Зад изчезването на професора: Рапанджийската мафия?

Паралелно разследване: Липсата на Пейчев свързана с работата му
16 мар 2017 10:00,
30
Зад изчезването на професора: Рапанджийската мафия?
Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Паралелно разследване проучва дали зад изчезването на бившия шеф на Института по Океанология към БАН проф. Веселин Пейчев не стои рапанджийската мафия. То се прави от Сдружението на превозвачите.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност", каза председателят на сдружението Максим Петков пред Нова тв.

Още по темата

Освен че проучва дали в изчезването на професора не е замесена така наречената "рапанджийска мафия", сдружението проверява и дали то не е свързано с подводната археология. Според Петков това не е изключено.

Вече шести ден от варненския професор няма и следа. За последно той е бил видян на спирка в морската столица, където трябвало да хване автобус за кв. "Виница". Професорът трябвало да отиде на гости на дъщеря си, която живее там.

Преди това Пейчев и негов приятел, проф. Димитров, пътували с автобус от кв. "Аспарухово". Разделили се пред т.нар. "Червен площад". Телефонът на професора давал свободно до неделя вечерта.

Веселин Пейчев 13 месеца беше временно изпълняващ длъжността директор на Института по океанология, а неговата тясна специалност е "Морска геология и археология".

По време на управлението на проф. Пейчев на Института по океанология, той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик".

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек. Новият ръководител спря обществената поръчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерил е с държавния кораб някой кюп с антично злато!Ще го побият малко да им го даде..ако не го даде ще изплува някъде по брега
6
2
 
19
 
! Отговори
срочно преди 7 години
да се проверят всички групи от МВР за мръсни поръчки вкл убииства до провадя включително.терористи ги активират за малтретиране набеждаване ограбване или убиване на важни на които престъпници от КАТ са писали актове/до 800 дни са следили жертви
5
1
 
56
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Не го познавам лично, дори не съм запознат със сферата му на работа, дано да е добре и да се намери човека.
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е рапанджийската органиация, а иманярската. В созопол на кейа и не само там е пълно с частни оборудвани иманярски корабченца, но нямащи възможностите на Академик. Всички го знаете това, но ви е страх.
3
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1Всички, които поне бегло познават проф. Пейчев, ще ви кажат, че е изключително почтен човек и че едва ли е забил нанякъде с млада любовница. Кротък, фин човек. Дано наистина се намери, че толкова продължително изчезване навява зловещи подозрения
2
2
 
46
 
! Отговори
:( преди 7 години
"... той успява да издейства от държавата над 1 милион лева за научноизследователска работа ... Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек."______________________________До болка позната схема, която непрекъснато се прилага в институтите на БАН.Направи добро и после яж римата (перифразирам народна пословица).
1
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук си говорим за пари, за 1 милион. Ами ако е взел приличен рушвет за да издеиства този милион (който вероятно вече е бил добре разпределен), а накрая хоп, ново шефче и проблемче и някой трябва да плати обяда. Дано не съм прав и дано човека да е в някоя хижа с млада любовница.