Иновативна ало измама: Набелязани сте за убийство!

82-годишна жена стана жертва на измама по нов сценарий
7 мар 2017 14:30, Боряна Павлова
6
Иновативна ало измама: Набелязани сте за убийство!
Снимка: Dnes.bg

82-годишна жена от Костинброд е станала жертва на телефонна измама по нов сценарий, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 16:30 часа на 6 март 82-годишна жена от Костинброд съобщила в полицията, че е била измамена по телефона. Потърпевшата споделила, че около 13:30 часа на домашния си телефон получила обаждане от непознат, представил се за полицейски служител, който й заявил, че с "колегите" му са задържали осем души, в които са намерили списък с телефонни номера, един от които нейният.

Мнимият полицай "предупредил" възрастната жена, че е набелязана за убийство и поради това трябва да събере колкото се може повече пари и бижута и да ги остави в пощенската кутия на входната си врата с уверението, че после ще й бъдат върнати.

Приемайки чутото на абсолютно доверие, възрастната жена поставила в кутията плик със сумата от 1450 лева. Близо час по-късно тя осъзнала, че е била измамена и потърсила съдействие от полицията.

По случая в РПУ-Костинброд е образувана преписка и е уведомена районната прокуратура.

С оглед продължаващите случаи на хора, въведени в заблуждение по телефона и предали на непознати значителни парични суми под различен предлог, ОДМВР-София отново апелира към гражданите при получаването на подобен род обаждания да не предават пари на непознати, защото рискуват да бъдат измамени.

"Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин! При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!", призовават от ОДМВР-София.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 1 година
82 год нарочена за убийство,за атентат!?!?!? Едното което не и функционира вече е мозъкът.
5
0
 
0
 
! Отговори
ЕЙБАН преди 1 година
В Костинброд няма полиция. Служителка приемаше пратки с фалшиво пълномощно на фирма "Ейбан" и когато се опитах да напиша ЖАЛБА срещу въпросната разбрах, че има сграда, но не и ПОЛИЦИЯ. Така и не пожелаха да ми входят жалбата с номер и т.н. Ужасно съжалявам, но то и ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ няма, не само ПОЛИЦИЯ.
4
1
 
1
 
! Отговори
of 2 преди 1 година
предложението ти за листовки е умно,но няма пари за хартия..............при тези изборни бюлетини по цял метър ......
3
0
 
2
 
! Отговори
Не е виновен, който преди 1 година
Яде баницата, а който я дава... как тая баба ще и хрумне, че така си откупва животеца и как други ще се вързват на приказли от непознати, а после ще реват на умряло... ако им кажа че съм Господ ще ми вярват ли?
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази женица сигурно не ползва интернет за да прочете това съобщение.А може и да не довижда и да не дочува телевизора,когато я предупреждават да внимава.Толкова ли е трудно кметовете на малките населени места веднъж поне да съберат възрастните хора и да им обяснят за какво става въпрос.А полицията да разпрати листовки във всички пощенски кутии с предупреждение към гражданите.Толкова пари се харчат за какво ли не,а това е толкова елементарно.
1
1
 
34
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
И тази същата измамена 82-годишна на 26-ти ще иде да пусне гласЪ в урничката....................Ето поради тази причина все повече ще затъва тази държавица!