Пореден смъртен случай след побой от крадци

В Ореховица няма необирана къща, местните знаят кои са апашите
90
Пореден смъртен случай след побой от крадци
Снимка: Булфото, архив

Хората в плевенското село Ореховица са буквално тероризирани от крадци. Няма необирана къща, кражбите са ежедневие, а преди месец почина поредният възрастен мъж след побой от наглите апаши.

Мъжът е обиран 15 пъти. И друг път е бил пребиван, но този път последиците са фатални.

От побоя е получил мозъчен кръвоизлив и изпаднал в кома. На 26 февруари е бил закаран с бърза помощ в болница, а след няколко дни 68-годишният мъж е починал.

Извършителите все още не са известни. Хората са категорични, че знаят кои са крадците, но за полицията те си остават неизвестни.

Взимат каквото намерят и пари, и ядене, въглища, дърва за огрев.

Според хората от Ореховица апашите са от ромската махала на съседното село Подем.

"Преди време ми взеха 8 стека олио, два казана, медни съдове, пръскачки, дойде полиция и нещо не направи, каза, че е неизвестен извършител и това е, няма неосъдени", оплака се възрастен мъж пред Нова тв.

Хората от селото настояват да бъде назначен полицай, защото сега идвал един път в седмицата.

Възрастен човек разказа, че каквото и да се случи, апашите се измъкват безнаказано от закона.

Самият той бил хванал крадец в мазето си, заключил го там, извикал полиция, а дошлите на място служители на МВР го писали предотвратена кражба.

"Удариха му по един ритник и го пуснаха да си ходи, а той отиде да краде в друга къща", оплака се дядото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
33
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!
63
0
 
32
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
В чл.4 ал.1 на Конституцията ни пише, че РБ е ПРАВОВА държава, а ал. 2 казва, че РБ гарантира живота, достойнството и правата на личността - моля Ви се. В чл.5 ал.1 пък е написано, че К-ята е върховен закон и никакъв друг закон не може да и ПРОТИВОРЕЧИ !! И по нататък в чл.17 ал.3 ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА!! Ха сега, нека някой сиромах да се опита да си защити имота-НЕДОСИГАЕМИЯ!! Веднага е в затвора!?! Правова -- ама ДРУГ ПЪТ! За това Страсбург ни съди през ден !!!!
62
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за какво хрантутиме тези скакалци-милиционерите?На всяка друга държава полицията би се справила веднага!!!!
61
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
винаги нападат групово, много ги е страх когато са сами. С две думи ***, о да и винаги бият стари хора.
60
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са гордостта на тиквата, не ги закачайте.
59
0
 
40
 
! Отговори
Асан преди 7 години
Ромите така бият -до смърт ...
58
0
 
33
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Чул те Господ.
57
0
 
46
 
! Отговори
Логика преди 7 години
До AZ22Когато ти оспорват някое право, но то ти е необходимо, какво правиш?Взимаш си го сам!Другият вариант е да напуснеш държавата, в която много от законите са недомислени или остарели, а приложението им е калпаво. Но защо пък да си изоставяме родината? По-разумно е да я направим място, изключително опасно за онези, които са ни се качили на главите.
56
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате ли защо си позволяват и са рецидивисти?Защото няма съд и ефективна присъда.И това не важи само за ***.Къде е организацията,полицаите,съда,затвора?Къде е обществото?
55
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Ами точно затова е добро предложението на Сотир /39/ и на още някои по-долу. Влезе ли апаш или друг престъпник у дома ти - стреляй! Тъкмо няма да натовариш данъкоплатците с тегобата да хрантутят още един негодник, докато той си "лежи" в пандиза. Нали съобщиха, че издръжката на един затворник понастоящем възлизала на около 800 лв.
54
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На реални действия се отговаря с реални противодействия. Полицията ни не е малко като личен състав, оборудване и бюджет, но е организирана като канцеларски придатък на системата, а не като силова структура. Всички ние, дето пишем тука, повечето също сме така, макар да не сме полицаи. На хорския произвол само хора могат да противостоят. Млади хора в селата няма, изключая самите престъпници. Затова има произвол. Ако някой може да помогне с нещо - да помага. Ако ли не - да гледа себе си и близките.
53
4
 
34
 
! Отговори
До Зле №41 преди 7 години
Не е точно така.В ново време са изфабрикувани повечето твърдения за влиянието на онези 5 века върху българския характер.Истината е, че по онова време българинът е имал и смелост, и достойнство. Когато е оставал недоволен от институциите, сам е раздавал правосъдие.Едва преди 72 г. му отнеха всичко - и собствеността, и достойнството, и оръжието /почти във всяка къща е имало огнестрелно такова, за хладното пък да не говорим/, и правото на лична инициатива. Сега теглим последствията.
52
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Промит мозъкПодкрепям, ако имаш предвид идеята в тялото на всеки ром да бъде вграден чип, за да се знае къде ходи. Ако по някакъв начин успее да се отърве от чипа - спиране на помощите, отнемане на българското гражданство и изгонване извън границите на България в срок от 24 часа.Тази идея е добра.
51
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според хората от Ореховица апашите са ОТ РОМСКАТА МАХАЛА на съседното село Подем."---Е-е! Един път "днесбеге"-то да признае КОИ СА АПАШИТЕ. Сега остава само да започнем да ги назоваваме с истинската дума, ДА СПРЕМ ДА ГИ "РОМИЗИРАМЕ". :)
50
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"умират твоите близки"Те не дай си Боже да умрат мои близки, ще чуеш за мен в новините.А ти, дрънкало заядливо, освен да ланкаш безполезно друго можеш ли?
49
0
 
36
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Фашио идва от Италиански значи връзка жито. Мародер.
48
0
 
44
 
! Отговори
sport преди 7 години
И искам да добавя, че жандармерията и полицията ще излекуват симптома, т.е. следствието на маргинализирането на тази прослойка, а подходът трябва да е в посока интеграция. Който не може - изчезва по един или друг начин. Така е устроен света. Но не им стиска да го направят, защото тогава може и да се формира някакво общество, гражданско самосъзнание и тогава тези, които ги спонсорират ще станат излишни, тъй като не работят в полза на обществото. Много е просто!
47
0
 
47
 
! Отговори
sport преди 7 години
До Анонимен 44Ти наистина си поредния увреден мозък тук. Не ги барват, защото най-лесно се управлява простия. Те са максимално дотирани, направо спонсорирани от властта! Социални помощи, помощи от мешерето, помощи от различни ромски организации, кражба на ток и вода. Думата работа е свързана с "беритба" от чуждите къщи. А в замяна на тези благинки тези индивиди гласуват срещу 20 лева, а най-вероятно и по-малко. Това е жалката истина. Естествено, че няма да тръгнат срещу електората си.
46
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само, че тия "ромове" сеят смърт и ужаси по вашите села, а ти зад клавиатурата и да си чешеш езика/пръстите с мен нищо няма да промениш. Ще умират твоите близки, твоите вили/къщи ще бъдат ограбвани. Айде живей с тази информация както намериш за добре.
45
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"мъже сте само срещу жените"Вие "ромовете" сте прочути с това. А, да, и с 200 срещу един.