Роми нападат горски. Пречели им да си "наберат" дърва

Целевите им помощи за отопление отивали за друго
2 мар 2017 09:22, Петя Славова
88
Роми нападат горски. Пречели им да си "наберат" дърва
Снимка: bTV

За последните 10 дни има четирима пострадали горски служители в Панагюрско. Вчера двама горски стражари бяха пребити в панагюрското село Поибрене след направена забележка за изхвърлен боклук.

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това. Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление.

При един от инцидентите нарушител е заловен в Панагюрище, като той посяга на горския служител с метална тръба. В опит да се предпази, горският служител е ударен през ръката и има два счупени пръста.

При друг случай горски стражар отново е бит, но все още тече разследване дали става въпрос за инцидент по служба или за битов инцидент.

Според местните стражари незаконната сеч е всекидневие в този край. Те казват пред bTV, че пишат постоянно актове, но не знаят дали реално има събираемост на глобите.

Горските поискаха помощ от държавата, за да се справят със ситуацията. Утре се готви и протест на стражарите в ромската махала в Поибрене, като те призоваха всичките си колеги от цяла България да се включат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
30
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ами тоя проблем си се зъдалбочава ...... истината е,че 99% от това племе(има и свестни) разбира само от твърда ръка,но уви ЕС не позволява.
22
3
 
45
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 7 години
Лесно ви е да давате акъл. Да, горските имат оръжие, но не смеят да го използват. Защото, ако прострелят някой швед, после цялата им викингска махала ще ги линчува. Какво да правят? Да се изселят от селото ли? Отделно ще ги влачат по съдилищата с години... Не е толкова лесна стрелбата, колкото ви се струва.
21
4
 
27
 
! Отговори
boby преди 7 години
Така, така, те ще стават само по-нагли оттук натам, нека продължават политиците ни да ги толерират като мат'рял за избори. Затова и таз държава бъдеще няма.
20
9
 
19
 
! Отговори
Има преди 7 години
много до го търсите бай Тошо!Как беше,кой не скача е червен,а?Малко е това, и по-зле ще става!
19
17
 
4
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
Малко ги биха
18
4
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Пистолети имат ли ? Да ги пребият тогава...
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да закачате братята роми. Те са нашата гордост и бъдеще. Те са надежда и упование.Ако не ми вярвате питайте в ДПС, ЕвроРома, БСП и други национално отговорни партии.
16
2
 
29
 
! Отговори
да се знае преди 7 години
стреля срещу закононарушителите, горските имат оръжие, да има затвор.Стига ненаказуемост за част от населението недаващо нищо на обществото.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КомунизмЪКато го хванеха да краде или да се изрепчи на кварталния , в Лудогорието го спукваха от бой в милицията . Така ги превъзпитаваха.Само като видеше кварталния и се **** , камо ли да му дойде на ум да краде .
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нявсякаде в интернет пълно с Новини за ''тоя пребили оня убили'' , и то благодарение на интернет ти пълнят главата с ненужни глупости
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горските служители в България бяха конструирани като силова групировка, но за жалост като такава, обслужваща корпорациите и поръчките на едро. В това отношение 90% от служителите се оказват навъзани в октопода на дървената мафия, а малкото противопоставили се са заплашвани и уволнявани. В един момент обаче става ясно, че те не са в състояние да спрат и дребните кражби, защото главните им извършители -ромите не плащат нищо и се оказват точно толкова недосегаеми, колкото и "едрите риби".
12
3
 
46
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Искам новина, българи прогониха роми с пушки, изпроводиха ги до турската граница след което ромите си хвърлиха личните карти, отказаха се от българско гражданство и разбраха че ако се върната прошка няма да има.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива золуми е имало но тогава имаше само един весник Работническо дело си спомням , какви Социални Медии какав интернет , няма информация така беше
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е проблема всички горски да бъдат обучени да стрелят, много от тях са ловци така или иначе го могат, и да им бъде раздадено оръжие. Не мисля че има друг работещ вариант.
9
6
 
15
 
! Отговори
нищо не знаеш ти преди 7 години
Аз ли лъжа , контретен пример през 80-те години 10-на роми влизат в селска къща в Русенкия край и убиват човека в собствената си къша , само да уточня не го пребиват а убиват
8
3
 
37
 
! Отговори
онуфри преди 7 години
Повече правомощия на горските и право да отстрелват при самозащита
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще правим евала на тая "***"? Защо законите важат само за бедните българи?
6
6
 
35
 
! Отговори
ясно преди 7 години
До КомунизмЪЛъжеш,тогава имаше държава и те не смееха носа си да покажат.
5
37
 
10
 
! Отговори
КомунизмЪ преди 7 години
Такива инциденти с Роми имаше и преди 20-30години но тогава нямаше интернет и Социална Медия както сега и имаше по-малко информация или въобще нямаше
4
4
 
54
 
! Отговори
убеден демократ преди 7 години
Искам да ви питам що по времето на бай Тошо ромите не посягаха на хората. Даже не ги пускаха в центъра на София. На последната спирка на "3"- ката при Халите, стоеше един милиционер и който слезе от трамвая обратно вътре. Но тогава имаше държава!