Пиян родител нахлу с нож в училище, нападна и охраната

Нападателят бил набързо задържан от полицията
23 мар 2017 10:54,
19
Пиян родител нахлу с нож в училище, нападна и охраната
Охранителят Стоян Проданов Снимка: bTV

Отново инцидент в училище. Пиян родител нахлу с нож и влезе в схватка с охраната на сливенската Професионална гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков".

Инцидентът стана вчера сутринта пред учениците, които влизали в час след голямо междучасие.

За щастие няма пострадали ученици, а нарушителят е набързо задържан. Охранителят Стоян Проданов е потърсил медицинска помощ, но е в добро състояние, съобщи bTV.

Нападателят е родител на ученик в гимназията. Той е влязъл през задната част на двора, където няма ограда.

"Господинът дойде и седна на стълбището. Предупредих го по установения ред да напусне района на училището. До схватката се стигна в момента, в който видях, че държи нож. Веднага задействах паник бутон, информирах съответните органи, че има въоръжено лице. Той се опита да влезе в училището“, разказа Проданов.

Според директора на гимназията Даниела Караманова всъщност малка част от учениците са станали свидетели и са били спокойни.

Тя допълни, че познава нападателя – той е бил заинтересован баща, не е проявявал агресия и е бил спокоен, но промяната в поведението му и действията му вероятно се дължат на алкохола.

Управителят на общинската фирма за охрана Петко Чолаков коментира, че служителите му преминават различни квалификационни курсове, "за да превърнат училищата, за съжаление, в училища крепости“.

Според него трябва да има промяна в Закона за частната охранителна дейност, особено в частта за правомощията на охранителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Напил се е от мъка , че детето му ходи на училище и решил да "действа" ! В училищата неучещи , непосещаващи , биещи се , пияници , дрогирани и още и още ! Какво образование? Минава от клас в клас , защото се налага "отгоре"и после не могат дори да четат , но има средно1 Срам и позор за просветното министерство!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са активистите на Герб.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"заинтересован баща", пиян в 10ч. с нож. Сигурно е отивал да подкани детето да учи по усърдно
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО ТАКА ИЗГЛЕЖДА КАТО ТИ НАБИЯТ ИСТИНСКИ БУШОН В ОКОТО!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да увеличат значително заплатите на охранителите и да назначават бивши боксьори от средна до тежка категория. Като нокаутират десетина "загрижени" родители и ще спрат опитите да се влиза в училищата и раздава правосъдие.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че няма ранени
7
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при Радев, свиквайте.Това е желаната промяна.На ви сигурност по руски.Евразийски ценности.
6
0
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Подзащитен на БХК !!!
5
3
 
10
 
! Отговори
Дедо Либен преди 7 години
Е ЗАТОВА ОХРАНИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА ВЪОРЪЖЕНИ.....КАТО ИМ ДОЙДЕ ТАКЪВ ДА МОГАТ ДА ГО ЕЛИМИНИРАТ.....КАКВО ТУК ИМА ЗА ЧУДЕНЕ.....КАТО МУ НАВРА ДУЛОТО В СУРАТА БЪРЗО БЪРЗО ЩЕ ИЗТРЕЗНЕЕ И ЩЕ СИ ТРЪГНЕ С ПОДВИТ КУЙРУК.....
4
0
 
30
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Ако нападателят беше от български етнос, щеше да е публикувана снимка анфас, профил и тил, кратка автобиография негова и да родители те му, адрес... евентуално телефонен номер можеше да спестят. "Наште" "медии".
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как беше, а да, чиста и свята република-Делириум!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от боята е
1
0
 
46
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Разбрахме имената на охранителя, на директора, на шефа на охранителната фирма, само на нападателя не, защо ли така, да не е от кастата на недосегаемите отново?