Само за седмица: Задържаха 117 души по границите

От началото на годината са задържани общо 1 367 лица
1 апр 2017 10:48,
23
Само за седмица: Задържаха 117 души по границите
Снимка: архив Reuters

117 граждани на трети страни са задържани на границата през изминалата седмица, показва справка на сайта на МВР, съобщи "Фокус"

Само за изминалата седмица на вход на държавната граница са задържани 24 граждани на трети страни, от които 19 на българо-турска зелена граница и 5 лица на ГКПП (всички на българо-турска граница).

В сравнение с предходната седмица се регистрира намаление в броя на задържаните лица с 38%. От началото на годината до 30 март на вход са задържани общо 262 граждани на трети страни.

За същия период на изход на държавната граница са задържани 93 граждани на трети страни. От тях 90 са задържани на зелена граница (83 на българо-сръбска, 3 на българо-турска и 4 лица на българо-гръцка граница).

На ГКПП са задържани 3 граждани на трети страни (всички на българо-сръбска граница). В сравнение с предходната седмица, когато на изход на държавната граница са задържани 64 граждани на трети страни, се отчита увеличение с 45% на задържаните лица.

От началото на годината до 30 март на изход на държавната граница са задържани 1 367 лица, от които 89 лица са без регистрация от органите на МВР. За сравнение със същия период на 2016 г. на изход от страната са задържани 1646 граждани на трети страни, от които 639 без регистрация.

През седмицата са върнати 45 незаконно пребиваващи граждани на трети страни. От началото на 2017 г. до 30 март са върнати общо 812 незаконно пребиваващи граждани на трети страни, разпределени както следва:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
Редът за охрана на границата се нарича граничен режим и зависи от законодателството и договорите между страните.Може да бъде от свободен(примерно Шенген),до пълна блокада(Израел,С.Корея).Зависи от условията.Очевидно граничният режим на турската граница ТРЯБВА да е от най-твърдите варианти с оглед на заплахата.Какво има на практика-полу-разграден двор,всякакви елементи си щъкат,обаче парите се "усвояват"!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Бойко като вземе пак властта отново ще си минават спокойно.1117 хванати само от началото на годината,а той ни баламосваше,че много добре си пазим границата и никой не минава през нея.Колко трябва да си глупав,за да повярваш на подобни приказки.
14
1
 
13
 
! Отговори
Мечти, ех мечти преди 7 години
А колко хубаво беше преди. Километри минни полета, кльонове с апаратура, наблюдателни вишки, 3 километрова специална зона, застави с автоматично оръжие, бункери, дотове с артилерия, вкопани танкове в скалите(да се чуди човек как са ги качили горе в скалите). А зад всичко това цяла армия е гърбът, И ВСЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ. А АКО НАШИТЕ МИЛИ СЪСЕДИ НЕ ЧУВАХА, ИМ СЕ КАЗВАШЕ САМО, А СС-23.ИСТАНБУЛ ЗА 30 МИНУТИ СТАВАШЕ СТЪКЛЕН ПЕЙЗАЖ.А 6 хамерикански флот в егейско море се изпаряваше. НО.
13
0
 
14
 
! Отговори
TheWall преди 7 години
Ако ще си говорим за огради дамо вижте Унгария какво построи, ето това е ограда! Сензори, ток, двойни бразди и т.н.У нас както винаги е само да се отбие номера, защото щом преминават значи неработи ограждението чисто и просто.Също само да подчертая че повечето са заловени на излизане от страната а не на Турската, следователно влизат без проблеми.По бай Тошово време имаше застави и пиле неможеше да премине, поучете се и защитете държавицата ни.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мощна ограда! Може да удържи на напъните на поне 150 000 нашественици от Тахрир Ал Шам, нали Бойче?Щото при герб всичко е галактическо, никога не се допускат грешки, а всички които критикуват са долни "комонисти" и агенти на Путин. Така както съветският болен беше най-здравия болен на света, сега и всичко гербаджийско е най-най-най.
11
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Какво значи "задържани"?Значи,че охраната на границата не си е свършила работата!Щото тия са вече в страната и са проблем!Сега почват мъките с тях!Истински свършената работа е да бъдат отблъснати!!!!!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неверни новини!! Баце каза, че пиле не може да премине през границата. Кви ги пишете. Баце кога е излъгал? Аааааа, човека ви вдига стандарта а вие?
9
0
 
12
 
! Отговори
хъ преди 7 години
какъв е този стобор бе?само вятърът може да премине през него
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
верно това ли е оградата, дето на ден 10 метра не могат да построят и струва майка си и баща си, евала Боце въобща не сте крадили, ама никак даже, и глупавия народ пак ти дава шанс гуша да правиш - бай Пелик ша те прекръстим
7
1
 
11
 
! Отговори
goranovh преди 7 години
rщом толкова са задържали значи двойно повече някъде са минали, продта аритметика и статистика.
6
0
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Като гледам оградата нищо чудно, че милионерите у нас са се увеличили същото е със стиропора и асфалта .
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо ги задържат?! Или да ги връщат или да ги разстрелват!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати кривата оградка. Срам за строителя. Поне едно стълбче да пасваше на платната.
3
1
 
16
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
А колко не са задържани?
2
2
 
14
 
! Отговори
haahha преди 7 години
На ПатрЕотите добре им са се отразили кинтите от оградата. Аз се чудя от къде пара да се явяват няколко пъти на ден по водещите телевизии, а то вижте за каква пародия на ограда са прибрали стотици милиони. Обществена тайна е, че фирмите изпълнителки на проекта са на Симеонов и хора от ПФ.
1
1
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха вижте снимката и тази ограда струва милиони егати краденето направо са се ос.али!!!