С рекет и заплахи престъпна BG банда точи германска фирма

Задържани са четирима, спецпрокуратурата им повдигна обвинения
2 мар 2017 14:07, Анисия Иванова
13
С рекет и заплахи престъпна BG банда точи германска фирма
Архив: Reuters

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за рекет и присвоявания на престъпна група, действала на територията на София и Монтана.

При специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура вчера са задържани четирима души от групата. Предстои повдигане на обвинение на петия участник в престъплението.

Обект на изнудване е бил управител на дружество, регистрирано в България и занимаващо се със селскостопанска дейност, сред чиито собственици са и германски инвеститори.

Събраните доказателства сочат, че през лятото на 2016 г. изнудвачите принудили чрез заплахи управителя на фирмата да подписва документи, с които им предоставил парите от продажбата на добитата селскостопанска продукция.

Впоследствие го принудили да продаде техника и активи на фирмата на конкретен купувач на многократно по-ниска цена. Събраните доказателства сочат, че документите, с които било "източвано“ дружеството са съставяни от адвокат от Монтана, който е сред задържаните.

По първоначални данни щетата за дружеството от действията на изнудвачите надхвърля 600 000 лв.

При извършените претърсвания и изземвания са открити множество документи, доказващи престъпната дейност. У един от задържаните са открити незаконно притежавани патрони. Събрани са свидетелски показания, както и резултати от извършени експертизи.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали знаете кой стои и пази тези хора-които управляват. Гроб не ги интересува за хората, гледат само парите които ще съберат.
9
0
 
10
 
! Отговори
До Sveta преди 7 години
Просто никога, иска ни се но не живеем в културна, образована страна.В Третия Свят като България успяват безграмотните и тези с 2 гънки в мозъка. За съжаление няма да се оправим ... никога.
8
0
 
8
 
! Отговори
Отличноци преди 7 години
Ние в това отношение сме отличници, няма по-добри от нас.Малко ме е срам като пътувам в чужбина и ме питат от къде съм но вече цяла Европа знае какви стока са 75% от БГ
7
0
 
11
 
! Отговори
Cveta преди 7 години
Престъпниците да си понесат последствията, но така, че повече да не помислят да извършват други престъпления. Кога ще се случи това? Е ... все някога -а -а -а ...
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива престъпни групи са под закрила на управляващата партия и служителите в МВР. От опит
5
1
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Ей ама много си ***......това може да се случи на всекиго от нас.....явно нашите правосъдна система мисли като теб........и за това ги пускат със смешни присъди......Ей ама много си ***...
4
0
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
Ще се познаем по мартениците ;)
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Международните отряди на Тиквата. Избори идват. Трябва да пращат пари на Батко си.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплахи, рекет, ...Няма изненада - така е при демокрацията и пазарната икономика в България и за такива заплахи и рекет, в началото на демокрацията едни подрипваха и ревяха по площадите.
1
0
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Ще има още много да чакаме за кадърни инвеститори.