Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!

Това щяло да е най-добрият отговор на несправедливостите срещу тях
17 мар 2017 19:00,
263
Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!
Снимка: БТА

Докато напрежението между Турция и Европа расте, след като Германия и Холандия отказаха на турски министри да проведат кампании във връзка с предстоящия референдум, в южната ни съседка кампанията върви с пълна пара.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нееднократно е сравнявал днешна Германия с ерата на нацистите заради видяната от него "дискриминация" срещу турците в страната. Коментарите му предизвикват гняв и критики не само в Германия, но и в Европа.

Още по темата

На митинг в град Ескишехир Ердоган отново се обърна към съгражданите си не само в Турция, но и в Европа да гласуват на референдума на 16 април, който ще разшири правомощията му.

"Обръщам се към моите граждани, към моите братя и сестри в Европа. Образовайте децата си в най-добрите училища, уверете се, че семейството ви живее в най-добрите квартали, карайте най-добрите коли, живейте в най-хубавите къщи", каза Ердоган, предаде AFP.

"Раждате пет деца, не три. Вие сте бъдещето на Европа", призова Ердоган.

"Това е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас", добави той.

Ердоган, баща на четири деца, преди време призова жените в Турция да раждат поне три деца, за да увеличат населението на Турция. Коментарите му бяха силно критикувани от активисти за правата на жените.

2,5 млн. турски граждани живеят в Европа и имат право да гласуват на предстоящия референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.