Силистренско – под атаката на ало измамниците

Масовата схема: Окажете съдействие на полицията!
31 мар 2017 20:28, Анисия Иванова
7
Силистренско – под атаката на ало измамниците
Архив: БУлфото

Множество сигнали за атаки на телефонни измамници са получени днес в Областната дирекция на МВР в Силистра, съобщиха от дирекцията.

Няма информация за измамени граждани, но опасността остава налице, смятат от полицията. Във всеки от случаите е приложена актуалната напоследък схема за искане на съдействие от името на полицейски служител за залавяне на телефонни измамници.

Обажданията са предимно на стационарните телефони на възрастни хора. Първоначално с жертвата се свързва мъж, който се представя за полицейски служител. Обяснява, че в района действат телефонни измамници, които вероятно ще се свържат с нея.

Последва второ обаждане от съучастник, който прилага позната схема за измама - например, иска пари за лечение на болен. Но го прави по толкова груб начин, че жертвата да разпознае измамата. Не са редки случаите и на отправени закани за саморазправа или за нанасяне на побой.

Веднага след като жертвата затвори, постъпва следващото обаждане от "полицейския служител", който иска съдействие за залавянето на престъпниците.

След като получи съгласие, дава указания мъжът или жената да хвърли през балкона наличните си пари или да ги остави на определено място, за да може измамниците да бъдат заловени от полицията в момента, когато ги вземат.

Напоследък е характерно, че измамниците искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не казаха ли, че цели шведски села се занимават с тая "работа"? Е, кво чакат и не вкарат булдозерите? Или ги е страх да не им нарушат правата и да предизвикат гнева на п.едалите от БХК?
3
1
 
12
 
! Отговори
маларт преди 7 години
ние ги хващаме, те ги пускат
2
1
 
8
 
! Отговори
Фъргаааай.... преди 7 години
И ич да не ти пука. Хубав край, хубави хора...
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом са предприели офанзива, значи на полицията ще й е по-лесно да ги излови.Да се надяваме.