаването на такива казуси им е далеч над възможностите и компетенциите. Освен "познаване на контингента" и разпитване на тийнейджъри със шамари, не познават други методи от криминалистиката.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не са изчакали да видят кой ще тегли парите? Може да се окаже някой от техните.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравно на ченгетата.