Осъдиха мъж, теглил пари от чужди дебитни карти

Шуменският окръжен съд му даде година и четири месеца
9 мар 2017 17:20, Анисия Иванова
2
Осъдиха мъж, теглил пари от чужди дебитни карти
Архив: Булфото

Окръжната прокуратура в Шумен постигна ефективна присъда за срок от 1 година и 4 месеца за Георги К. от град Игнатиево. Състав на Шуменския окръжен съд призна за виновен 45-годишния мъж за кражби, извършени при условията на опасен рецидив, и за теглене на пари от чужди дебитни карти без съгласието на титуляра.

Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът е наложил на мъжа и глоба в размер на 100 лева. Деянията му са извършени като продължавано престъпление.

До момента Георги К. е пребивавал в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража" по друго досъдебно производство, водено срещу него.

По данни на прокуратурата, на 16 септември 2016 г. подсъдимият посетил пазар в град Нови пазар. Докато продавачът разтоварвал стоката си и я подреждал върху сергията, Георги проявил интерес към предлаганите домашни потреби.

Целта му била да открадне чантичката на продавача, която била оставена в багажника на автомобила му. Заявил на търговеца да му опакова стоката, която ще вземе, след като довърши разходката си по сергиите.

По същия начин подсъдимият успял да открадне и портфейла на друга търговка на общинския пазар в града на 7 октомври 2016 г. И в двамата портфейла Георги К. намерил три дебитни карти и мобилен телефон, а щетите от двете кражби са оценени на 217 лева. От дебитните карти на двамата търговци той изтеглил и 140 лева на няколко пъти.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
слави преди 7 години
Крадеца е от гр. Игнатиево, тук живеят джебчийките на Варна,тук са дворците с мраморни парапети, огромни къщи в които няма нито една книга или вестник, тук много от живущи-те са от братята, има и сграда-луксозна за Мешерето съда, тук живее и наш Кольо, също от тях, преди години в един ден два пъти продаде къщата си, единият път от дъщеря му с пълномощно от него, а вторият път той беше продавач
1
1
 
4
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Теглил по 140 лева на няколко пъти,две портмонета със 217 лева и кой знае колко още кражби,и за това е глобен със 100 лева?!