СДВР задържа наркодилър, иззе над 100 дози хероин

33-годишният мъж е задържан след полицейско преследване
22 мар 2017 21:42, Анисия Иванова
2
СДВР задържа наркодилър, иззе над 100 дози хероин
Архив: Булфото

Столични полицаи иззеха над 100 дози хероин. След полицейска гонка в столицата е задържан 33-годишен мъж, съощиха от МВР.

Полицейската операция е проведена от служители от сектор "Наркотици” при СДВР на 20 март т.г. Те действали по сигнал за мъж, разпространявал хероин на територията на столицата, и в хода на операцията, непосредствено след закупуване на дрога, задържали двама негови клиента.

Криминалистите предприели действия по задържането на дилъра им, който се придвижвал с лек автомобил "Ауди“. Той не се подчинил на полицейското разпореждане, продължил да шофира с висока скорост, без да спира на червените сигнали на светофарите, създавайки реална опасност за останалите участници в движението и предпоставки за пътни инциденти.

След продължило преследване, на кръстовището на бул. "Черни връх” и "Околовръстен път“, аудито било засечено и при спиране ударило леко един от служебните автомобили. Шофьорът оказал яростна съпротива при задържането и опитал да избяга, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства.

При извършеното претърсване на адреса, който мъжът обитавал, полицаите намерили и иззели 100 черни полиетиленови топчета, съдържащи прахообразно вещество, СИМ карти,  мобилни телефони и пари. Други три черни полиетиленови топчета с идентично съдържание били открити и при обиска на неговите клиенти. Резултатът от назначената експертна справка показала, че иззетите вещества са хероин, всяко топче - доза.

По случая било образувано досъдебно производство, а тримата мъже -  задържани с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура на наркодилъра е повдигнато обвинение за престъпление по НК и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Другите двама мъже са разпитани като свидетели и освободени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууууу, няма да си плаща таксата, ама ха. За урок да им е на другите.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е кой покрива сега щетите?леко блъсната патрулка маса народ го гони и тн. Освен да продават дрогата на пазара и с парите да покриват разходите? :)))