Ало измамник остава 3 години зад решетките

Присъдата му може да бъде обжалвана
3 апр 2017 15:22, Петя Славова
4
Ало измамник остава 3 години зад решетките
Снимка: архив, Булфото

3 години лишаване от свобода получи телефонен измамник от Ямболския районен съд.. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим, пише БТА.

Действайки в съучастие с други извършители, подсъдимият успял да заблуди възрастна жена, че дъщеря й се нуждае от спешна операция. За лечението са "необходими" 4000 лева, които взел от измамената.  Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Бизнесът с телефонни измамници "върви" добре и в Дупница. Само за половин ден е имало около 50 обаждания. Схемата, по която са работили мошениците е добре позната: "помогнете на полицията да залови престъпник".

Не минава ден без поне един случай, в който телефонните измамници съумяват да вземат значителна сума от своите жертви – предимно възрастни хора. Най-често полицията залавя посредници, които събират плячката.

Затова пък организаторите на престъпните схеми, които са мнимите "полицаи", "лекари", "прокурори", най-често не успяват да бъдат заловени от органите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
33
 
! Отговори
НАПРАВО НЕЗНАМ преди 7 години
"Присъдата му може да бъде обжалвана" A РЕДНО ЛИ Е ДА МОЖЕ ???
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 3 години и от тях ще се приспада ареста и на всичко от горе ще обжалва? Абсурдно е. Дайте на първите по 30 години затвор другите ,ще изчезнат за 60 век.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотия, простотия, простотияНяма НИГДЕ като нашата в СветаПростотия, простотия, простотияМного хора ще си патят от това!