Оставиха в ареста мъж, нападнал и обрал пенсионер

Престъпникът следвал възрастният мъж до дома му
12 мар 2017 15:00,
8
Оставиха в ареста мъж, нападнал и обрал пенсионер
Снимка: Reuters, архив

По искане на Районна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Кирил Н., който причинил лека телесна повреда на трудно подвижен пенсионер, след което откраднал пенсията му, съобщиха от Районна прокуратура – Сливен.

Нападението станало на 9 март в Сливен на ул. „Юрий Венелин”. Малко след като пострадалият преминал през входната врата на двора на къщата, в която живее, обвиняемият, който го следвал от сградата, в която е получена пенсията, нападнал възрастният човек.

Според прокурора са налице достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Кирил Н. е извършил престъплението, в което е обвинен.

Обвиняемият е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, включително и за такива срещу личността.

Прокурорът е категоричен, че oбремененото съдебно минало на обвиняемия, лошите му характеристични данни, както и самата дързост и цинизъм при осъществяването му, навеждат на извода, че личността на Кирил Н. се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съществува реална възможност същият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
да: преди 7 години
"Още през социализма имаше такива, с много на брой висящи дела. Чувахме за тях от време на време", че са "получили" работа в урановите мини
3
0
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Швед?
2
1
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Дрън дрън.Още през социализма имаше такива, с много на брой висящи дела. Чувахме за тях от време на време, когато направят някой по-голям зулум и тогава щат не щат ги съобщаваха. Посегателствата срещу обикновения човек не се наказваха строго, а целта беше да бъде убеден престъпникът, че властите са благоразположени към него и искат да го превъзпитат.После Луканов, покрай амнистирането на осъдените по политически причини, даде амнистия на всички такива криминални престъпници и подлуди България!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвиняемият е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, включително и за такива срещу личността. БОЙКО ги създаде тези и не ги вкарва в затвора..никога повече ГЕРБ