Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!

Това щяло да е най-добрият отговор на несправедливостите срещу тях
17 мар 2017 19:00,
263
Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!
Снимка: БТА

Докато напрежението между Турция и Европа расте, след като Германия и Холандия отказаха на турски министри да проведат кампании във връзка с предстоящия референдум, в южната ни съседка кампанията върви с пълна пара.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нееднократно е сравнявал днешна Германия с ерата на нацистите заради видяната от него "дискриминация" срещу турците в страната. Коментарите му предизвикват гняв и критики не само в Германия, но и в Европа.

Още по темата

На митинг в град Ескишехир Ердоган отново се обърна към съгражданите си не само в Турция, но и в Европа да гласуват на референдума на 16 април, който ще разшири правомощията му.

"Обръщам се към моите граждани, към моите братя и сестри в Европа. Образовайте децата си в най-добрите училища, уверете се, че семейството ви живее в най-добрите квартали, карайте най-добрите коли, живейте в най-хубавите къщи", каза Ердоган, предаде AFP.

"Раждате пет деца, не три. Вие сте бъдещето на Европа", призова Ердоган.

"Това е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас", добави той.

Ердоган, баща на четири деца, преди време призова жените в Турция да раждат поне три деца, за да увеличат населението на Турция. Коментарите му бяха силно критикувани от активисти за правата на жените.

2,5 млн. турски граждани живеят в Европа и имат право да гласуват на предстоящия референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
27
 
! Отговори
Те така! преди 7 години
Те така Европа ще я превърнат в турска империя....Ужас!
123
3
 
48
 
! Отговори
Комент преди 7 години
Муслите правят по седем в СЪРЦЕТО на ЕВРОПА!!! И ГЕПЯТ ПОМОЩИ!!! А ние СПИМ???? И БАЧКАМЕ да им плащаме сметките!!! ЗАЩО???
122
3
 
31
 
! Отговори
дивергент преди 7 години
ЕрГолям призовава за 5 деца, а пък нашите за да вземеш 30 лв детски, минаваш през хиляди документи, проучвания и анализи.За това ЕрГолям ще го бъде и страната му ще я бъда, а ЕрМалък се сети за Заедност, когато видя, че порциите му се изплъзват.Тая територия е обречена във вида, в който е сега. Холандия е лабораторията за всички западни експерименти, преди да влязат сред западните офце. До сега българия беше лаборатория предимно за финансови експерименти, скоро ще стане и за биологически!
121
2
 
24
 
! Отговори
Лютви преди 7 години
Те анадолците друго не могат.За пореден път показваш колко си умен.....
120
6
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Да раждат.Да има повече за трепане след не повече от 10-тина годинки.Третата световна ще мине 1 милиард жертви 100 процента и 99% от тях ще са Мюсюлмани!През последните 2000 години тук в Европа се е проляла повече кръв отколкото във всички континенти взети заедно умножени по 100.Европееца него е страх от война.Иска ли да бъде Изверг ще бъде и талибаните ще му завидят чак!
119
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
zabelejete kolko e xitar rajdaite po 5 deca ne 3,v germania sa 2,5 kam 3 miliona turci i ako edin den re6at da se samoopredelqt koi 6te gi spre moja da iskat avtonomia
118
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците в Европа не го бръснат Ердоган. Пука им на тях че някъв диктатор се прави на велик. Това са 2 дори трето поколение европейци, децата им са образовани и не знаят турски. В Европа има между 5-8 млн турци. Европа е 500 млн души. Така че Ердо просто се плямпа. Още малко ако поговори глупости съвсем ще спрат да му обръщат внимание. Скоро и Путин ще го отсвири защото двамата нямат общи интереси (освен слаба Европа) САЩ вече го отсвириха и подкрепят кюрдите.
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Анадола опитите все още продължават но неуспешно."На първо място спрямо опитите са в холандия...после я следват и други евро членки...официално брак между третополови...надеждата е в тях до 2043, но ако не успеят баба ви Ванга ще излене права!!!
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележи, че явашЯвашев е избягал от тъпата България не в Турция?!
115
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпата България
114
11
 
10
 
! Отговори
oOo преди 7 години
Останаха една шепа българи на този свят и продължават да мечтаят.
113
6
 
16
 
! Отговори
Jon преди 7 години
Ако случайно всички гастарбайтери от ЕС ги екстрадират обратно в Турция със забрана за влизане в ЕС. Да видим тогава Ердоганчо как ще им обяснява да имат по 5 деца.
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпшеница, олио и царевица внасят от Русия, ама се разсърдил вчера Ердоган заради зеленчуците - Путин не ги ще, предпочитал родното производство, и от днес Турция замразява вноса на зърно, докато от Кремъл не си поръчат домати
111
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция има икономика благодарение на Западна Европа-това лесно може да се поправи.
110
2
 
7
 
! Отговори
567 преди 7 години
Тоя плаче за лудницата ама и там акъла му няма да дойде дори и да е на силно медикаментозно лечение.Егати и психаря по нищо от приказките си не се различава от джихадистите.Утре може да призовава за свещен джихат своите скотове наречен народ,хем недоволни от него ама на избори пак партията му печели и той пак президент.За тая карикатура наречена Ердоган нямам думи
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя в скоро време трябва да получи киселини от супата и на следващия ден да умре :)
108
3
 
7
 
! Отговори
Off преди 7 години
Да внимава че ще има кръстоносен поход :))Исляма винаги е стоял до босфора
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 131:знаеш ли, че преди няколко години Пустееща България е била 11 в света по износ на пшеница?Погледни картата на Турция-нямат ни трева, ни гора, ни вода и такава е картината в почти цяла Мала Азия.
106
2
 
12
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Германия, па и Европа, ще и пати тиквате с тези турци, тарамбуки и подобни маймунеци-мислиманци..
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На света се ражда все по-лош и по-лош човешки материал.За мен най-свестните поколения човеци са се родили през 19 век.